"X3: Reunion" zamiast "X2: The Return"

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Fenek
x2

Post by Fenek »

A i owszem mam, wygląda, pachnie i lata jak TIE Interceptor, którego jak wszystkich krawaciarzy nie znoszę :P Jastrząb to jest to! 8)
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance

Post by Deleted User »

Zaprawde Nova jest paskudna , osobiście uzywałem goner m3 , o niebo Ladniejszy , a te statki na screnach-czyste piękno sf-fi ! a planety sie i tak kiedyś obsadzi tak , że to będą statyczne machiny śmierci.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Screeny niezłe. Stateczki - majstersztyx. Porównajcie sobie statki z X2 z tymi, które mają być w X3 :) Postęp technologiczny robi swoje. BTW nie wiecie może, pod jakie karty będzie optymalizowane X3? Przypuszczam, że pod nVidie i pewnie gra będzie korzystać z shaderów w wersji 3.0.
Vill
x2

Post by Vill »

Tak, najprawdopodobniej nvidia. Shadery natomiast zostaja 2.0. Przynajmniej tak ego twierdzilo we wczesnych wywiadach.
Temporalily suspended in a time lapse...
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Oficjalne wymagania X3 sa juz znane - zobaczcie:
http://www.x2.mpn.pl/index.php?module=s ... &pageid=21
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Jedyne co z mojego kompa wymagania spełnia to system, dvd i miejsce na dysku :D Hehe. Poza tym wyszło nowe x-universe news: http://www.egosoft.com/x/xnews/200507_44News.html
Vill
x2

Post by Vill »

Hmm, na razie wyglada jaco taco, z wyjatkiem RAMu. Trzeba bedzie dorzucic.

Edit: o zaraza, przegapilem DVD. Grafa tez by sie przydala lepsiejsza, 9600XT sie udlawi, a na dodatek to sa wstepne wymagania. Moze byc gorzej.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

A leniuszki! Nie chciało się nad kodem gry popracować, co? Tylko zmuszać nas biednych małych krasnoludków do taaaakich wydatków. Niech no pomyślę, kogo bardzo nie lubię... Może sprzęt za głośno grający chłopca z góry wystarczy na te upgrade'y :? :twisted:
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Fenek
x2

Post by Fenek »

Załapałem się na minimalne nawet i na rekomendowane, czyli nie jest źle. Zobaczymy jak będzie w praktyce, ale jestem pełen optymizmu :D
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
Vill
x2

Post by Vill »

Fenek wrote:Załapałem się na minimalne nawet i na rekomendowane, czyli nie jest źle. Zobaczymy jak będzie w praktyce, ale jestem pełen optymizmu :D
Grrr, wrrrr - on sie zalapal i jeszcze mu oprymizmu brakuje, :shock:
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Jak jest z tym Pixel Shaderem 2.0? GF FX chyba go obsługuje :?: (w instrukcji nic nie piszą, grr...).
Załapuje się na wymagania zalecane, bez ramu, ale może da się z tym cos zrobić przy zmianie systemu, tylko to jeszcze nie teraz.
Trzymajmy kciuki za nadzieję, że nie wymyślą niczego na dokładkę. Oby przy tym, co podali, chodziło płynnie (wiem, nie będzie,ale może pozytywne wibracje pomogą programistom :D ).

EDIT: w zalecanych jest 256 MB pamięci graficznej. Ktoś ma taką kartę?? Teraz to wiem, że będą slajdy.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
BQB
x2

Post by BQB »

Powtórzę to co wielokrotnie czytałem i powtarzałem, ilość pamięci RAM ma znaczenie dopiero, jeśli uruchamiamy grę w rozdzielczości conajmiej 1280x1024, w 1024x768 wystarczy 128MB, pozatym w dzisiejszych czasach, jeśli ma ktoś PCIe to transfer pomiędzy kartą a pamięcią w kompie jest o wiele wyższy niż w AGP, co pozwala na używanie pamięci systemowej, gdy zabraknie graficznej bez znaczącego spadku wydajności.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ja mam troszkę lepiej :) Mam DVD'ka i miejsce na dysku. I 512MB RAM, co go niedawno kupiłem :D Już zbieram kasiore na upgrade, więc w X3 chyba sobie pogram :D Poczekam jeszcze troszeczke, może będą jakieś obnizki cen :D
BQB
x2

Post by BQB »

Mój konfig obecny to AMD64 3000+ 1G RAM, płyta Gigabyte na Nforce4Ultra i grafika GF6600GT 128MB pod PCIe, więc raczej problemu nie powinno być :D
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Nie wiem co wy chcecie od wymagań sprzętowych. Ta gra jest przygotowywana nie tylko do naszego kraju. W USA te wymagania nikogo nie zaskoczą, bo tam GeForce 7800GTX kosztuje 600 USD, a u nas..... :( To tak jak do nas 600 zł, albo nawet trochę mniej, bo oni zdaje się więcej zarabiają. Ostatnio na zachodniej stronie widziałem gotowy zestaw komputerowy - Athlon 64 3200+, płyta nie wiem jaka, ale ze SLI, 1 albo 2 GB RAMU i 2xGF 6800GT. Cena 1899$ :D
Psilon
x2

Post by Psilon »

BQB wrote:... w dzisiejszych czasach, jeśli ma ktoś PCIe to transfer pomiędzy kartą a pamięcią w kompie jest o wiele wyższy niż w AGP, co pozwala na używanie pamięci systemowej, gdy zabraknie graficznej bez znaczącego spadku wydajności.
No nie do końca, ponieważ system wykorzystywania pamięci komputera przez kartę graficzną jest stosowany jedynie w kartach najsłabszych, których wydajność nie pozwala uruchamiać takich gier w takich rozdzielczościach gdzie by było potrzeba więcej ramu na karcie niż 64mb czasami 128.
Great power comes with great responsibility
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Reel Mixer wrote:Jak jest z tym Pixel Shaderem 2.0? GF FX chyba go obsługuje :?: (w instrukcji nic nie piszą, grr...).
Pisałeś, że masz GF5900XT. Ta karta ma już silnik CineFX 2.0 i wydaje mi się, że jest już tam pełna sprzętowa obsługa shaderów. Karty takie jak 5200, 5500 mają CineFX i wyczytałem gdzieś, że emulują shadery.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Nawet karta GeForce FX 5200, ktora ma silnik CineFX 1.0 obsluguje Pixel Shadery w wersji 2.0. :wink:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

no, Mi brakuje DVD, karty graficznej(ta popsuta) , 512mb ramu.
Na procek minimalnie (athalon 1700 xp) :)

a w pażdzierniku 6600gt :?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Z innej beczki...
Jest potwierdzenie z TopWare Poland, że na 100% wydadzą u nas X3 i że mają w planie lokalizację. To juz ponoć pewne.
Pierwszy kontakt udało się też wreszcie nawiązać, zobaczymy co z niego wyniknie :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”