Mod do X2-Pomocy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

HandSaw {PL}
x2

Mod do X2-Pomocy

Post by HandSaw {PL} »

Witam.Zciągnąłem moda do gry-nowe statki (i pono lasery)
Fajnie, ale...nie do końca.
Jeśli odpalę grę bez wyboru moda na starcie to nazwy nowych bryk wyświetlane są poprawnie, tylko że..... nie ma info tech. przy zakupie
danej jednostki informacje o laserach nie są dostępne.
Jeśli odpalę grę z modem info tech jest ale nazwy statków to czystej
wody obłęd w stylu readtext xxx.xxx. O co chodzi? :?
Ascon
x3tc

Post by Ascon »

Problem w tym że mod posiada swój własny zintegrowany katalog "t", do którego nie możesz się dobrać by dostosować go do polskiej wersji. Mozna próbować rozpakować mod (są do tego narzędzia) ale mi osobiście nigdy jeszcze się nie udało złożyć go potem do kupy tak aby działał.
HandSaw {PL}
x2

Re

Post by HandSaw {PL} »

To nie ciekawie.
Chciałem teraz wywalić pliki moda ale gra przestała startować.
:evil: Same Kłopoty

Oki. Już pozbyłem się tego złośliwca. :D
NoreX
x4

Post by NoreX »

Ascon wrote:Problem w tym że mod posiada swój własny zintegrowany katalog "t", do którego nie możesz się dobrać by dostosować go do polskiej wersji. Mozna próbować rozpakować mod (są do tego narzędzia) ale mi osobiście nigdy jeszcze się nie udało złożyć go potem do kupy tak aby działał.
o ile pamietam to nie trzeba go skladac spowrotem, wystarczy przekopiowac wszystkie pliki w odpowiednie katalogi x2 i wywalic pliki cat i dat od moda (ale najpierw go wylaczyc bo gra sie wywali)....
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

NoreX - Próblowałem tak kiedyś, zmodyfikowałem pliki dźwiękowe i wgrałem do odpowiedniego katalogu, ale nie działało :(
:)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”