Mod Nové horizonty verze b 1.09 kompatibilní s X3 v.2.5 CZ

Moderator: DJ Die

Mipam
x3

Mod Nové horizonty verze b 1.09 kompatibilní s X3 v.2.5 CZ

Post by Mipam »

• MOD "Nové Horizonty " v.2.0 kompatibilní s verzí X3 v.2.5

[ external image ]
  • Cílem tohoto módu je poskytnout hráčům možnost, stát se zcela nezávislým na všech hlavních rasách s výjimkou Teladiů, pokdu se tak rozhodnete.
    Uzavřená aliance mezi Novou Rasou a Tedii, obdržení nebo nákup vlastního Velitelství-HQ a nebo užití nadstavbových skriptů vám umožní mít vlastní Loděnici ( SY) a Servisní dok (EQD). Budujte a ochraňujte vaše vlastní Obchodní imperium nebo se staňte pirátem a létejte s Xenonskými nebo Yaki loděmi.
Mod Nové Horizonty je plně kompatibilní s X3 volbami startu, včetně misí Bala-Gi. Je v něm i dalších pět volitelných zahájení hry. Tyto starty vám umožní najít a zakoupit vlastní velitelství (HQ) a i lodě od Bala Giho, a dále nabízí další originální sektory v celé mapě.

NH Mod je k dispozici v češtině – rumunštině – angličtině – francouzštině
  • Nové Horizonty nabízejí následující a NOVÉ doplňky a vylepšení:

* 50 nových sektorů s novými pohledy na vesmír navržený jako realný pohled , včetně Pirátských, Xenonských a Khaackých sektorů
* 5 nových voleb startu hry s nepatrně odlišnou mapou pro každou z nich
* Mnoho nových obchodních cest, ale buďte opatrní na vzrůstající Pirátskou a hlavěn Xenonskou aktivitu
* Spousty nových obchodních příležitostí
* Zcela nové rasy dosud skryté na hranicích nedozírného vesmíru , se kterými je možné začít obchodovat a také od nich nakupovat technologie, lodě a zbraně
* Uplný výběr nových lodí od třídy M0 až do M5 včetně M8, M7 a M6 s dokovacími nástavbami - díky Cripovi67 a Vesmírnému pozorovacímu a výzkumnému středisku
* Xenonské , Yaki a Gonerské lodě jsou nyní ke koupi v tajných Loděnicích, které jen čekají až je pozorný prospektor objeví
* Nové vylepšené lodě původní X3:
- Pirátský Sokol-Falcon M3+
- Vojenská TL , která vyplní místo mezi třídou TL a M1
- Teladi vylepšená TL ( "Dopravce -Conveyor ") a třída M6+
- Nové varianty lehce odlišných od stávajících M6's
- Gonerská M6, která je vojenskou verzí Hledače pravého světla- Truelight Seeker
- Nová třída Těžká TS Super Přepravce
- vylepšená Xenonská M3, M6 a nová M7 lehká fregata s možností dokování, stejně jako silná M1
- Spojení s ulfius’ Vojenským HUD Modem výrazně zvýší bojovou úroveň hry. Pro další informace o tomto velkém vylepšeném MODU, >>> Klikněte zde <<< – Se svolením ulfius. Prosím, vezměte na vědomí , že tento doplněk je nyní k dispozici vNH modu ke stažení ve formátu .spkPozn.překladatele: Avšak zatím mi neníznámo, že by byl v celku přeložen do češtiny. Pro některé dílčí překlady navštivte stránku s českými překlady http://x3reunion.tym.cz/forum/viewtopic.php?p=309#309.

• Další nové vylepšení:

- Několik nových druhů zboží (jak legálních tak ilegálních), včetně Farmy vesmírných much
- 30 dodatečných stanic pro každou rasu
- Výrazně zvýšená potřeba sekundárních zdrojů (jak legálních tak nelegálních)
- Množství pirátských stanic
- Nová rasa má svou vlastní ekonomiku, zboží ale také obchoduje z druhotnými zdroji s dalšími rasami
- Nové tajné Pirátské, Gonerské, Terracorpské a Xenonské základny kde se dá najít nová loď stejně jako další vybavení
- Další "chuťovky" čekají na někoho s orlím zrakem a zvědavostí pravého hledače
- Více výnosných letů a nezapomeňte, že Nividium je ještě důležitější v celé ekonomice
- Většina map je "bez mlh"

• Scripts

Two Cycrowovy scripty obsažené v tomto Modu:
- Xenonská Migrace zvyšuje Xenonskou aktivitu
- Software pro zabrání systému je připraven zabrat opuštěné lodě (jeho druhý překlad je na výše uvedeném odkazu. Pokud nebude vyhovovat můj. Zjistil jsem to, až když jsem jej přeložil.)
Poděkování Cycrowovi.

Prosím vemte na vědomí,že Xenonská Migrace -script bude používat I nové vylepšené Xenonské lodě. Buďte opatrní při výběru volby obtížnosti. Doporučujeme volbu “Auto Difficulty”, která zvolí různé druhy lodí na základě úrovně vaší bojové hodnosti. Ovšem volba je samozřejmě na vás!

Prosím, věnujte pozornost níže uvedenému seznamu testovaných a ověřených skriptů použitelných pro bohatší zážitek ze hry. Nejsou součástí MODu . Ale jsou s NH Modem použitelné. Je potřeba je stáhnout a instalovat je separátně , pokud je chcete používat. K tomu stačí použít Cyrcrowův Skript instalátor.

- Pilot AI III od Azza
- Pilot AI III od Azza - Mirror Xchange Guild
- XaiCorp_Navigation Override System od Moggy2
- XaiCorp_Turret Command Plugin také od Moggy2
- XaiCorp_Waypoint command opět od Moggy2
- Skladištní Ovládání od Deltawolfa
- K hráčovi přátelské Loděnice-Shipyards od Voxola
- K hráčovi přátelské Servizní-Equipment Dock - od Voxola – Použitím těchto dvou Voxolovo skriptů se hráč stane reálně nezávislým na ostatních rasách..
- Obchodní Cech - od Cycrowa
- Zásobovací služba - Cargo Delivery Service - od Klaatua
- Tovární Komplexový konstruktér -Factory Complex constructor - FCC - od Dustyho [KBG]
- Sektorový Automatický obchodní zámek- Autotrader Sector Lock - od halo
- Stevio Tovární Dodavatel - od Stevia.

• Prohlédněte si níže uvedené fota Nových lodí stejně jako nových sektorů:

[ external image ]

- Pevnost 2b M0 vylepšená – Observe Space Reaserch –OSR-VPVS – Vesmírná pozorovací a výzkumná stanice - VPVS
- Glaive-Halapartna M1 vylepšená - Crip67
- Ničitel Krupobití-Hailstorm M2 - OSR-VPVS
- Lance-Kopí M2 vylepšená – stanice Crip67
- Anvil-Kovadlina M8 vylepšená – stanice Crip67
- Fregata Evader-Uprchlík M7 - OSR-VPVS
- Corveta Falchion - Meč M6 – stanice Crip67
- Corveta Uprchlík M6 - OSR-VPVS
- Těžký transportér TL - OSR-VPVS
- Saber-Šavle M3+ – stanice Crip67
- Stihač Uprchlík- Evader Mk5 M3 - OSR-VPVS
- Nightstalker-Noční stopař M3 -stanice Crip67
- Razor- Řezač M3 – stanice Crip67
- Digger-Dýka M4 – stanice Crip67
- Dart-Šíp M5 zakotvený - OSR-VPVS
- Stiletto-Vrhací nůž M5 – stanice Crip67
- "Premium" TP - OSR-VPVS
- Dopravce TS - OSR-VPVS
- Scabbard –Pochva TS vylepšená - Crip67

[ external image ]

[ external image ]

• Volitelná zahájení hry

Nové Horizonty je možné zahájit ve všech verzích původního startu (včetně Bala-Gi misí), nebo výběrem z pěti dodatečných voleb.
Původní děj není možné použít ve startu Vlastní hra. Ovšem veškeré výhody jako jsou najít a zakoupit vše, co Bala Gi nabízí a ještě mnohem více! :wink:
Prosím, mějte na paměti,že velmi záleží na tom, jaký typ hry zvolíte. Od toho se odvíjí jaké stanice nebo lodě budou k dispozici...

1/ Goner: - Lehký – Jste vysoce postavený Goner. Udržujete přátelství s Argony & Telady, letíte novou M6 Svatým Hledačem-Holy Seeker a hledáte nové tajné Gonerské Sectorové velitelství- Headquarters ve kterém jsou v nabídce speciální zboží.

2/ Pirát: - Average – Letíte novou lodí pirátským Sokolem M3+, jste přátelský k Teladům a hledáte nový Pirátský Sektor ve kterém jsou k dispozici Yaki a Piratské lodě. Ostatní piráti nejsou vaši nepřátelé… pokud je nenapadnete první.

3/ Solo: - Obtížné – Používáte váš Susanowa Přepravce abyste zmizeli tak rychle, jak jen lze z tohoto smrtelně nebezpečného sektoru a pak začali zcela nový život jako Pirátský soukromník. Piráti nejsou vaši přátelé a váš budoucí život závisí na tom, co se rozhodnete udělat. Rozhodněte se sami , kolik nepřátel na vrchu s Piráty, Khaaky a Xenony budete provokovat, ale zdržte se výpadům proti Teladiům. Mohou vám hodně pomoci.
Najděte neutrální SY-Loděnici , kde budete moci nakoupit vše, co potřebujete.

4/ Obchodník: - Lehké – Letíte novou lodí Těžkým Super dopravcem a začínáte budovat vlastní obchodní imperium z Teladského sektoru. Vycvičíte vaší budoucí Mk3's v poddaných sektorech a zvyšujete profit zatímco zabezpečujete svoje obchodní cesty plné pirátů.

5/ NH: - Obtížné – Letíte Bouračem a rozhodujete se , která výzva vám nejvíce vyhovuje.

[ external image ]

• Instalační instrukce:

Mod je možné si stáhnout ve dvou rozdílných formátech:

1 - .zip format- přímo rozzipujte do vašeho adresáře X3 Reunion
2 - .spk format Potřebujete k instalaci Plugin Manager od Cycrowa. Upozornění: Hlášení, které se může objevit, že vaše verze je Bala-Gi 2.0, je v pořádku. Toto hlášení se u české verze od HYPERMAXU neobjeví.

:arrow: NH Ke stažení - TXU

:arrow: NH Ke stažení - Směnárenský cech

:arrow: NH a X3 Mapa je k dispozici - Obsahuje spoilery

:arrow: Excelová v.2003 tabulka k dispozici - Obsahuje NH a X3 lodní specifika a Ceny Loděnic NH za ně Cpt-killer

• Jak hrát

1 - Zvolte "Vybrat modifikaci " v prvním dialogovém oknu, zvolte "NH" a potvrďte OK. Pak Spustit X3
2 – Zvolte "New Game" nebo „Nová hra“
3 - X3 původní volby hry jsou k výběru zde
4 – Pokud dáváte přednost hrát vlastní hru, zvolte dole "Vlastní Hra“ nebo „Custom Games", kde nejsou volitelné starty hry ale jsou zde další volby představené NH Modem.

UPOZORNĚNÍ: Tento MOD NENÍ kompatibilní s vašimi předchozími savy a není kompatibilní s dalšími hlavními mody. Důrazně doporučujeme insatlovat jiné MODy do „čisté“ instalace hry v novém adresáři, nebo používat volitelný profil v "Plugin Manageru" verze minimálně 2.1 od Cycrow.

• Po prodeji Modu

Tento Mod je Beta verze. Směnárenský cech vám poskytne podporu v rámci MODU nikoliv však v doprovodných skriptech

Centrální zpětná vazba a podpora je zde.

Pro otázky nebo hlášení o chybách, prosím, odešlete je na NH Forum v TXU. FAQ budou k dispozici později. Poznámka MIPAM:Obávám se , že v češtině, pokud to nepřeloží někdo jiný, nebudou. Takže Vaše připomínky na výše uvedený odkaz v angličtině.Phlt neumí česky. 

Note: Některé linie mezi novými sektory na mapě nejsou vidět. To není chyba. Skokové brány fungují perfektně. :-)

• Credits

Tento Mod je výsledkem velké týmové práce. Zvláštní poděkování:

* Team Směnárenského cechu
- Azz
- BenIsra
- CitizenCuts
- Cpt-killer
- Droffy
- Grizemine
- pinguin
- redhill
- siky
- Sirus5
- Tyxjoe
- Yox

- Team Modu Nové horizonty NH– TXU - BT
- 2Blackhawk
- Droffy
- Kevso101
- NovaCatt
- Quasar

* Stavitelé lodí
- Crip67
- Observe
- Apollo

* Spojoování sektorů v mapách
- X420TokeAlot

* Sektorová pozadí
- Realspace

* NH banner & logo
- Mokonzi

* Překlad
- Čeština: Mipam
- Rumunština: D!S7RUG@7OR – Radomi[color]

* Vojenský HUD
- ulfius

* Hosting
- Egosoft
- TXU
- Směnárenský cech

Zvláštní poděkování XFP a XTM týmům , kteří mne učili jak začít dělat MODy. A byla to dlouhá cesta…. :) - Phlt

.
Last edited by Mipam on Tue, 22. Jul 08, 10:10, edited 1 time in total.
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

No já koukám jak tele na nové vrata. :o Já to snad asi začnu hrát znova. Vypadáto neuvěřitelně, dobrá práce lidi.
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
Mipam
x3

Post by Mipam »

To velmi rád čtu! Tak chutě do toho. Mám to na české verzi otestováno. Sice jen do cca půlky (2 000 000 000kr) ale šlape to vcelku pěkně. Na W2KPRO.
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Koukal jsem že "instalačka" tohoto modu obsahuje i české soubory 42*. Co tedy není přeloženo ????
Edit :
Jen doplním upozornění, že nefunguje spk soubor je nutné použít zip variantu
Mipam
x3

Post by Mipam »

Omlouvám se, ale nebyl jsem na špagatu asi dva dni. Phl mi mezitím poslal mail, že je chyba v spk souboru, tak tedy informuji pozdě (Omluva Honzovi).
Je potřeba do doby než to opravi použivat zip verzi.
Ohledně překladů je zmínka, že Military MOD jako takovej jsem já nepřekládal. Ani dodatečný skripty, který nejsou součástí balíku. Jinak NH je samozřejěmě přeloženej celej. Tedy to, co mi Phlt dal.
FVZ

Post by FVZ »

Musí se po startu někde něco zapnout, nastavit nebo tak něco? Okolo nejsou žádný lodě. Jenom příběhový Argon One, letka Gamma z první mise, khaakové apod. Ale jinak žádnej provoz.
INTEL Core I7 2600 3,4GHz; 8 GB DDR3 RAM 1600MHz; NVIDIA 580GTX 1536MB; MB ASUS MAXIMUS IV GENE-Z; 23,6" ASUS VG236 120Hz LCD + NVIDIA 3D VISION; Saitek X52 PRO
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

ty jsi určitě instaloval přes script instalera (přesně to mi to dělalo taky) - ten soubo spk je špatnej musíš použít zip
FVZ

Post by FVZ »

honza-l wrote:ty jsi určitě instaloval přes script instalera (přesně to mi to dělalo taky) - ten soubo spk je špatnej musíš použít zip
To jsem si přečetl, použil jsem zip. Ale nejsem si jistej jestli dobře. Překopíroval jsem všechny soubory modu do složky se hrou. Musím ještě někde něco přepsat nebo něco takovýho?
INTEL Core I7 2600 3,4GHz; 8 GB DDR3 RAM 1600MHz; NVIDIA 580GTX 1536MB; MB ASUS MAXIMUS IV GENE-Z; 23,6" ASUS VG236 120Hz LCD + NVIDIA 3D VISION; Saitek X52 PRO
R8antik
x3

Post by R8antik »

Je to můj první mód chci se zeptat ,jestli sem to dobře pochopil začal sem hrát Vlastní hru - /5NH-Obtížné,znamená to podle těchto instrukcí "
Nové Horizonty je možné zahájit ve všech verzích původního startu (včetně Bala-Gi misí), nebo výběrem z pěti dodatečných voleb.
Původní děj není možné použít ve startu Vlastní hra. Ovšem veškeré výhody jako jsou najít a zakoupit vše, co Bala Gi nabízí a ještě mnohem více! " že se dostanu k lodím z Bala-Gi mise ?
FVZ

Post by FVZ »

Už to mám nainstalovaný, chyba byla, že jsem nejdřív nainstaloval NH a potom script instalera a on ten mod nějak zprznil. Teď jsem to udělal opačně a všechno je v pohodě.

Když piráti vyskočej a pak samy zničej loď (piloti maj jména) daj se nějak použít nebo sou to jenom otroci stejně jako ve vanilla? A k čemu je AI rescue pod? Vypadl z jednoho piráte, ale nešel naložit a ani s nim komunikovat. Na mapě byl růžovej, jako že důležitej.
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

To je tím, že script instaler se ve hře chová jako mod a pokud ho nainstaluješ, tak se Sám aktivuje. Stejně tak se aktivuje, pokud ho někdy spustíš, aby sis nainstaloval nějaký script nebo loď A nejhorší je to, že pokud máš přes skript instalera nainstalovaný nějaký lodě, tak fungujou jenom lodě z modu nebo jenom z instaleru - podle toho co je rovna aktivní (původní lodě ze hry samozřejmě fungujou vždy). Tato zábava s loděma navíc dobře nakope SAVE (Pokud máš nějakou loď z modu a zrovna se spusti "mod" instalera, tak se ti nepodaři nahrat SAVE-protože tu loď hra prostě nepozná). Jediné řešení na které jsem přišel je prostě si s toho ZIP souboru vytvořit SPK a nainstalovat mod přes instalera nebo instalera vůbec nepoužívat a vše dělat ručně.
Mipam
x3

Post by Mipam »

Doufám že Phlt už má ten spk hotovej a na ty savy se zeptám. Mně to nedělá problémy, protože nemám vlastní lodě a ty z NH mi běžej dobře. Nenapadlo mne přeskakovat ze saves v NH zpátky ale mám v jedný hře nainstalovanej XTM mod a vedle NH a mám mapy i lodě z obou i když mám XTM disable přes SPK a nijak se to nekouše.
syk

Post by syk »

poradte pls
1. mam nainstalovanej Xtended-Mod, muze NH bezet zaroven s nim?
2. eventuelne udelat druhou instalaci X3 + SManager 2.x jen pro NH?
4. Script Manager mam stale 1.86, nekdo rikal ze 2.x pouziva jiny scripty a zatim sem nemel duvod to zkouset, jak to teda je?
4. pokud to dobre chapu, NH spk je spatny a zip je OK?
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

fw:syk
1) já jsem to zkoušel a nechodilo mě to - každej má jinou základní mapu takže jsem to považoval za logický
2)není problém
3)Je pravda, že script instaler 2.12 má prolémy s češtinou - ve hře nefungujou háčky a čárky, je potřeba v nové verzy "přebalit" soubory nebo ty české soubory nakopírovat ručně.
4)chápeš to dobře SPK nefunguje ZIP funguje SUPER

Poku někoho nebaví začínat znovu od nuly tak doporučuju x3-x3 converter http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... sc&start=0 který převede všechny továrny (komplexy je třeba znovu pospojovat) a lodě
FVZ

Post by FVZ »

FVZ wrote:Když piráti vyskočej a pak samy zničej loď (piloti maj jména) daj se nějak použít nebo sou to jenom otroci stejně jako ve vanilla? A k čemu je AI rescue pod? Vypadl z jednoho piráte, ale nešel naložit a ani s nim komunikovat. Na mapě byl růžovej, jako že důležitej.
Když nějakej pilot se jmenem vyskočí, pošle SOS signál, že ho mam zachránit. Dostanu za to nějakou odměnu? Mám ho vyložit na nějakym určenym místě nebo co s nim? Můžu ho použít do vlastní lodi (maj zkušenosti)?

Je New Horizont kompatibilní s Bonusoackem?
syk

Post by syk »

2 honza-l: to mi logicky pripadne taky, jen jsem to myslel, oba nainstaleny zaroven, ale pouze jeden aktivni... nebudu to drazdit, udelam jinou instalaci a bude klid... a cestina me netrapi, nemam cz verzi... dik za nfo

jeste jeden dotaz... nektere scripty pro X3 potrebovali EMP script... pri instalaci techto scriptu do Xtended nebylo EMP potreba, protoze bylo neco podobneho obsazeno... jek je to s NH?
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
Mira
x3

Post by Mira »

Nějak se mi nepodařilo najít download na stáhnutí tohoto modu.Takže jestli mohu poprosit o zveřejnění .předem děkuji
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Odkaz v prvním příspěnku souhlasí akorát asi momentálně probíhá nějaká aktualizace, zkus to později. Pod Mozillou použi IE Tab nebo rovnou použij IE,-z nějakého důvodu se mi pod mozillou ty položky nezobrazí
Dolfi
x3tc

Post by Dolfi »

Jak to tu tak čtu, tak jsem asi jedinný, který nainstaloval mod Nové horizonty z SPK souboru a šlape mu to bez problémů.
Je pravda, že jsem to instaloval na čistou X3CZ 2.5 s posledním bonuspackem .
Mám připravenou českou verzi mapy(zatím černobílou) k tomuto módu, chybí mi ještě popsat cca 30 světů.
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Já to mám taky nainstalovaný z SPK, ale ten jsem si sám vytvořit z toho ZIPu :wink: :wink: :wink:

Return to “Česky / Czech X-Forum”