Pomysly na nazwy statkow////

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Mysliwce to po prostu np:
- SAU PUSTYNI - (he he, zgadnijcie, co to za mysliwiec ;) )
:wink: A cóż to za zwierzę, ten SAU pustyni? :wink:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Trzeba bylo tak nie reklamowac ;)
Ale to tylko chwilowe, obiecuje, ze nazwy zostana zmienione...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote: :wink: A cóż to za zwierzę, ten SAU pustyni? :wink:
He he! Podpisuję się pod tym pytaniem.
Nie mityguj się Pan, Marcybiskupie, tylko wal prosto z mostu! Nie chce mi się nadwyrężać pozostałych trzech szarych komórek :P

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Dobra, sami chcieliscie:

"Sau" to pieszczotliwe okreslenie egzotycznych paranidianskich mysliwcow klasy M3. "Sau Pustyni" to nic innego, jak nazwa mysliwca, ktorego baza jest inny paranidianski statek - niszczyciel "Mua Dib".
Okreslenia "pustynny" uzywaja niektorzy piloci koalicji boronsko-argonskiej dla podkreslenia paranidianskiego pochodzenia statkow (patrz opis paranidianskich swiatow).

Okreslenie "Sau" powstalo na czesc imienia odwaznego i pomyslowego pilota argonskiej federacji, ktory jako pierwszy rozgryzl wszystkie tajniki tych maszyn i wprowadzil nowe taktyki walki paranidianskim M3 - wspomniec warto chociazby pogrom mysliwcow Xenonow w sluzach ich wlasnych stacji lub wyczerpujacy opis sposobu walki z xenonskimi niszczycielami.

Dzieki legendarnym juz wyczynom argonskiego pilota Saurona11 paranidianskie M3 ciesza sie pewna popularnoscia wsrod boronskich pilotow. Kilka z nich sluzy takze na Plaszczkach - nosza wtedy nazwe "Sau Oceanu".

:twisted:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote: Dzieki legendarnym juz wyczynom argonskiego pilota Saurona11 paranidianskie M3 ciesza sie pewna popularnoscia wsrod boronskich pilotow. Kilka z nich sluzy takze na Plaszczkach - nosza wtedy nazwe "Sau Oceanu".

:twisted:
To chyba strasznie dużo wypadków musi być, wiesz, te macki niezgrabne i beczka z wodą w miejsce fotela, a ładownia malutka... :lol:

Pozdrawiam

ps. chyba Muad Dib :?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jak zwykle sie Pan myslisz, Jones. I jak zwykle zapraszam Pana do osobistej konfrontacji z boronskimi pilotami. Beczka z woda czeka na panska glowe...

:lol:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Lubię się z nimi konfrontować, zwykle mam potem dużo fantów do sprzedania :P

Pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Dzieki legendarnym juz wyczynom argonskiego pilota Saurona11 paranidianskie M3 ciesza sie pewna popularnoscia wsrod boronskich pilotow. Kilka z nich sluzy takze na Plaszczkach - nosza wtedy nazwe "Sau Oceanu". :twisted:
:D A ja myślałem, że w tym wszechświecie to nie mam już żadnych przyjaciół :wink: A tu o mnie jeszcze pamiętają :D
Więc niniejszym z okazji zbliżającego się końca tej jazury zapraszam serdecznie wszystkich borońskich przyjaciół na pokład mojego Odyseusza, na cojazurową imprezę sylwestrową na mostku kapitańskim. Impreza odbędzie się w sektorze Family Pride, nieopodal splickiej stoczni. Proszę gości o przybycie w maksymalnie 4 statkach M3, jako że więcej miejsca nie starczy. Uprzejmie proszę też nie dokować w stoczni na czas imprezy :!: Punktualnie o północy oddamy na wiwat salwę z przedniej i lewej baterii GGFU, czego planowo stocznia ma nie przetrzymać :twisted: Zapowiada się więc nader interesująco..
Imprezie będzie towarzyszył też pokaz fajerwerków z okolicznych stacji :twisted:. Na życzenie każdy Boron będzie się mógł pobawić baterią GFU. Gwarantuję wspaniałą zabawę, strumienie argońskiej whisky, górę bofu i basenik pokładowy. Czekają już nowojazurowe prezenty. Z pewnością żaden gość nie wyjdzie z przyjęcia zawiedziony :wink:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Wszyscy moi argonscy i boronscy wspolpracownicy w Crystal Corporation dziekuja za zaproszenie! Poniewaz akurat nadzoruje rozwoj drugiej kwatery glownej CU w Hilla's Joy, wlasnie stamtad przylece z najblizszymi wspolpracownikami.
Oczekuj Tytana z krysztalowym logo na burcie. Mysle, ze w dobrym tonie bedzie wyleciec zdobyczna Mamba i para miotaczy materii wypisac przy wejsciu do stoczni imie szanownego gospodarza imprezy. Zaraz potem para boronskich mysliwcow zaprezentuje program "Abrahams Kadabras", czyli synchroniczne odpalanie dzial jonowych w strone splickiej blachy w ukladach artystycznych.
Pozniej... po prostu wypijemy swoje zdrowie i pogadamy o przygodach ;)
Oczywiscie serdecznie zapraszam z rewizyta. Poniewaz w Hilla's Joy stacjonuja glownie oddzialy zaopatrzenia wojskowego i antyxenonskiego wsparcia lokalnych spolecznosci argonskich i boronskich, spotkajmy sie w Brennan's Triumph. Teraz ten rozswietlony, historyczny sektor jest bezpieczna stolica CU. Zaloga Plaszczki z checia zaprezentuje mozliwosci swojej fregaty, a my bedziemy mogli swobodnie pogadac na tarasie widokowym Earthgate, glownego doku zaopatrzeniowego korporacji CU, patrzac to na rozswietlona sloncem ziemska brame skokowa, to na ewolucje spanikowanych piratow, o ktorych pieszczotliwie ocierac sie bedzie moja boronska zabojcza slicznotka.

Szczesliwej Nowej Jazury w X swiecie, Sau! :)
xor
x2

Post by xor »

Eh, ta anglojezycznosc...
A nie lepiej brzmi ING Niezwyciezony, IKG Meduza czy IFG Krogulec ?
gdzie IKG - Imperialny Krazownik Gwiezdny, ING - Imperialny Niszczyciel Gwiezdny, i analogicznie, IFG - fregata, IMP - imperialny mysliwiec przechwytujacy, IMB - imperialny mysliwiec bombardujacy, itd. O ile ciekawiej brzmi od oklepanych Idependece, Defiant, Invincible... :)
Ja mam wlasnie taka swojska flote :)
I dla najwyzszej klasy okretow nie widze powodu aby dawac im dodatkowe identyfikatory - nie ma sie ich az tak wiele, aby istniala potrzeba identyfikacji co do sektora, stacji, itd.

Szczesliwego Nowego Roku !
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sau, Marcy, tak ładnie to ujęliście, że zacząłem żałować braku pokrewieństwo z Boronami... :cry:
A propos Boronów, moja Szanowna Małżonka po długich namowach z mojej strony uraczyła mnie na Wigilię mientusem, powiadam Wam palce lizać!!!
Jeżeli wyrazicie zainteresowanie w odpowiednim topic'u umieszczę przepis, o ile Żona mi go zechce zdradzić :wink:

Pozdrawiam noworocznie (nowojazurowo?) i starym indiańskim zwyczajem wznoszę toast za borońską flotę, DO DNA!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”