zdobycie stacji

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

j77jack
x2

zdobycie stacji

Post by j77jack »

jest komenda poddaj się w menu komunikacyjnym wersji 1,3pl
---- co to daje(komenda znaczy się)????
---- czy się to komuś udało ? (trybyt, kasa , czy może tak z nudów ktoś to dopisał do komend)
---- z innej beczki czy komuś udało się rozwalić stację od środka
ps. mam 35stacji a ostatnio z nudów eksperymentuje m6 :D czy nie da się inaczej ich stawiać(patrz dostawać w wieczystą dzierżawę) :)
O$$I
x2

Post by O$$I »

Mi ta komenda "poddaj sie" nigdy nic nie dała, pilot poprostu mówi: "nigdy sie nie poddam" i leći dalej.
A co do trzeciego pytania, nie da sie rozwalić stacji od środka bo wewnątrz stacji nie działają bronie, nie można wystrzelać rakiet i jak sie walnie o sciane to statek sie odbija.
j77jack
x2

zdobycie stacji

Post by j77jack »

mnie chodzi dokładnie o zdobycie ,przejęcie itp.stacji.
W menu komunikacji ze stacjami też jest opcja "poddaj się" ale po wysłaniu jak dotąd wszystkie stworki bredzą w odpowiedzi.....
Ja na ich miejscu widząc za oknem 2xrybołów+ eskorta bym się zastanowił ,ale jak ktoś woli być parą.......(GFU jest dobry na wszystko!!!)
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

To niepoddawanie się to brzmi jak hołd złożony Frontierowi :D
Tam też, mogłem mieć maksymalnie wypasiony krążownik, nadawałem komunikat "Surrender or die!" jakiemuś drobnemu handlarzowi, a ten zawsze zgrywał hojraka :)
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Indoctrine wrote:To niepoddawanie się to brzmi jak hołd złożony Frontierowi :D
Tam też, mogłem mieć maksymalnie wypasiony krążownik, nadawałem komunikat "Surrender or die!" jakiemuś drobnemu handlarzowi, a ten zawsze zgrywał hojraka :)
Z drugiej strony pomyslcie jaki sens mialaby gra gdyby podlatujac M1 w eskorcie 2xM2 i kupy mysliwców kazdy "poproszony" statek by sie poddawal :wink:
Moznaby po pewnym czasie skolonizowac caly wszechswiat bez ani jednego wystrzalu :roll:
Dormio
x2

Post by Dormio »

Oczywiście masz rację, ale odlatując od tegoż statku mógłbyś nagle otrzymać komunikat, że jego załoga postanowiła się zbuntować, albo zmienić pracodawcę... lub cokolwiek innego ;)

Dormio
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Dormio wrote:Oczywiście masz rację, ale odlatując od tegoż statku mógłbyś nagle otrzymać komunikat, że jego załoga postanowiła się zbuntować, albo zmienić pracodawcę... lub cokolwiek innego ;)

Dormio
Dobry pomysl ale jak pokazuje doswiadczenie kazdy poddajacy sie osobnik woli "biegac" w skafandrze niz pracowac (sluzyc) dla silniejszego :x
j77jack
x2

zdobycie stacji

Post by j77jack »

NO to jak sie nie chca poddac to niech bula kasiorke!!!!
czy towary oddaja :twisted: - a za to na przyklad spadek reputacji :shock: , a nie dopiero jak goscia odparuje to moze,ale nie musi mu cosik z ladowni wyleciec.............
Po co komenda jak sie jej nie da wykozystac??? :evil:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

To jest pytanie z serii "z archiwum X"
:lol:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ale czasem zdarzało mi się, że pilot porzucał ładunek i próbował uciekać. Oczywiście nie po tym, jak kazałem mu się poddać, tylko podczas ostrzału, ale zawsze jest to jakaś alternatywa dla wyskakiwania w kombinezonie (standardowym :D ).
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Blaster X
x2

Re: zdobycie stacji

Post by Blaster X »

j77jack wrote:NO to jak sie nie chca poddac to niech bula kasiorke!!!!
czy towary oddaja :twisted: - a za to na przyklad spadek reputacji :shock: , a nie dopiero jak goscia odparuje to moze,ale nie musi mu cosik z ladowni wyleciec.............
Po co komenda jak sie jej nie da wykozystac??? :evil:
Uwazam, ze zamiast opcji "poddaj sie" powinna byc "oddaj ladunek albo zostaniesz zaatakowany".
Jezeli statek bylby slabiej uzbrojony niz gracza powinien oddawac towar a jezeli gracz sie wyglupi i "poprosi" duzo silnijszego o oddanie towaru powinien byc potraktowany jako pirat i od razu zaatakowany :twisted:
Mysle ze znacznie wzroslo by wtedy zastosowanie dla skanera ladunku. :roll:
j77jack
x2

zdobycie stacji

Post by j77jack »

A udalo sie komus sprzedac to co sie nie chce bawic z nami w strzelanego, :twisted:
i wysakuje w "standardowym kombinezonie kosmicznym"
gdzies indziej niz u Sliptow//niewolnik// :?: :?:
Podobno mozna opchnac w jego bazie takiego delikwenta :?:
Mnie sie to nie udalo :cry:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Zajrzyj do najbliższej meliny piratów.
j77jack
x2

zdobycie stacji

Post by j77jack »

No to kaplica zbieralem ich Rybolowem :( :( :(
nastepnym razem sprubuje to zrobic jakism m3 i bez przesiadki do stacji pirackiej :twisted:
Idzie na tym zarobic :?:
Blaster X
x2

Re: zdobycie stacji

Post by Blaster X »

j77jack wrote:No to kaplica zbieralem ich Rybolowem :( :( :(
nastepnym razem sprubuje to zrobic jakism m3 i bez przesiadki do stacji pirackiej :twisted:
Idzie na tym zarobic :?:
Na niewolnikach zarobek jest marny i raczej z tego nie wyzyjesz ale ich statki to zupelnie inna historia :roll:

Co do Rybolowa to zainstaluj na jakims M5 podtrzymywanie zycia w ladowni i transportuj nim niewolników z Rybolowa do Bazy Pirackiej :idea:
j77jack
x2

zdobycie stacji

Post by j77jack »

To juz prubowalem :twisted: i tak najlepsze sa do tego wycieczki :D
Ale mnie chodzi nie o sprzedarz frajera jako niewolnika ,ale uzyskanie za niego okupu :D . np. w miejscu skad delikwent pochodzi.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

O...! Pierwsze słyszę o okupie za niewolnika... jak złapiesz "wyskoczonego" pilota, to w ładowni pojawia się niewolnik, sztuk 1. Gdyby okupy były możliwe, to chyba pojawiło by się imię tego pilota (imho).
j77jack
x2

zdobycie stacji

Post by j77jack »

no zanim go upolujesz(jeszcze jak jest zmotoryzowany) :D to ma baze i nazwe ,a w biuletynach czasem pisza o okupach np.misje gdy trzeba kogos sprzatnac :twisted: ,dlatego pytalem czy sie komus to udalo :? ?
To znaczy cos z delikwentem: poza sprzedaza na papu lub rozsmarowaniem na szybce.
Ja niestety nic innego nie wymyslilem :(

Return to “Polskie / Polish X-Forum”