Przezyc X TREME

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

LongOne
x2

Post by LongOne »

xor --> Logo wygląda sympatycznie :) A koncepcja Imperium z definicji jest jedynie słuszna, a więc z niecierpliwością czekam na relację z budowy takowego :!:

Dessan? Fioletowy koleś z mordką tyranozaura? Przegonić? A pfuj! Po jakiej ty jesteś stronie?! Czyżbyś był republikańskim najmitą?! :rant:
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

E tam Dessan... Tavion byla lepsza :D Bardziej sexy :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
xor
x2

Post by xor »

Nooo, jestem pod wrazeniem ! W LongOna wierzylem, ale widze, ze jest jeszcze jeden milosnik SW :) Wiec jest nas juz trzech... No, rosniemy w sile ! Hmmm - nie wiem, czy wiecie, ale jest korporacja Deltax stworzona przez (o ile dobrze pamietam) Saurona i Gamera. Problem w tym, iz jest to tylko nedzna korporacja - zadnych wyzszych celow, tylko kasa, kasa, i kasa - mi to wyglada na jakis 'kompleks Teladich'... :wink: Mysle, ze trzebaby sie przygotowac do przejecia steru wladzy w przyszlym X:Online - wiec czas organizowac Wielkie Imperium (aby juz serca zaczal scinac strach rowniez zachodniej spolecznosci - Let this be known to all - there will be a new order in known universe, an order of the Grand Empire ! ). Swiatu X potrzebne sa rzady twardej reki ! Piracka zaraza sie zorplenila, nieudolnosc sil zbrojnych wszystkich ras jest porazajaca - jednostki militarne nieznanego wroga panoszace sie w wewnetrznych systemach, paranoja ! Ktos musi zaprowadzic porzadek. A tym kims bede JA !
:P :wink:

Jesli chodzi o Dessana - a co, mialem mu puscic plazem to, jak mnie zrobil w konia ? To nauczka dla wszystkich innych - tak koncza ci, ktorzy ze mna zadra... :P

A teraz kolejna porcja info. o budowie imperium :
od wczoraj zalazki Imperium powiekszyly sie o transportowiec Teladich.
SPP przynosi regularne zyski (Rhino /Merkury/ rozwozi EnergyCells-y w eskorcie Hermesa /Disco/, krysztaly zwozi Aquarius /Mako/), a osobiscie pilotuje Whale-a /Vulture/ - chwilowo musze zdobyc fundusze na rozbudowe Imperium - oczyszcze Siezwell z tych malych asteroidow :D
A jak tylko uznam, ze zaplecze jest juz wystarczajaco stabilne - rozpoczne kompletowanie floty najwspanialszych statkow X2 - splickich Dragonow i argonskich Tytanow ! Do tego oczywiscie lotniskowce - oczywiscie argonskie. W ich przepastnych wnetrzach beda spoczywaly gotowe do wali mysliwce Nova w kooperacji superszybkich splickich M5. Byc moze skorzystam rowniez z osiagniec Paranidan. Natomiast rowniez bede uzywal argonskich Busterow - owszem, nie sa cudem wsrod M4, ale za to sa piekne :D Mam do nich jakis sentyment...

Aha - Khaak mnie wqrzyli - zniszczyli mojego zdobycznego Beyemona wozacego EC :evil: Zostana za to zniszczeni. Co do jednego. A nawiasem swietny pomysl z ksztaltem ich statkow i idea ich lazcenia sie.

Aktualny calkowity czas gry - 2 dni 12 godzin.
Do jutra :D
ergo
x3tc

Post by ergo »

SW sa naprawde cool :) Nie skojarzylem w pierwszej chwili tych imion, ale nad wszystkimi czesciami jedi spedzilem sporo czasu :) , btw , bardzo mocno polecam wam kotor - co prawda nie mozna wziasc miecza w swoje rece ale fabula coool :D
xor
x2

Post by xor »

SW:KOTOR zjadlem jakies 3 tygodnie temu :D
I jak to nie mozna miecza wziazc w swoje rece ? Jesli chodzi Ci o to, ze nie mozna sobie nim powywijac z widoku oczu i w czasie rzeczywistym to i owszem. Minusem gry jest chyba jej poziom trudnosci - jest zbyt latwa (jesli sie madrze inwestuje 'doswiadczenie'). Malaka pokonalem za pierwszym razem bez najmniejszych problemow...
Ale robot protokolarno-bojowy wymiata ! Jego teksty moga dobrowadzic do rozpukniecia ze smiechu
:lol: meatbag... :lol:

Teraz biore z Allegro Jedi Knigt : Jedi Academy :D
Za jakis tydzien powinienem ja miec :P I bedzie kolejna przerwa w X2 :P
Dobra, koniec z OT, bo moderzy zaraz wkrocza...

Wiec juz wszyscy wiedza skad moje ciagoty w strone budowania Imperium. Dzisiaj musze zmienic sobie muzyczke w X2 na Marsz Imperialny...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Kotor - kurde nie mam czasu przejsc... za duzo fajnych gier ostatnio...
A Jedi Academy polecam - nie ma to jak powywijac sobie 2 mieczami :D Tylko troszke za krotka... I polecam przejsc 2 razy - gra ma dwa zakonczenia (jasna i ciemna strona)
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
LongOne
x2

Post by LongOne »

Żeby nie było, że OT, to ja w kwestii technicznej:

xor --> A wiesz może jak podmienić muzykę w X2 na jedynie słuszną? Bo ja jeszcze nie sprawdzałem...
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

A nie wystarczy podmienić plików (mp3ójki) ?
xor
x2

Post by xor »

W bardzo prosty sposob - wyciszyc calkowicie muze w grze i puscic sobie te jedyna wlasciwa na sprzecie audio... :D :P

Czy da sie podmienic muzyke w x2 jeszcze nie probowalem - ale w Privateera jedyneczke gralem w taki sposob jak napisalem - w tle pogrywal mi Vangelis :) I bylo ekstra - klimacik fenomenalny !
levisq
x3tc

Post by levisq »

Nooo !!!! Supeer!! wlasnie wczoraj zaczalem zbierac kamyczki... super zabawa... a kasa leci jak talala moj max wypasiony volturek( no dobra niech bedzie sęp, ale jakos mi angielskie nazewnictwo lepiej pasuje) juz mi sie zwrócil z nawiazką, ta drylownica to niezłe narzędzie, tylko trza uwazac na khaków, ale wrazie co w ladowni zapas EC i wrazie czego siup w podprzestrzen.
Super miejsce to:
Spoiler
Show
Rhonkar's Clouds u Splitów, ino trzeba sobie zainstalowac mioteł do odganiania chmur, lub mocne halogeny
aaa.. zaczynam zbierac na Smoczka .... (nie mylic z dziecięcym, chociaz starosc nie radosc, z wiekiem ponoc sie dziecinnieje:P))

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
LongOne
x2

Post by LongOne »

levisq --> Jak już zabrałeś się za zabawę drylownicą i szuflą, to zbieraj lepiej na Herca - smoczek może i fajną bryczką jest, ale w prowadzeniu interesów nie za wiele pomoże (a połowę kasy na Herca zeżre). A mając TL możesz naprawdę rozwinąć skrzydła :) W jednym statku dostajesz mobilną HQ, schron (6x125 Mw - i kto to ugryzie?), magazyn i mini-lotniskowiec :!:
xor
x2

Post by xor »

No, Imperium rosnie w sile !

Oto oglaszam wszem i wobec pojawienie sie pierwszego Sedziego Lotnego :
Judicator /Argon Nova/
Jak na razie full upgrade-y, ale tylko oslony 3x5MW... Ale juz upolowal kilka Pirate Shipow, pierwsze Orinoko i jakies Beyemony - musze powiedziec, ze Beta HEPT jest morderczy - wczesniej 2xGammaImpulseLaser-ami musialem natluc Beyemona ze hoho - a betaHEPTem (jednym ! ) zmiatam w trybie natychmiastowym ! Kolejne bedzie dzialko jonowe, a z tylu na razie zostanie GammaImpulseLaser - jest szybkostrzelne i bardzo skutecznie zmiata rakiety. Tylne dzialko Novy wymiata :P Dzieki niemu jest najlepszym M3.

Natomiast zaraza Khaakow przegiela - zostal zniszczony moj Hermes ! Disco, ktorym zarobilem pierwsze 12 kredytow... Byl obstawa Rhino - nawiasem bez semnsu - dzialko obronne radzi sobie bez problemu z M5 Khaakow :( R.I.P.

Natomiast dodatakowo mam kolejnego max zupgradeowanego transportowca Merkury.
Aktualny stan Wielkiego Imperium :
Rhino /mercury/
Hippo /mercury/
Whale /vulture/
Aquarius /mako/
Judicator /Nova/

Jedna SPP przynoszaca spore zyski /Mako zwozi krysztaly, wszystkie 3 transportowce zprzedaja ogniwa/

Kase na Nove zebralem mobilnym systemem wiertniczym - i jedno moge powiedziec - jest to nieswykle dochodowe i niezwykle nudne zajecie... :P
Spoiler
Show
teladi vulture /sep/ + zbieraczka rudy + mobilny system wiercacy i zbieranie krzemu w Ore Belt, po lewej stronie polnocnej bramy /patrzac na mape/ - jest tam kilka malych asteroidow 64 i 54. Jeden starcza na 3 krotne pelne wypelnienie ladowni... Tak samo proponuje zerknac w Siezewell - jest tam tez kilka latwo dostepnych malych krzemowych asteroidkow. Naprawde mozna gigantyczna kase zrobic - TL jako baza zbiorcza blisko zloz + ty zbierasz krzem a TS-y go sprzedaja... Wy z gildii gorniczej taka metoda chcecie zarabiac - ale przeciez mozna umrzec z nudow ! Ja teraz zamierzam rozpoczat wydobywanie zloz odnawialnych Piratow...
Akltualny calkowity czas gry : 3 dni 2 godziny
Jago
x2

Post by Jago »

ergo wrote:
no to po ptostu twoim marzeniem jest albo Paradianski Herkules albo Splitowski Słoń. Oba niezle opancerzone, trzymaja ok 30 statkow m5/m4/m3/ts/tp, niezle ladownie, a Slon po upgrade'dzie porusza sie z predkoscia 300m/s i we wszystkich TL mozna zamontowac jump/drive. Oczywiscie jak to splitowskie i paradianskie statki, rowniez ich TL sa uzbrojone po same zeby. Ja czuje ze jeden taki bedzie moim pierwszym wiekszym zakupem zaraz po Osprey'u :twisted: . Ludzie wykorzystuja intensywnie te statki do masowego "gornictwa" zarowno do asteroidow (kupuje sie kilka delfinow do automatycznego zbierania rozlupanych asteroid) jak i do pacyfikacji piratow (lapiemy klkanascie statkow, ladujemy na poklad, jump do stoczni i do sprzednia, jump do splitow , piloci do sprzedania :twisted: itd ...) :D
Wielkie dzięki za tę jakże CENNĄ poradę - tak właśnie zrobię :twisted: :D :twisted: . Ostatnio zająłem się mobilnym wydobysiem minerałów (Demeter z max. tuningiem), ale mam jedem problem - nie ma gdzie sprzedać zawartości całej ładowni, fabryki biorą max 208 jednostek krzemu (a w ładowni jest prawie 300).
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
LongOne
x2

Post by LongOne »

Jago --> Rozbuduj zawczasu sieć satelitów nawigacyjnych (co za bzdurna nazwa...) i dzięki nim oraz lokalizatorowi najlepszych cen sprzedaży zawsze będziesz wiedział, gdzie można dobrze sprzedać :) Pełną ładownię Herculesa (krzem i ruda) opchnąłem w godzinę za 800K.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

LongOne wrote:Jago --> Rozbuduj zawczasu sieć satelitów nawigacyjnych (co za bzdurna nazwa...)
Navigation satellites w wolnym tłumaczeniu :P :twisted:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
LongOne
x2

Post by LongOne »

Sau --> Nie żołądkuj się :) Nie o tłumaczenie mi chodzi, a o samą nazwę! No bo jakie z nich satelity nawigacyjne, skoro pełnią wyłącznie funkcje komunikacyjne i obserwacyjne? Zaiste pojęcia nie mam, czemu tak je nazwano...
levisq
x3tc

Post by levisq »

LongOne wrote:levisq --> Jak już zabrałeś się za zabawę drylownicą i szuflą, to zbieraj lepiej na Herca - smoczek może i fajną bryczką jest, ale w prowadzeniu interesów nie za wiele pomoże (a połowę kasy na Herca zeżre). A mając TL możesz naprawdę rozwinąć skrzydła :) W jednym statku dostajesz mobilną HQ, schron (6x125 Mw - i kto to ugryzie?), magazyn i mini-lotniskowiec :!:
swieta prawda to co powiedziales... ale widzisz to nie tylko chodzi o interes, ale tez o chec posiadania:)) mama ochote na smoka i bede go mial w pierwszej kolejnosci, na herca przyjdzie czas:))

pozdrawiam
LongOne
x2

Post by LongOne »

Właściwie to cała ta gra jest o chęci posiadania :D Ja tam zabrałem się wreszcie za stawianie fabryk - wydobycie krzemu daje mi fundusze na rozruch. Tylko co stawiać? Zebrał się zarząd firmy i myślał co by tu produkować? Co jest niezbędnie potrzebne braci górniczej do pracy i życia? Po krótkim wahaniu podjęto jednomyślną decyzję: stawiamy gorzelnię :twisted:
Jago
x2

Post by Jago »

No TAK :?: :!: :?: :!:
Spoiler
Show
Zdobyłem już AP Gunnera - w nagrodę dostałem od Helenki nową Farmę Pszenicy (a napisała, że Elektrownię :P ) i co dalej :?: :?:
Czy istnieje jaszcze jakiś dalszy wątek, czy róbta co chceta :?: :?: :?:
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
levisq
x3tc

Post by levisq »

Jago wrote:No TAK :?: :!: :?: :!:
Spoiler
Show
Zdobyłem już AP Gunnera - w nagrodę dostałem od Helenki nową Farmę Pszenicy (a napisała, że Elektrownię :P ) i co dalej :?: :?:
Czy istnieje jaszcze jakiś dalszy wątek, czy róbta co chceta :?: :?: :?:
Jago!!! qrka jest cos takiego jak spoiler, sorry ale psujesz wszystkim zabawe!!!

pozdrowka

Return to “Polskie / Polish X-Forum”