Fabryki - pytania (max ilosc skokow, i inne)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

SzaYbuS wrote:Małe pytanko co dosmiesznego przełącznika w menu fabryk - coś w stylu handluj z innymi rasami tak/nie. Nie chodzilo tutaj przypadkiem o wewnętrzne kupno/sprzedaż w ramach naszego przedsiębiorstwa? Jakoś trudno mi się dopatrzeć zastosowania tej opcji :lol:

Pozdrawiam
Chyba nie dokladnie oto, wydaje mi sie ze po prostu jest to zezwolenie na handel z stacja innych statkow. Sam mam tak ze gdy otwieram jakas fabryke i nie mam jeszcze pelnego stanu statkow to ona pracuje :) Ktos (jakis aniol stroz pewnie :D ) zwozi surowce, skupuje towar koncowy itd. wszystko jest kwestia ceny. kiedy natomiast wylaczylem opcje handlu z innymi rasami (ktos niezle to nazwal :P ) wszystko stanelo.

pozdrawiam
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

Luźny przykład:
Jeśli masz Wytwórnię Kryształów i notorycznie brakuje ci do niej krzemu, twoja Kopalnia Krzemu nie wyrabia z produkcją dla ciebie bo inne rasy z nią handlują, to zakazujesz kopalni handlu z innymi rasami. W zamian za to pozwalasz handlować Wytwórni Kryształów po zbujeckich cenach, albo też jej zabraniasz bo masz więcej elektrowni, którym brakuje kryształów i one handlują z innymi rasami.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”