X2 Patch 1.4 do downloadu-tylko Ang., US., Niemiecka wersja

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Post by BQB »

Ludzie zrozumcie, ze oni tej latki nie robia. Oni tylko tlumacza tekst z angielskiego na polski i to tlumaczenie wysylaja do egosoftu, ktory to tlumaczenie umieszcza w latce. BTW slabo czytacie forum, bo bodajze wczoraj sauron pisal, ze ukonczyl prace i wysyla tlumaczenie do egosoftu, ale pisal to w innym topicu.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

z tego rozumiem że nie mieszacie w plikach z łatki? bo mam pytanie: jak można edytować sobie pliki z gry tak aby można by było zmienić tekst z gry (ogłoszenia w staciach) i czy jest to dozwolone (czy egosoft pozwala na mieszanie w plikach z jego gry) bo chciałbym się pobawić i zrobić ciekawy mod...
:)
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Nie możesz edytować plików gry jako takich niestety.
Swoją drogą to trochę wydaje mi się absurdalne, bo na przykład z książką mogę robić co chcę(bazgrać, dopisywać, zamazywac...).
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
ergo
x3tc

Post by ergo »

no ja od paru dni gram w wersji 1.4 , nainstalowalem wersje 1.4 US na polska, z tym ze trzeba bylo podmienic exe'ka na taki... troche "no-cd" :twisted:

jest pare tekstow "read-text" zamiast polskich czy angielskich napisow ale poza tym wszystko dziala, artificial life, i komputer jakby madrzejszy ... zabralem swojego odyseusza (full tarcze, po 1 wymaksowanym GFU na kazdej wiezyczce + reszta max PPS ) do xenonow i ... no niestety nie dalem sobie rady :oops:
Sauron11
x3tc

1.4 pl

Post by Sauron11 »

Tak jak zapowiadałem, wczoraj zakończyliśmy definitywnie wszystkie poprawki i przesłaliśmy ostatnie materiały do Egosoftu. Od tej pory działa Firma. Obiecałem, że się wyrobię do piątku i tak się stało, btw już mi się znudziło ciągłe przekładanie. Ale nie odpowiadam za termin wykonania w Egosoft. Wszelkie pretensje malkontenci mogą kierować do Ego, a najlepiej do PLAYa :twisted: .

Zmiany w X2 (oprócz Inwazji Xenonów):
- wszystkie (mam nadzieję) błedy z pojedynczych misji BBS (TRADERANK, BONUSREWARD etc) poprawione.
- gruntowne przeróbki biuletynów informacyjnych tzn. nasz niestrudzony Marcybiskup wykorzystał swoją niesamowitą inwencję i pozmieniał większość tekstów według swojego uznania. Wyszło dużo lepiej niż w wykonaniu zawodowych tłumaczy naszego wydawcy. Jak dotąd czytało się je średnio, tak teraz mamy nadzieję, że częściej będziecie to robić. :wink:
- W biuletynach nie powinno już być błędów, co powodowało ich niewłaściwe wyświetlanie.
- Gerandor wreszcie przemówi :wink: - dla uważnych tekstowa niespodzianka od Marcy'ego :wink:
- Trade Command Software Mk3 -pl
- Duża część tekstu przerobiona od początku na okoliczność literówek, drobnych błędów gramatycznych, interpunkcyjnych itp., co znaleźliśmy - poprawiliśmy.
- Powitania na stacji Splitów powinny już być splickie a Paranidian - Paranidiańskie.
- Niestety gadki "For the queen vs Asteroid Rolk's" pozostają jak są (czyli bez zmian) - zmienić to mozna dopiero w X2-The Return.

Więcej nie pamiętam, no i też jestem ciekawy efektu końcowego.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nic więcej nie powiem...
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Miło słyszeć, że już zrobiliście co trzeba :)
Teraz tylko czekać aż Ego zrobi swoją część roboty!
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Alleluja ! :) Czekamy wiec na Ego
General Tatarin
x4

a więc niestety nie można sobie grzebać w plikach, szkoda... chciałem sobie upolitycznić gre... polowanie na nielubianego polityka musi być bardzo ciekawe :)
Guest

Post by Guest »

Zastanawiam się kiedy Egosoft umieści łatkę na stronie. Może nie długo, bo przecież dostali gotowca...
Kiedy zobaczę 1.4 PL, no kiedy???
BQB
x2

Post by BQB »

Enzoariin wrote:Zastanawiam się kiedy Egosoft umieści łatkę na stronie. Może nie długo, bo przecież dostali gotowca...
Kiedy zobaczę 1.4 PL, no kiedy???
Bardzo by nam bylo milo, gdybys swoja kopie gry zarejestrowal. Ci ktorzy tego nie robia sa bardzo nie lubiani i prawie nikt nie chce z nimi gadac.
Guest

Post by Guest »

Już to robię. Wyrażnie zapomniałem wpisać znowu kod przy zmianie hasła. Już wprowadzam kod.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Nie tylko sa nielubiani, ale usuwani z forum :!:
BQB
x2

Post by BQB »

No jako ze kolega pierwszy raz, to chcialem tak delikatnie napomknac :roll:
General Tatarin
x4

BQB wrote:No jako ze kolega pierwszy raz,
a nie wiedziałem że teraz jest czerwiec :lol: (data zarejestrowania)

edit: http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=61594 - i w dodatku nasz kolega dostał już ostrzeżenie
BQB
x2

Post by BQB »

A bo kolega rzadko sie odzywa, a od kiedy sie zarejestrowal, to na to nie patrze.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

KajtomatO wrote: edit: http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=61594 - i w dodatku nasz kolega dostał już ostrzeżenie
Ale to było już po Waszym ostrzeżeniu! :P :D

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Sprawa Enzoariin'a jest wyjaśniana. Wstrzymajcie się z oceną.
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Witam forumowiczów,

W rzeczywistości jestem osobą pod nickiem Enzoariin, którą przypadkiem stworzyłem kiedy chciałem zmienić nicka. Przepraszam wszystkich za to całe przeklęte i zpowodowane przeze mnie zamieszanie. Możecie zapomnieć o nicku Enzoariin, teraz jest prostszy i krótszy.
Mam nadzieję, że mi wybaczycie to zamieszanie.
Pozdrawiam

EditS11: Potwierdzam, sprawa się wyjaśniła, a konto Enzoariin zostało zablokowane.
General Tatarin
x4

dobra, najważniesze że masz grę oryginalną a nie pirata

Return to “Polskie / Polish X-Forum”