Hardcore eXtreme

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Stalovy
x2

Hardcore eXtreme

Post by Stalovy »

Witam.
Gram w X2 już od paru miesięcy, mam pewne doświadczenie, trochę kaski, malutką flotę... i mnóstwo save'ów. Gra powoli traci swój urok...
Zastanawiam się, czy nie zacząć gry od nowa, na poziomie eXtreme i sejwować TYLKO, gdy kończę 'sesję' z grą... jeden jedyny sejv... jak w życiu (no, prawie;)) - jak zginę, to zaczynam grę od początku... ciekawe, jak długo wytrzymam, zanim zginę? :lol: Hehe, oto jest wyzwanie, którego się podejmę i które rzucam innym pilotom :twisted: Ciekawe, kto się odważy na taki krok... Oczywiście wszystkie inne save'y skasuję, ale wy tego robić nie musicie... nareszcie będę czerpał PRAWDZIWĄ przyjemność z gry :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Dormio
x2

Post by Dormio »

Czyli coś w stylu: save=śpię :)
Mi tam pomysł się podoba... chociaż ostatnio mało mam czasu na grę... :(
I wychodziłyby za długie sny ;)

Dormio
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Prawdę mówiąc robiłem tak już dawno temu i frajdę to sprawiało tylko na początku gdy naprawdę nietrudno o zgon ,potem jest to już tylko przeszkadzajka bo i tak nikt nie może ci naskoczyć więc nie ma się o co bać . Ponadto dzięki niesamowitej stabilności mojego XP ,często wywala mnie z gry i ją zamyka ( 8 godzin wożenia i ustawiania fabryk , kupywania transportowców a tu nagle błąd systemu :evil: ) co sprawia , że od pewnego czasu wróciłem do sejwowania co 2 godziny w obawie o własne zdrowie :lol: .

Propo rzucania wyzwań całkiem ciekawym pomysłem było by ogłoszenie konkursu na np. kto pierwszy (liczył by się czas gry) uzbiera kasę na max wypasionego Raptora z pokładem pełnym uzbrojonych Nóv zaczynając na extreme i żyjąc z samej walki (nie zakładać żadnych fabryk , nie handlować , co najwyżej sprzedawać przejęte statki).
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Nieszłoby uzbierać na Raptora full wypas bez handlu. To nieodłączna część gry. Jak wyobrażasz sobie początek Odkrywcą bez laserów? :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Nie chodzi mi o to, żeby sejvować tylko i wyłącznie przy wychodzeniu z gry, tylko żeby nie cofać się do sejva, gdy się zginie... źle to ująłem w poprzednim poście :P Sorki!
Można robić sejvy nawet co 5 minut, byle zachować zasadę: wczytuję sejv wtedy, gdy zaczynam grę, a nie dlatego, że zginąłem/źle coś zrobiłem/straciłem kasę/inne...* (*niepotrzebne skreślić).
Teraz chyba jest to troszkę jaśniejsze, no i pozwala uniknąć straty "8 godzin gry" po zwieszce systemu ;)

Edit: PS. Dobry pomysł z tym konkursem, ale trzeba by rozpocząć grę w tym samym momencie i grać tyle samo czasu (ze stoperem w ręku ;)). Dopiero wtedy uzyskałoby się miarodajne wyniki, pokazujące kto jakim jest handlarzem, pilotem, strategiem... Albo ustalić datę/czas gry, po osiągnięciu której/-ego porównywało by się wyniki graczy. Ta druga propozycja jest chyba całkiem realna...?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Moi drodzy :D
Bardzo mi sie oba pomysly podobaja. Pomysl Black Templara najbardziej, brawo! Jak niedawno pisalem, mam nasilony okres znuzenia i braku sensu istnienia w X. Babralem w modach, odinstalowalem i czekam (przynajmniej na razie) na The Return :gruebel: :headbang:
Ale takie inicjatywy mobilizuja. Templar ma racje piszac, ze powinno sie zaczac gre od nowa. Tylko co zrobic z misjami z watku glownego? Olewac, wypelniac sumiennie, wypelniac z jak najwieksza korzyscia (przeciaganie, unikanie, sciemnianie Ban Danie :P ), czy wystartowac dopiero wtedy, gdy kaza zajac sie kariera? ;) Ja mysle, ze z misjami - i kto chce, ten robi.

Podoba mi sie idea HX - Hardcore eXtreme!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Zaraz zaraz...

A)
Przeciez nawet bez modow mozna wlaczyc gre bez misji, za to z pelnymi swiatami normalnego X... Chyba byla tam taka opcja, ze wylatuje sie w Disco w Argon Prime i juz - wolna amerykanka.

B)
A jeszcze bardziej hardcorowa extremowa bylaby gra z wlasnymi ustawieniami galatyki, kiedy ladujesz sie w Hydrze w jakichs pokreconych sektorach, ktore nie przypominaja klasycznego ukladu X... Pamietacie to?
To najlepsza arena to krotkich sprawdzianow, nie uwazacie? Nie wiem, czy mozna tam handlowac, ale na pewno mozna walczyc - wszedzie same piraty! :P

Co Wy na to? Sprobuje zainstalowac i sprawdzic, ale Wy tez nie proznujcie. Pozdro
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Możnaby wyznaczyć cele, np.: uzbierany pierwszy milion, miliard, itp... robiłoby się zrzut ekranu z datą i stanem konta :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Mozeby najpierw krotsze cele? Tak dla treningu, zebysmy sie nie znudzili.

Sprawdzilem gre "z wlasnymi ustawieniami galaktyki". Genialnie sie na takie sporty nadaje.

Wersja "wszechswiat x" daje start w normalnym wszechswiecie, tylko bez watku glownego.
Wersja "example" to start w Hydrze w pozmienianych realiach (tylko ze wszechswiat jest malutki, ograniczony do paru sektorow). To dobra arena na krotkie sprawdziany.

Obie mozliwosci sa swietne, bo w ogole nie wplywaja na normalna gre (uwazajcie, by sejwowac w innych slotach niz zwykle! - ale przeciez my nie bedziemy sejwowac ;) )

Teraz trzeba spisac propozycje misji, celow, czyli do czego dazymy, by sie sparwdzic. Procz dlugoterminowych celow (1 milion) warto zastanowic sie nad krotkimi.
ergo
x3tc

Post by ergo »

to ja proponuje: ile uda sie zniszczyc stacji w argon prime, zanim rozwali nas argon one :twisted:
aurigia
x2

Post by aurigia »

A dlaczego od razu rozwali ? :) Jak się przyczepi to oberwie i zmieni stan w zjonizowaną chmurę gazu... :)
j77jack
x2

Hardcore eXtreme

Post by j77jack »

W wersji do 1.3 TYTAN jest niezniszczalny.
ergo - chyba chodzilo o jakies sportowe zawody np. nowa, lub bejamon
, aby dziadzia tytan mial szanse :D
aurigia
x2

Re: Hardcore eXtreme

Post by aurigia »

j77jack wrote:W wersji do 1.3 TYTAN jest niezniszczalny.
ergo - chyba chodzilo o jakies sportowe zawody np. nowa, lub bejamon
, aby dziadzia tytan mial szanse :D
Wiedziałem, że czegoś nie sprawdziłem :) ale tekst o dziadzi Tytanie jest fajny :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ja już zacząłem. Siedzę w Disco, Mr. Danna kazał mi lecieć do Terra Corp, co w chwili obecnej mam... wiecie gdzie? <motylek.swf> (jeśli wiecie, o co chodzi :D) i zarabiam kaskę. Sejvy robię tylko gdy wychodzę z gry. Jestem teraz w Kopalni Rudy Alfa w Kingdom End, jeśli ktoś chce wpaść na kielicha, to zapraszam :)
Na koncie mam 30 kredytów, statek bez osłon, jest booskoooo! Zdecydowanie jestem na tak! Polecam!!
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ja też już zaczynam. Rozpoczęło się fartownie : w dwóch stacjach znalazłem kilka rakiet wasp i po 2 godzinach grania jestem szczęśliwym posiadaczem mocno zdezelowanego bajamona :D .
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Black-Templar wrote:Ja też już zaczynam. Rozpoczęło się fartownie : w dwóch stacjach znalazłem kilka rakiet wasp i po 2 godzinach grania jestem szczęśliwym posiadaczem mocno zdezelowanego bajamona :D .

Heh, to masz dobrze :D Ja znalazłem móhi, ale je wypuściłem i parę ogniwek... na razie latam z misjami kurierskimi i za zarobioną kasę rasuję złoma (czyt.: Disco). Ale fajnie!! X2 znów zaczęła mnie bawić! Gdy miałem miliony na koncie, flotę statków i fabryki, to gra bardziej przypominała zarządzanie firmą :D
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Długo bajamonem nie polatam. Sprzedam go i zaczaję się wyładowanym waspami disco na Orinoko . Po powinno mi starczyć kasy na 3 próby. Jak opuści mnie szczęście też pozostanie mi wykonywanie misji z BBS.A jeśli się uda to będzie już z górki.
j77jack
x2

Hardcore eXtreme

Post by j77jack »

SUPER HARDCORE DLA BOGATYCH!!!
ile przezyjesz w sektorze Xenonów Beyamontem majac 2m2/Odyseusz z GFU+pdf/ jako ochrone.wszystkie działa m2 w trybie "niszcz wroga"
:D :D :D zanim cie wykonczy przyjacielski ostrzal!!!
BQB
x2

Post by BQB »

Mysle, ze najdluzej bym sie utrzymal pegasusem :P
j77jack
x2

Hardcore eXtreme

Post by j77jack »

NIEE pegas to nie sportowe uciekniesz swojej ochronie :D i nie mogliby cie chronic( no wykanczac :lol: ) he he ...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”