Do Sau:
Po 1 - wydaje mi się że na tamtym forum są bajki z krainy mchu i paproci, a mi zależy na Twojej ocenie, współpracujesz z ego wiesz na jakie kompromisy zdolni są pójść, wybierzesz więc za nas to co ma szanse przejść i może będziesz w 'Credits'

, żeby tak było cos polskiego
Po 2 - lepiej poczekać z tłumaczeniem, przewiduję że pomysły spłyną w sposób nieuporzadkowany, i dobrze bo myśli spontanicze czasami wnoszą więcej niż przemyślane rozwiązania kompromisowe. Jak tylko zbierze sie trochę materiału, powiedzmy 3,4 dni to uporządkuje to nieco w punkty i wyślę chętnemu
Vill`owi
do tłumaczenia, bo mój angielski choć bardzo zły nie jest, to jednak powolny i mógłbym niezdążyć do premiery
A teraz coś odemnie
1)Wszystko można kupić, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać. Wyjątkiem są kyony. A i te z czasem coraz łatwiej dostać, z kolei jak potrzebujesz czegoś iście standardowego, czegoś co montuje się na każdym statku klasy m1,m2 np. działa fotonowe, wszyscy je mają a ja musze latać jak baran po całym kosmosie żeby uzbierać 18 działek. Tak więc broń i sprzęt powinny być dostępne oczywiście w sklepach ale te najzajefajniejsze na misjach superspecjalnych, np. dostępnych gdy ranga u rasy jest odpowiednio wysoka.
2)oczywiście jako początkowy pomysł że maleńki teesik będzie woził ogniwka matce jest w porządku, ale w X3 myślę że ts-y będą mogły wreszcie lądować na m2

czy oczywiście teleportacja towarów ze stacji na statek i w drugą stronę niewspominając
3)Nie sposób pominąć elementy freespace. Może podział energii na osłony uzbrojenie i silniki to przesada, ale ten system namierzania to było coś. Ekstra było by gdyby duże statki były by podzielone na silnik, sensory, uzbrojenie... Musiała by istnieć broń specjalnie do tego celu stworzona, mamy już działa jonowe, więc mowa o niewielkiej przeróbce. W czasie misji z khackim m0, musimy zniszczyć mu to i owo na kadłubie. Więc nieodwołuję się do rzeczy niemożliwych.
4)Może urozmaicić X3 przez podział ras na:
teladianie - według majątku, są fabtyki terracorp, miech będą fabryki należące do tego teladiańskiego bogacza i niech stąd coś wynika, niszczymy mu fabryke to się wkurza i jego kilku przyjaciół, ale inni co gada nie lubią dają nam nagrodę
splici - według rodzin, zadzieramy z Njy to lubi nas Tkr i daje mass drivery
argoni - na wzór stanów zjednoczonych na stany
paranidianie - ot choćby wedle wyznawanej religi
piraci - koniecznie na klany
xenoni - wedle wersji i załadowanych update`ów z komputera macieżystego
khaki - np. jak u pszczół, królowa, robotnice, trzmiele do nic nierobienia i szwędania się po całym kosmosie
boroni - brak pomysłów, Marcy podrzucisz coś, może po kolorze macek
Edit:małe poprawki literówek
5)Oczywiście aby gra się wszystkim podobała skomplikowaność podzielona w opcjach na advanced i normal (menu,cockpit,targeting itd.itp)
Pozdrawiam
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł