[X3] Pierwsze/kolejne wrazenia z Polskiej wersji X3

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

boto wrote: :lol: faktycznie, liche te napędy boczne :D x2 były chyba trochę lepsze :D
I bardzo dobrze, bo w X2 napęd boczny czynił Cię nieśmiertelnym, tutaj osłabili strafe i przyśpieszyli (i wzmocnili?) bronie, dzieki temu walka jest znacznie bardziej ciekawa. Teraz 2 razy się zastanowię, kiedy biorę misję z xenonami (umieją korzystać z rakiet dość dobrze ^^)
Peace and order will be restored in our universe
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Nieśmiertelnym...ha, jakoś krzaki regularnie pozbawiali mnie tej nieśmiertelności. Wygląda na to, że Ego powinno dodać możliwość wyłączenia mnóstwa rzeczy w opcjach dla tych, co chcą się umartwiać za wszelką cenę.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
flymar
x4

Post by flymar »

A ja doczytałem w instrukcji, że kosmiczne muchy śpiewają, aż się echo niesie w próżni :lol:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

też byś spiewał, gdyby cie z jonami przez pół sektora gonili ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Muszę przyznać, że te muchy to siakieś dziwne są, nie wyświetlają się w całości, fakt, że coś tam świergocą podczas lotu, ale nie widać ich juz tak jak w X2 i uważam to za wadę.
Poza tym oryginalny projekt nowej muchy, nazwany ponoć "Mucha 2" :wink: , zakładał zupełnie nowy layout tego stworzonka, bardziej drapieżny wizerunek, przypominający bardziej przerośniętego kosmicznego komara niż niewinną muchę :roll: . Szkoda, że zrezygnowano z tego pomysłu..
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
ergo
x3tc

Post by ergo »

Sauron11 wrote:Szkoda, że zrezygnowano z tego pomysłu..
Brakuje, oj brakuje tych wszystkich smaczków ... :)
bufi
x4

Post by bufi »

ergo wrote:
Sauron11 wrote:Szkoda, że zrezygnowano z tego pomysłu..
Brakuje, oj brakuje tych wszystkich smaczków ... :)
Jako ciekawostkę dodam, że teraz kosmiczne muchy nie tylko można łapać aby je sprzedać. Teraz sa one wykorzystywane do Dopalaczy MK1 i MK2 jako paliwo rakietowe!!!

Ciekawe co na to Obrońcy Kosmicznych Much.:?

Pozdrawiam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jak to co?
PROTESTUJEMY!!!
sonen
x2

Post by sonen »

bufi wrote: Jako ciekawostkę dodam, że teraz kosmiczne muchy nie tylko można łapać aby je sprzedać. Teraz sa one wykorzystywane do Dopalaczy MK1 i MK2 jako paliwo rakietowe!!!

czyżby biopaliwo :wink:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Marcy: Przyłączam do protestu siebie, i moje lasery! ;)
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Kurde, gdzie można kupić dopalcza mk1? nigdzie nie mogę tego znaleźć, a strasznie by im się przydał ;/. Patrzę i patrzę na wszelakie stacje zaopatrzeniowe czy pirackie i nic?!
bufi
x4

Post by bufi »

Ponteus PL wrote:Kurde, gdzie można kupić dopalcza mk1? nigdzie nie mogę tego znaleźć, a strasznie by im się przydał ;/. Patrzę i patrzę na wszelakie stacje zaopatrzeniowe czy pirackie i nic?!
Dopalacze MK1 i MK2 beda dostepne w Amatorskim Bonus Packu PL niedługo ;)
Jak chcesz teraz to zainstaluj Oficjalny Bonus Pack ENG ze strony Ego ;)

Pozdrawiam
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Marcybiskup wrote:Jak to co?
PROTESTUJEMY!!!
Hmmm, podczas moich podróży kilkakrotnie natknąłem się na Borońskich Łowców Kosmicznych Much.... :? :?
Czyżby rozłam wsród Borońskiej Braci 8)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Oni te muchy pewnie wyłapywali ze splickich sektorów by je przed nimi ochronić ;)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

A wiesz, że widywałem ich chyba w splickich sektorach??
Tyle,że nie wiem,czy to nie dla tego,że tam są ich rynki zbytu..... 8)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
ergo
x3tc

Post by ergo »

bufi wrote:
ergo wrote: Jako ciekawostkę dodam, że teraz kosmiczne muchy nie tylko można łapać aby je sprzedać. Teraz sa one wykorzystywane do Dopalaczy MK1 i MK2 jako paliwo rakietowe!!!
Nareszcie rozsądne zastosowanie ! :twisted: Paranidzi i Splitowie zawsze mieli najbardziej racjonalne podejście do kwestii much, niewolnictwa i rozdymanych aspiracji borońskiej zarazy :twisted: śmierć mackom, niech żyje rewolucja :twisted: :twisted: :twisted:
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Nie wiem czy ktoś ma podobnie, ale mimo rangi komandor zdecydowana większość misjii walki to jakieś nic nie warte kontrakty na 20/30k i w dodatku z TS'em w roli gł, już pare rang temu miałem misję za 300k i TL w roli gł, teraz zauważyłem kompletną degradację tego typu misji, co jest grane ?! Ehh a myślałem, ze dorobię się rybołowa na tych misjach jeno, a narazie moj gł przychód to z handlu bronią ;/.
bufi
x4

Post by bufi »

Ponteus PL wrote:Nie wiem czy ktoś ma podobnie, ale mimo rangi komandor zdecydowana większość misjii walki to jakieś nic nie warte kontrakty na 20/30k i w dodatku z TS'em w roli gł, już pare rang temu miałem misję za 300k i TL w roli gł, teraz zauważyłem kompletną degradację tego typu misji, co jest grane ?! Ehh a myślałem, ze dorobię się rybołowa na tych misjach jeno, a narazie moj gł przychód to z handlu bronią ;/.
Chwileczkę bo czegoś nie rozumiem.. Ranga komandor? Misję TS'em?? Jakie Ty misję wykonujesz? Bo chyba nie bojowe w stylu, inwazja Xenonów?
Pozdrawiam
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Sorry ale nie rozumiem misji killerskich z TS-em w roli głównej.
Mam rangę "porucznik" i wszystkie misje jakie dostaję dotyczą TL-a i co najmniej 3x M3.
Fruwam Novą więc ich realizacja nie jest łatwa i wymaga strategii kolejności likwidowanych wrogów.
Niemniej nie spotkałem misji z likwidacją Ts-a.
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

http://img68.imageshack.us/img68/385/x3 ... 011qs1.jpg
Są jeszcze porządni Paranidianie na tym świecie :D.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).

Return to “Polskie / Polish X-Forum”