Co to sa misje BBS

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Xirin
x2

Co to sa misje BBS

Post by Xirin »

Wiem , ze to "lamerskie" pytanie , ale szukalem na forum i nie znalazlem , a czesto wspominacie o tych misjach. Z tego co zrozumialem sa ta misje killerskie. Gdzie ja mozna dostac i jakie sa wymaganie ( stopnie , statek etc. )
Dzieki :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

To misje, na ktore mozesz sie zalapac, czytajac biuletyny informacyjne wewnatrz stacji. Mozna je spotkac wsrod artykulow prasowych. Ale nie pojawiaja sie zawsze ;)
Xirin
x2

Post by Xirin »

Czutam i czytam i narazie zadnej nie bylo. Moze zoltodziobom nie daja...;)
Mam range pulkownik chyba.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Prawdziwe, emocjonujace i dobrze platne misje kilerskie, o ktorych tyle piszemy, pojawily sie w patchu 1.4pl. Czy zainstalowales ten patch?
Xirin
x2

Post by Xirin »

Jak najbardziej , ale moze po prostu za malo czytam biuletyny. A poza tym byla chyba taka misja , z zemsta za porwanie jakies slicznotki , ale na drodze do osiagniecia porozumienia stanely nam roznice charakterologiczne . ( ja nie wiem czemu ci splici mnie nie lubia :D )
Last edited by Xirin on Mon, 25. Oct 04, 11:15, edited 2 times in total.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Hmmm, to cierpliwosci, pulkowniku ;)
ergo
x3tc

Post by ergo »

a tak przy okazji : nigdy nie rozumialem, dlaczego nazywa sie wspomniane misje jako BBS ... czy nie powinny nazywac sie one BBM ? (Biuletin Board Missions ) ? :)
Xirin
x2

Post by Xirin »

Heh...wzialem wczoraj pierwsza misje BBS (BBM ;) ) wyskoczyl mi m6 z 4 novami , lecialem tez nova. Z obstawa sobie jakos poradzilem , ale m6 nie bylem w stanie wykonczyc bo mi "bateria" nie dawala rady. Kupilem rakiety... A wy jakimi statkami z jakim wyposazeniem robicie te misje ?
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Xirin wrote:Heh...wzialem wczoraj pierwsza misje BBS (BBM ;) ) wyskoczyl mi m6 z 4 novami , lecialem tez nova. Z obstawa sobie jakos poradzilem , ale m6 nie bylem w stanie wykonczyc bo mi "bateria" nie dawala rady. Kupilem rakiety... A wy jakimi statkami z jakim wyposazeniem robicie te misje ?
Wedlug mnie do takich misji z M3 najlepszy jest Perseusz z 2xGFU Beta
BQB
x2

Post by BQB »

Lub Nova z jonami i plazma. a najszybciej to 2xjony i po zdjeciu tarcz bedac blisko - 200-300 m walnac szerszeniem i po zawodach.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

ergo wrote:a tak przy okazji : nigdy nie rozumialem, dlaczego nazywa sie wspomniane misje jako BBS ... czy nie powinny nazywac sie one BBM ? (Biuletin Board Missions ) ? :)
To dlatego, że z wygody nazwa "misje z BBS" (Bulletin Board System) z czasem uległa skróceniu i tak już zostało :wink: .
ergo
x3tc

Post by ergo »

Sauron11 wrote: (Bulletin Board System) z czasem uległa skróceniu i tak już zostało :wink: .
aaa ,... no wlasnie, a ja zastanawialem sie skad pochodzi to "S" na koncu :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”