Potrzebuję

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Tecnofreak
x3

Potrzebuję

Post by Tecnofreak »

Może wy mówicie Angielski?

I need people who can translate from English to Polish for a new article for the x2 -The Return station news board.

Please contact me if you can do this. Egosoft may credit your assistance if the article is used ingame.

Tecnofreak
Sometimes a smile is all it takes to cheer a person. A hug does ten times more. But a laugh... that can change the world...
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Ang

You must wait for Sauron11 or Marcybiskup, they speak English very well. They helped to translate X2, and translated patch 1.4pl

(Chyba dobrze napisałem? Jak co to mnie poprawcie)

Pl

Dla nie znających angielskiego: Tecnofreak potrzebuje kogoś kto przetłumaczy (?) artykuł (?) o x2 -The Return, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli zostanie on użyty w grze to mu to wynagrodzą.
:)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

@Tecnofreak: All official translations into Polish are made directly by Polish Translation Team, not directly by the forum members.
However at this time there is no need of translation of unofficial texts untill they are fully approved by Egosoft. :wink:

Thanks for your interest; in my profile you may find contacts for PTT :)

Edit 25.01, 09;30, zapomniałem zapodać naszą wersję :)
@Tecnofreak: Wszystkie oficjalne tłumaczenia na polski są podejmowane przez polski zespół tłumaczący, nie bezpośrednio przez członków forum. W tej chwili jednakże nie ma potrzeby tłumaczenia nieoficjalnych tekstów, dopóki nie zostaną one w pełni zatwierdzone przez Egosoft.
Dzięki za zainteresowanie, w moim profilu możesz znaleźć namiar na PZT :)
Last edited by Sauron11 on Tue, 25. Jan 05, 09:45, edited 3 times in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

KajtomatO wrote:Dla nie znających angielskiego: Tecnofreak potrzebuje kogoś kto przetłumaczy (?) artykuł (?) o x2 -The Return, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli zostanie on użyty w grze to mu to wynagrodzą.
Ok KajtomatO. W tym miejscu należy się małe wyjaśnienie. Jakkolwiek owo"wynagrodzenie" oznacza potencjalne miejsce w creditsach czyli na liście twórców gry to sprawa wygląda nieco inaczej.
"Kredytowane" może być tworzenie własnych nowych tekstów do wersji angielskiej lub niemieckiej (w domyśle oryginalnych), ale raczej nie ich tłumaczenie na polski. Tłumaczenie artykułów podpada pod lokalizację, która jest traktowana osobno. Dodatkowo akcja Tecnofreak'a nie jest oficjalna czyli nie stoi za nią Egosoft, a więc nie może on obiecywać za to żadnych profitów :wink:
Historia X2 pokazała, że wysłanie jednego czy nawet 5 własnych artykułów nie daje miejsca na liście twórców w sekcji BBS (choć miłe może być przeczytanie ich później w grze). Miejsce to można teoretycznie uzyskać dopiero po opracowaniu kilkunastu czy kilkudziesięciu artykułów, przetłumaczeniu ich i przesłaniu do EGO. W X2 znajduję moje 2 artykuły, nieco przerobione przez EGO, ale podobnie jak rzesza innych osób nie znalazłem się na wspomnianej liście.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Tecnofreak
x3

Post by Tecnofreak »

@Sauron11

I cannot put this in Polish as I do not understand the language. I am looking for unofficial translators as BurnIt! said that if I was to have any chance of adding content to the game I would have to get the translators.

If you know of anyone who would be willing to translate please give me a username or email address.

Thank you. :)
Sometimes a smile is all it takes to cheer a person. A hug does ten times more. But a laugh... that can change the world...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

@Tecnofreak: Ok then, if someone will be willing to help you it's no problem. I'll post your request in Polish.

(PL: Zatem w porządku, jeśli ktoś będzie chętny Ci pomóc, nie widzę problemu. Zamieszczę Twoją prośbę po polsku.)

Sprawa wyjaśniona. Jak pisał KajtomatO, jeżeli ktoś ma chęć spróbować swych sił jako nieoficjalny tłumacz, może skontaktować się z Tecnofreak'iem i pomóc jemu i innym w przygotowaniu nowych artykułów do The Return. Projekt jest nieoficjalny tzn. nie zatwierdzony przez Egosoft, ale sama inicjatywa jest przezeń popierana. Nie wiadomo jeszcze czy teksty Tecnofreak'a znajdą się w TR.
W tej sprawie zachowuję neutralność, jako że sam nie włączam się w ten projekt. Zdecydujcie sami :)
el_tzar[us]

Post by el_tzar[us] »

Sauron11 wrote:... jako że sam nie włączam się w ten projekt. ...
? A to czemu?

Edit: Pisali żeś w tym najlepszy.
el_tzar się zgłasza
General Tatarin
x4

Soban.z.CoB.to.frajer.:P
Za takie coś to już powinieneś wylecieć... :P
Wiesz, praca, dom i "praca" moderatora jest bardzo pracochłonna... nie każdy ma tyle czasu... no i jeszcze w x2 trzeba grać :). Sauron przetłumaczył path 1.5 i chwała mu za to, nie oczekujmy jeszcze więcej. (jak to kiedyś Frogger ładnie ujął "Ludziom od dobrobytu się w głowach poprzewracało" - chodziło o ludzi, którzy narzekali na współczesne czasopisma).
Edit: Nie podlizuj się :)
el_tzar[us]

Post by el_tzar[us] »

Generał Tatarin wrote:
Soban.z.CoB.to.frajer.:P
Za takie coś to już powinieneś wylecieć... :P
Wiesz, praca, dom i "praca" moderatora jest bardzo pracochłonna... nie każdy ma tyle czasu... no i jeszcze w x2 trzeba grać :). Sauron przetłumaczył path 1.5 i chwała mu za to, nie oczekujmy jeszcze więcej. (jak to kiedyś Frogger ładnie ujął "Ludziom od dobrobytu się w głowach poprzewracało" - chodziło o ludzi, którzy narzekali na współczesne czasopisma).
Edit: Nie podlizuj się :)
Na temat Sobana (&^$@$@!%) , pisałem prawde.
Na temat pracy S11 , to już zaczajam
Na temat Edita , nie mam zamiaru nikomu sie podlizywać
Na temat nicka : ,,niewiemjaksiemamnazwac:P''. Pasi teraz? :P

Edit : ten ^&%#%$@^%&%& Soban z CoB zasłużył sobie , ale jak , to już nie powiem
el_tzar się zgłasza
General Tatarin
x4

z tym podlizywaniem to chodziło mi PW, a poza tym to jest OFF TOPICK. Takich rzeczy na forum się nie powinno poruszać, miło by było ci gdyby ktoś cię oczerniał za jego plecami? Jak go nie lubisz to zachowaj to dla siebie... albo powiedz to mu prosto w twarz, zobaczymy jak w tedy będziesz wyglądał :xenon: :roll:
el_tzar[us]

Post by el_tzar[us] »

? co ?
el_tzar się zgłasza
General Tatarin
x4

prosze zakończmy ten temat.....
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

el_tzar wrote:? A to czemu?
Ponieważ nie zajmuję się nieoficjalnymi projektami, których nie zatwierdziło EGO. Osobiście uważam, że szkoda na nie czasu i wysiłku.

Poza wszystkim zmień swój nick, najlepiej na poprzedni czyli el_tzar. I nie siej zamętu na forum, bo na razie jesteś jeszcze na okresie próbnym (brak rejestracji) :twisted:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Kajtek... ups! Gen. T. wrote:Sauron przetłumaczył path 1.5 i chwała mu za to,...
Patch 1.4 , chyba że coś mnie ominęło... ;)

PS. Zgłosiłem się na nieoficjalnego tłumacza :twisted:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
General Tatarin
x4

:evil: Małe potknięcie..... a szkoda co nie :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

No, exactly :D A już się łudziłem, że jednak... że jest... ehh ;)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

Return to “Polskie / Polish X-Forum”