Zdradzam X !!! - inna gierka
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Jak zobaczycie gdzieś na sieci tani dodatek bloodmoon do morrowinda, to dajcie znać. Ja znalazłem tu: http://www.wirtus.pl/shop/produkt.php?K ... uktID=8679 ale niestety nie mają na stanie
Bo przecież jak dałem za morro 80 zł, tribunal 55 zł, to dodatek też powinienem mieć możliwość taniej kupić co nie? Przecież teraz podstawka morro kosztuje 20 zł.

-
Nexus jest rewelacyjną strategią.
Statki przed misją można wyposażać w coraz to nowe sprzęty, zużywając punkty rozbudowy. A broni i innych rzeczy jest sporo. Właściwie odpowiednie uzbrojenie statku to 70% sukcesu.
Jest podzielone na kilka kategorii, jedne niszczy tylko osłony, inne wewnętrzne systemy, ale nie kadłub, inne tylko kadłuby po zniszczeniu osłony....
W sumie taktyka jest ciekawa, nie można latać statkami dowolnie, potrzeba albo punktów nawigacyjnych albo innych celów...
Dużo misji, niektóre trudne.. Warto!
Statki przed misją można wyposażać w coraz to nowe sprzęty, zużywając punkty rozbudowy. A broni i innych rzeczy jest sporo. Właściwie odpowiednie uzbrojenie statku to 70% sukcesu.
Jest podzielone na kilka kategorii, jedne niszczy tylko osłony, inne wewnętrzne systemy, ale nie kadłub, inne tylko kadłuby po zniszczeniu osłony....
W sumie taktyka jest ciekawa, nie można latać statkami dowolnie, potrzeba albo punktów nawigacyjnych albo innych celów...
Dużo misji, niektóre trudne.. Warto!

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
-
-
-
-
W moich zylach plynie czysta, klingonska krew ! (po zwyciezkich bitwach ze spora domieszka blood wine...
) ! Akty piractwa przynosza dyshonor na 3 pokolenia, a Honor ponad wszystko !
Qapla !

A tak powaznie, to na temat Star Wolves - ma spoore minusy - oprocz tych, ktore juz wymienilem, jeszcze potwornie mnie wqrza totalny brak ustawien taktycznych mysliwcow (zero manewrowania, nie moga zatrzymac sie w miejscu i ostrzeliwac statku, atakuja jakis cel to po jednym przelocie debile sie zatrzymuja, w miejscu zawracaja i atakuja ponownie... ehh). Niby mozna im dawac rozkazy na dynamicznej pauzie kazdemu z osobna, ale jest to duze uniedogodnienie.
Co do Nexusu - troche mnie zirytowalo jego demko - to ma byc gra taktyczna, a statki niebardzo robily co chcialy - ale najbarziej mnie wqrzyl brak mozliwosci recznego ustawiania ich pozycji, obrotu, oraz atakowania kilku statkow rownoczesnie roznymi rodzajami broni JAK i ataku kilku podsystemow jednego statku wroga przez kilka statkow wlasnych.
Jestem wymagajacy - owszem - ja ciagle czekam na takiego Space Harpoona

Qapla !

A tak powaznie, to na temat Star Wolves - ma spoore minusy - oprocz tych, ktore juz wymienilem, jeszcze potwornie mnie wqrza totalny brak ustawien taktycznych mysliwcow (zero manewrowania, nie moga zatrzymac sie w miejscu i ostrzeliwac statku, atakuja jakis cel to po jednym przelocie debile sie zatrzymuja, w miejscu zawracaja i atakuja ponownie... ehh). Niby mozna im dawac rozkazy na dynamicznej pauzie kazdemu z osobna, ale jest to duze uniedogodnienie.
Co do Nexusu - troche mnie zirytowalo jego demko - to ma byc gra taktyczna, a statki niebardzo robily co chcialy - ale najbarziej mnie wqrzyl brak mozliwosci recznego ustawiania ich pozycji, obrotu, oraz atakowania kilku statkow rownoczesnie roznymi rodzajami broni JAK i ataku kilku podsystemow jednego statku wroga przez kilka statkow wlasnych.
Jestem wymagajacy - owszem - ja ciagle czekam na takiego Space Harpoona

-
No cóż XOR. Space Wolves po prostu tak mają. Zresztą to myśliwce gwiezdne, więc muszą nadlatywać i zawracać, zresztą demo nie oddaje wszystkiego. Po oszukaniu małym i dodaniu sobie punktów rowinołem nieco umiejętności pilota. Na wyższych poziomach są znacznie sprawniejsi. Naprawdę.
A od zatrzymywania się i ostrzeliwania jest statek baza, z broniami z czarnego rynku na poziomie hard robi naprawdę ostre kuku.
A od zatrzymywania się i ostrzeliwania jest statek baza, z broniami z czarnego rynku na poziomie hard robi naprawdę ostre kuku.
-
-
Tak. Zakupiłem w serii extra klasyka, bez książki za 19.90. Cosik mi nie leży. Za duzo opcji jakna mój gust. Może moja rasa rozwija się zbyt szybko bo co kilka rund muszę modernizować statki. Zrobione jest to w koszmarny sposób, a gdy zdamy się na tego automatycznego asystenta to wymyśla jakieś chore nazwy. Nie wiem co Ci poradzić. Ogólnie gra fajna, ale jakoś taka przekombinowana. pewnie mnie właśnie to odstręczyło i nie skończyłem jej żadną z ras 

-
Niestety 3 odsłona cyklu jest nie do końca idealna.
Głównie w dziedzinie obsługi pozostawia trochę do życzenia, na późniejszym etapie gry...
Dobry patent jest za to z wynalazkami. Nie wymyślasz konkretnych rzeczy, ale dajesz punkty w dziedziny. Można też naraz wynajdować wiele rzeczy.
Walki są kiepskie, właściwie ręcznie nie da się grać..
Jak masz imperium na pół galaktyki tura potrafi trwać i 15 minut... :/
Głównie w dziedzinie obsługi pozostawia trochę do życzenia, na późniejszym etapie gry...
Dobry patent jest za to z wynalazkami. Nie wymyślasz konkretnych rzeczy, ale dajesz punkty w dziedziny. Można też naraz wynajdować wiele rzeczy.
Walki są kiepskie, właściwie ręcznie nie da się grać..
Jak masz imperium na pół galaktyki tura potrafi trwać i 15 minut... :/

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
Ale z tymi technologiami to przesada... jak moje statki doleciały do sektorów przeciwnika, to ja w home sektor miałem 3razy większą armię która była 9 razy bardziej skuteczna :/ Ale podobały mi się bombardowania planet
Oraz to że jedna z mych koloni się zbuntowała i utworzyła nowe imperium
(nie na długo, zniewaga krwi wymaga
)
edit: Kim graliście? Bo ja ludzmi
Wiecie jest tam rasa przypominająca mi Boronów.... i Paradian.... i jacyś Siplici terz się znajdą
A Antaraianie... mi krzakrzaków przypominają.

edit: Kim graliście? Bo ja ludzmi

-
-
Pzreszedlem demko Star Wolves na poziomie medium i hard - tylko ja bez chetowania, kolego Visconius ! i musze powiedziec, ze pomimo wszystki brakow, cholernie mnie wciagla i bylem baaardzo rozczarowany, ze nie ma wiecej leveli w demie...Visconius wrote:No cóż XOR. Space Wolves po prostu tak mają. Zresztą to myśliwce gwiezdne, więc muszą nadlatywać i zawracać, zresztą demo nie oddaje wszystkiego. Po oszukaniu małym i dodaniu sobie punktów rowinołem nieco umiejętności pilota. Na wyższych poziomach są znacznie sprawniejsi. Naprawdę.

Na hardzie ostratni level jest fajnym wyzwaniem - ale odpowiednie zagrania taktyczne, odpowiednio dobre uzbrojenie (u mnie 1xstormcrow, 1xexcalibur i 1xnaginata) + repair system dla statku bazy i mozna trzaskac Triade rowno

Ale teraz zaczalem grac w ... The Ur-Quan Masters - remake starego Star Control 2. Nawet nawet, choc monotonna... Ale nalezy do tych starych, ale jarych. Mozna ja zassac stad :
http://sourceforge.net/project/showfile ... p_id=59452
Wszystkie pliki wersji 0.3 bez 'uqm-0.3-macosx.dmg' oraz 'uqm-0.3-source.tgz'. Potem pocztajcie sobie jeszcze na necie prolog do Star Control 2 - fajna historyjka.