Mod Nové horizonty verze b 1.09 kompatibilní s X3 v.2.5 CZ

Moderator: DJ Die

Mipam
x3

Post by Mipam »

Tak se všem omlouvám , ale dřív jsem to nestihnul přeložit. Ale více méně to je v kupě. http://uloz.to/650368/CZNH20.ZIP tady jsou všechny český soubory do NH2.0. Phltovi jsem to poslal taky. Jinak díky za pomoc s překladem SiruV.Farmerovi :lol:

Postupně je už doplněný soubor 180 a dodělávám pár posledních řádek na 181, ale tam jsou jen kecy z novin, tak se zatím nezlobte, že to je v angličtině. :roll:
Last edited by Mipam on Sun, 10. Aug 08, 18:54, edited 1 time in total.
Marien
x3tc

Post by Marien »

Mipam wrote:Tak se všem omlouvám , ale dřív jsem to nestihnul přeložit. Ale více méně to je v kupě. http://uloz.to/641021/CZNH20.ZIP tady jsou všechny český soubory do NH2.0. Phltovi jsem to poslal taky. Jinak díky za pomoc s překladem SiruV.Farmerovi :lol:
Jsi zlatý, už sosám...jinak jsem přeložil texty ke skriptům od Voxola, odkaz v topiku s přeloženými skripty, tak si vylepšete skvělý NH2.0

to Mipam: prosím tě nevíš náhodou jak je to se zabráním lodí z NH2.0? Našel jsem M6 a M8 a nemůžu je ovládnout ani s pirátským softem na ovládnutí lodí (jsem do 300m od lodi), ovlivnuje to ještě i bojová hodnost? nebo něco jiného ? Může poradit kdokoliv....
First Elite2 Frontier on Amiga, now X3 on i5-3.4GHz, 8GB DDR3 1600, 1TB Seagate HDD with SSD, Ati HD6870 1GB, Samsung 24" 1920x1080
souky

Post by souky »

mno psal sem o kus výš že sem je zajmul s system owerride soft
Marien
x3tc

Post by Marien »

souky wrote:mno psal sem o kus výš že sem je zajmul s system owerride soft
Jasně chápu (česky Systém pro ovládnutí softwaru), ve hře jsou dva typy SpOS. Legální za 6,3mega a pak nelegální pirátský za 650k a jeho MK2 verze také za 6,3mega. Na tento soft je třeba navíc Měnič softwarového podpisu aby nebyl při skenování objeven. Vtip je v tom, že by měl stačit ten pirátský soft za 650k abych nemusel utrácet 6,5mega a měl by mít naprosto stejnou funkci, jako jeho legální varianta. Nicméně velké lodě s ním přesto nezajmu, pokud si koupím soft za 6,5mega levná pirátská varianta ztrácí smysl....
First Elite2 Frontier on Amiga, now X3 on i5-3.4GHz, 8GB DDR3 1600, 1TB Seagate HDD with SSD, Ati HD6870 1GB, Samsung 24" 1920x1080
souky

Post by souky »

já mám ten legální aspoň myslim a jde mi to
Gibi
x3tc

Mipamův překlad

Post by Gibi »

Ahoj, stáhnul sem Mipamův překlad a podle mě je v tom balíku soubor 427180.xml zastaralý, nejsou tam sektory z NH 2.0. Viz. třeba Janus sanctuary atd...
Marien
x3tc

Re: Mipamův překlad

Post by Marien »

Gibi wrote:Ahoj, stáhnul sem Mipamův překlad a podle mě je v tom balíku soubor 427180.xml zastaralý, nejsou tam sektory z NH 2.0. Viz. třeba Janus sanctuary atd...
Napiš mu do PM, on je v kontaktu s Phlt, určitě bude schopen to zaktualizovat.
Phlt
Moderator (Français)
Moderator (Français)
x4

Post by Phlt »

Sorry, I do not understand Czech, but I just noticed my pseudo here. :wink:

Mipam sent me a pack of t-files translated, particularly by Sir.V.Farmer. Thank you very much to them! :)

Real Life is very demanding at the moment, reason why I am less available. After confirmation that BT has been conducted fine, I will upload NH Mod v.2.0 in Czech asap.

Thanks to all of you for your interest and patience. :)
.
Mipam
x3

Post by Mipam »

No jasně že se do mně Phl navezl, že mám zastaralý fajly, ale taky mi ani nenapadlo, že mi je nepošle když releasnul plnou verzi. No nic, takže v minuým jsem změnil odkaz, Máte-li zalohovanou adresu z tý minulý stránky tak ji vyhoďte,.....takže tady je http://uloz.to/650368/CZNH20.ZIP novej. UPOZORŇUJU, že 181 je zatím ve výstavbě, sice tam chybí posledních pár sdělení z "ČTK" ale jsou pro zichr v angličtině, aby se vám tam nevyskytovaly readtexty........ ale absolutně nehodlám opravovat věci typu : and ,pomlčky zpřesnění jmen jako Žiletka "prase" něco a podobný kraviny. Nechávám tam prostě "Žiletka" Těchle drobnejch oprav má na každej druhej řádce dost a dost. Musel bych to vzít znovu a přeložit celý ještě jednou. I takhle je to práce pro vraha, hlídat si ty linky....... Snažil jsem se co nejrychleji, aby to bylo hratelný. 180 je OK a 181 až bude, tak ji sem dám. Uffffffff !!!!! Sorry za zdržení. :evil:
farmer
x3ap

Post by farmer »

Phlt wrote:Sorry, I do not understand Czech, but I just noticed my pseudo here. :wink:

Mipam sent me a pack of t-files translated, particularly by Sir.V.Farmer. Thank you very much to them! :)

Real Life is very demanding at the moment, reason why I am less available. After confirmation that BT has been conducted fine, I will upload NH Mod v.2.0 in Czech asap.

Thanks to all of you for your interest and patience. :)
.
To jsem toho přeložil tolik? Dyk já měl jenom jeden soubor...
Zrovna nejsem ve forme (Far Cry)
x3tc

Post by Marien »

Dík Mipame jsi dobrej... :)

Aktualizováno, viz. níže....
Last edited by Marien on Sun, 17. Aug 08, 18:04, edited 1 time in total.
Mipam
x3

Post by Mipam »

Diky Marien, ale v to, novym souboru je cca 10kb novejch dat. Vcetne novejch zbrani, ta moje 180 byla z Phltovo zdroje, takze radsi doporucuju tu mou, páč mám pocit, že je přeložená z poslední Phltovo verze. Aspoň vidíšč, co to je za vopruz sledovat každou kravinu. Ty chyby co jsem avizoval jsou v 181...... a ta bude zejtra ready. Díky za spolupráci a jako každej dobrej skutek musí bejt po zásluze potrerstán, příští verzi rozhodím fajly a budem to mít hned, bereš? :D
Elfik
x3

Post by Elfik »

Dik za preklad aspon i my neanglictinari si budeme moci tento mod uzit a znovu se ponorit do vesmiru X3.
Marien
x3tc

Post by Marien »

Takže v zipu na odkaze níže jsou fajly od Mipama, které jsem se pokusil opravit od různých chybek způsobených velkým tlakem hráčů požadujících češtinu. Také jsem si dovolil upravit některé názvy aby lépe zněly sluchu našince, naopak jiné v podstatě ani nelze smysluplně přeložit a nebudu vytvářet žádné patvary. Takové názvy jsou ale myslím jen dva či tři. Navíc jako vrchol všeho jsem si dovolil okořenit hru svou invencí. Hledejte, třeba se zasmějete a pobavíte... Příjemnou hru

KOMPLETNÍ PŘEKLAD poslední aktualizace 20.8.08 13:50

http://www.mujweb.cz/www/ambermoon/hry/nh20cz.zip
http://www.mujweb.cz/www/ambermoon/hry/balicek.zip

Mimo jiné baliček.zip obsahuje přeložené xml soubory s diakritikou pro tyto skripty:

přátelská loděnice od Voxola CZ_xml (428701) s diakritikou !
přátelský servisní dok od Voxola CZ_xml (428702) s diakritikou !
Advanced Jumpdrive + AJ skript replace addon od Cycrowa CZ_xml (427539) s diakritikou !
427180 NH nově doplněná diakritika pro názvy sektorů a názvy lodí plus popis k nim, texty u sektorů zatím bez diakritiky
Last edited by Marien on Wed, 20. Aug 08, 13:55, edited 7 times in total.
milmas
x3

Post by milmas »

I já se přidávám s velkým poděkováním za překlad do češtiny. Angličtině nevládnu vůbec - leda tak ruštině protože jsem ze staré školy a tak jsem vděčný, že můžu hrát tento super mod. Určitě je nás víc kdo tohle hraje v češtině a jsme "odkázaní" na někoho kdo to přeloží. Díky pánové.
Mipam
x3

Post by Mipam »

Marien super, díky za pomoc. fakt nestíhám a překládám to narychlo. Spousta věcí vyžaduje už i dohraný kus hry aby to vůbec mělo smysl ale já tak daleko nedošel.
Mimochodem nemyslete si, že se mojí invence a slovníku (doufám Marien žes ty sprosťárny neopravoval!!!!!! To bys mě fakt nas....al!!!! :twisted: ) zbavíte. Spousta věcí tam je přeložená "z čeeských luhů a hájů" takže si to užijte a bavte se!
Mipam 8)
Marien
x3tc

Post by Marien »

Mipam wrote:Marien super, díky za pomoc. fakt nestíhám a překládám to narychlo. Spousta věcí vyžaduje už i dohraný kus hry aby to vůbec mělo smysl ale já tak daleko nedošel.
Mimochodem nemyslete si, že se mojí invence a slovníku (doufám Marien žes ty sprosťárny neopravoval!!!!!! To bys mě fakt nas....al!!!! :twisted: ) zbavíte. Spousta věcí tam je přeložená "z čeeských luhů a hájů" takže si to užijte a bavte se!
Mipam 8)
nene, veškerý tvůj překlad je netknutý, vrátil jsem např. některé názvy lodí, Razor - (ty Žiletka) nyní Břitva, někde jsem myslim přehodil slovosled aby to nevypadalo, jako že mluví číňan, takový název lodi jako je Paraves jsem ponechal bez překladu, nelze prostě přeložit něco co označuje místo blízko močového měchýře nebo žilního řečiště :? , no a nakonec některé přeložené slova jsem upravil, protože jsi v rychlosti použil neodpovídající výraz, v dialozích jsem provedl jen korekci chyb a překlepů
až budeš mít 181 hotovou přepošli mi ji, ja na ni zase juknu, pak se může komplet přeposlat phlt k zařazení do modu
Mipam
x3

Post by Mipam »

Už to dodělávám, OK a díky. Vidíš, na břitvu jsem nevzpomněl..... mám fousy :lol:
Marien: Jo mam nepřeloženejch poslednich 6 novinovejch zprav, jinak je to vsechno, ale do neděle nebudu mit čas na to hrabnout. Pokud to máš čas dopřeložit. pošlu mailem. Dej vědět.
milmas
x3

Post by milmas »

Pánové mám dotaz.
Ve hře mi teď vůbec nejdou zvukový hlášky v intru a ani když přistanu na stanicích nebo mě skenují. Jinak hudba a jiný zvuky včetně poplašné sirény když na mě vystřelí normálně jdou. Nainstaloval jsem v tom modu nebo v jeho překladu něco špatně nebo to tak teď má být?
Marien
x3tc

Post by Marien »

milmas wrote:Pánové mám dotaz.
Ve hře mi teď vůbec nejdou zvukový hlášky v intru a ani když přistanu na stanicích nebo mě skenují. Jinak hudba a jiný zvuky včetně poplašné sirény když na mě vystřelí normálně jdou. Nainstaloval jsem v tom modu nebo v jeho překladu něco špatně nebo to tak teď má být?
no asi takhle, mě to jede bez problémů, navíc přeložené fajly, které jsou v T adresáři nemají nic společného se zvukem ve hře, pokud vím tak instalací NH2.0 se vypíná intro, takže při spuštění nové hry nemusím koukat na celý úvod od začátku, hlášky na stanicích lze vypnout/zapnout v nastavení (myslím, že je to volba "povolit ukecaný počítač") Občas se mi stane, že se toho ve hře děje tolik, že některé hlášky jsou němé, protože se kříží s jinými, npř. ke mě mluví někdo z příběhu a do toho mě skenují, hláška policie je pak němá páč stále mluví příběhová NPC

Return to “Česky / Czech X-Forum”