Zdradzam X !!! - inna gierka

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Post by BQB »

Jak zobaczycie gdzieś na sieci tani dodatek bloodmoon do morrowinda, to dajcie znać. Ja znalazłem tu: http://www.wirtus.pl/shop/produkt.php?K ... uktID=8679 ale niestety nie mają na stanie :cry: Bo przecież jak dałem za morro 80 zł, tribunal 55 zł, to dodatek też powinienem mieć możliwość taniej kupić co nie? Przecież teraz podstawka morro kosztuje 20 zł.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Proszę uprzejmie
http://www.timsoft.pl

Tu podobno jest.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
BQB
x2

Post by BQB »

chodziło mi o taniej, niż można dostać w rzeczywistości, w moim linku jest po 19.99 + koszty przesyłki 10-15 zł z pobraniem, to daje 30-35 zł, a nie 59,99 + koszty przesyłki. Za tyle, to mogę pójść do empiku i sobie kupiś bez kosztów przesyłki.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Ach tak.Hmm...u mnie w Empiku nie ma Bloodmoona osobno, wydali trójpak, dlatego to wpisałem, bo może gdzie indziej też już nie ma.
O żadnych promocjach nie słyszałem, sorry.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Nexus jest rewelacyjną strategią.
Statki przed misją można wyposażać w coraz to nowe sprzęty, zużywając punkty rozbudowy. A broni i innych rzeczy jest sporo. Właściwie odpowiednie uzbrojenie statku to 70% sukcesu.
Jest podzielone na kilka kategorii, jedne niszczy tylko osłony, inne wewnętrzne systemy, ale nie kadłub, inne tylko kadłuby po zniszczeniu osłony....

W sumie taktyka jest ciekawa, nie można latać statkami dowolnie, potrzeba albo punktów nawigacyjnych albo innych celów...

Dużo misji, niektóre trudne.. Warto!
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
xor
x2

Post by xor »

Indoctrine -> niestety musze Ci zadac to niewygodne (w tym wypadku) pytanie : a skad masz nexusa ??? Sam od dawna chetnie bym kupil, ale nie bardzo jest gdzie... :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Panowie, dla własnego dobra przenieście się lepiej na PM ;)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
xor
x2

Post by xor »

Alez ja sie chce dowiedziec, gdzie mozna dostac oryginala ! Conajwyzej Indoctrine moze nie odpowiedziec na moje pytanie jesli ma nieczyste sumienie... :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ale znając życie pewnie skieruje cię na pirata i cio wtedy...? :D Kryminał!! ;)
xor
x2

Post by xor »

O, mnie nie tak latwo zbalamucic !
Jestem twady, nie mientki... :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Znaczy, twarda nińdzia z ciebie :lol:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nexus??? Przecie to imperium Galactica 3!
Dwójka była dobra, ale gdy ją odkryłem, to już nigdzie jej nie mieli. :cry: :cry: :cry: :cry:
Teraz pisze własną gierkę w Flashu, ale nie uprzedzajmy faktów :wink:
xor
x2

Post by xor »

W moich zylach plynie czysta, klingonska krew ! (po zwyciezkich bitwach ze spora domieszka blood wine... :P) ! Akty piractwa przynosza dyshonor na 3 pokolenia, a Honor ponad wszystko !
Qapla !

:D

A tak powaznie, to na temat Star Wolves - ma spoore minusy - oprocz tych, ktore juz wymienilem, jeszcze potwornie mnie wqrza totalny brak ustawien taktycznych mysliwcow (zero manewrowania, nie moga zatrzymac sie w miejscu i ostrzeliwac statku, atakuja jakis cel to po jednym przelocie debile sie zatrzymuja, w miejscu zawracaja i atakuja ponownie... ehh). Niby mozna im dawac rozkazy na dynamicznej pauzie kazdemu z osobna, ale jest to duze uniedogodnienie.

Co do Nexusu - troche mnie zirytowalo jego demko - to ma byc gra taktyczna, a statki niebardzo robily co chcialy - ale najbarziej mnie wqrzyl brak mozliwosci recznego ustawiania ich pozycji, obrotu, oraz atakowania kilku statkow rownoczesnie roznymi rodzajami broni JAK i ataku kilku podsystemow jednego statku wroga przez kilka statkow wlasnych.

Jestem wymagajacy - owszem - ja ciagle czekam na takiego Space Harpoona :)
Visconius
x2

Post by Visconius »

No cóż XOR. Space Wolves po prostu tak mają. Zresztą to myśliwce gwiezdne, więc muszą nadlatywać i zawracać, zresztą demo nie oddaje wszystkiego. Po oszukaniu małym i dodaniu sobie punktów rowinołem nieco umiejętności pilota. Na wyższych poziomach są znacznie sprawniejsi. Naprawdę.
A od zatrzymywania się i ostrzeliwania jest statek baza, z broniami z czarnego rynku na poziomie hard robi naprawdę ostre kuku.
j77jack
x2

Post by j77jack »

Testowal ktos Master of orion 3PL -jest toto za 25zl z jakas ksiazka w Empiku. Mam szacunek do tej serii(1 i 2miodzio) ale po komentarzach w necie do 3 czesci zastanawiam sie czy to nie gniot? :?
Visconius
x2

Post by Visconius »

Tak. Zakupiłem w serii extra klasyka, bez książki za 19.90. Cosik mi nie leży. Za duzo opcji jakna mój gust. Może moja rasa rozwija się zbyt szybko bo co kilka rund muszę modernizować statki. Zrobione jest to w koszmarny sposób, a gdy zdamy się na tego automatycznego asystenta to wymyśla jakieś chore nazwy. Nie wiem co Ci poradzić. Ogólnie gra fajna, ale jakoś taka przekombinowana. pewnie mnie właśnie to odstręczyło i nie skończyłem jej żadną z ras :(
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Niestety 3 odsłona cyklu jest nie do końca idealna.
Głównie w dziedzinie obsługi pozostawia trochę do życzenia, na późniejszym etapie gry...

Dobry patent jest za to z wynalazkami. Nie wymyślasz konkretnych rzeczy, ale dajesz punkty w dziedziny. Można też naraz wynajdować wiele rzeczy.

Walki są kiepskie, właściwie ręcznie nie da się grać..

Jak masz imperium na pół galaktyki tura potrafi trwać i 15 minut... :/
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Ale z tymi technologiami to przesada... jak moje statki doleciały do sektorów przeciwnika, to ja w home sektor miałem 3razy większą armię która była 9 razy bardziej skuteczna :/ Ale podobały mi się bombardowania planet :P Oraz to że jedna z mych koloni się zbuntowała i utworzyła nowe imperium :) (nie na długo, zniewaga krwi wymaga :twisted: )

edit: Kim graliście? Bo ja ludzmi :) Wiecie jest tam rasa przypominająca mi Boronów.... i Paradian.... i jacyś Siplici terz się znajdą :) A Antaraianie... mi krzakrzaków przypominają.
:)
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Chmmm Macie może załatwić (pożyczyć/sprzedać ) Star Trek: Bridge Commander? Przeszukałem ałkcje i neta i nic nie znalazłem :cry:
:)
xor
x2

Post by xor »

Visconius wrote:No cóż XOR. Space Wolves po prostu tak mają. Zresztą to myśliwce gwiezdne, więc muszą nadlatywać i zawracać, zresztą demo nie oddaje wszystkiego. Po oszukaniu małym i dodaniu sobie punktów rowinołem nieco umiejętności pilota. Na wyższych poziomach są znacznie sprawniejsi. Naprawdę.
A od zatrzymywania się i ostrzeliwania jest statek baza, z broniami z czarnego rynku na poziomie hard robi naprawdę ostre kuku.
Pzreszedlem demko Star Wolves na poziomie medium i hard - tylko ja bez chetowania, kolego Visconius ! i musze powiedziec, ze pomimo wszystki brakow, cholernie mnie wciagla i bylem baaardzo rozczarowany, ze nie ma wiecej leveli w demie... :( W tej chwili jest to najbardziej przeze mnie oczekiwana pozycja :P Co nie znaczy, ze nie moglaby byc lepsza - na hardzie w ostatniej misji naprawde niezwykle mnie wqrzyly algorytmy sterowania mysliwcem (akurat mojego bohatera) - lecial naginata naprzeciw 3 piratom (jeden tough w czyms lepszym z rakietami, reszta patalachy) - trzaskali w niego wszystkim - i jak zdjeli mu oslony w polowie drogi to co on zrobil ? Kretyn sie zatrzymal ! Zmietli go w momencie. A gdyby lecial nieustannie bez problemu minalby sie z nimi, a sekundy potem reszta mojej ekipy z baza zmiotly ich :evil: Nie znosze takich akcji :evil:
Na hardzie ostratni level jest fajnym wyzwaniem - ale odpowiednie zagrania taktyczne, odpowiednio dobre uzbrojenie (u mnie 1xstormcrow, 1xexcalibur i 1xnaginata) + repair system dla statku bazy i mozna trzaskac Triade rowno :)

Ale teraz zaczalem grac w ... The Ur-Quan Masters - remake starego Star Control 2. Nawet nawet, choc monotonna... Ale nalezy do tych starych, ale jarych. Mozna ja zassac stad :
http://sourceforge.net/project/showfile ... p_id=59452
Wszystkie pliki wersji 0.3 bez 'uqm-0.3-macosx.dmg' oraz 'uqm-0.3-source.tgz'. Potem pocztajcie sobie jeszcze na necie prolog do Star Control 2 - fajna historyjka.

Return to “Polskie / Polish Off Topic”