Uzbrojenie M2
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Uzbrojenie M2
Jakie uzbrojenie macie na swym m2??? Mimo że m2 mają różne możliwości konfiguracji, nie spotkałem się, by ktoś używał różnych broni na niszczycielu. Np tytan może mieć na paru działach GFU! Ocho, jest inwazja, chyba sprawdzę jak się walczy takim tytanem.
Jeśli wybierzesz opcję trzecią, to znaczy że np. na inne capitale ustawiasz sobie PDF, ale gdy walczysz z myśliwcami to władowni masz inną broń na tę okazję.
Jeśli wybierzesz opcję trzecią, to znaczy że np. na inne capitale ustawiasz sobie PDF, ale gdy walczysz z myśliwcami to władowni masz inną broń na tę okazję.
-
Tytan rulezzz, latalem nim wiele wiele mazur. Uzbrojenie skladalo sie glownie z PDF, teraz jednak eksperymentuje (niedawno zaczolem gre od nowa) wiec ladownie w Pytonie (testing testing...) zawalone sa roznymi zabawkami. Glosowalem wiec na 3 opcje. Zbieram na Albatrosa 

Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
-
Off Topic: Rafio ->Nie, żebym był wredny, ale pisze się "wieży"... 
On Topic: Ja u siebie w moim Khaackim M2 mam tylko i wyłącznie Kyony Gamma... Na reszcie statków M2 są zainstalowane różnorakie bronie... na głównej wieżyczce (:D) i tylniej są Kyony Gamma, a reszta to albo PDF, albo WMP, albo GFU, albo... Kyony Gamma??
Mam tego pełen asortyment... Zresztą czasem są mieszane - np. PDF i WMP, albo WMP i GFU... 
Pozdrówka,
Neiklot

On Topic: Ja u siebie w moim Khaackim M2 mam tylko i wyłącznie Kyony Gamma... Na reszcie statków M2 są zainstalowane różnorakie bronie... na głównej wieżyczce (:D) i tylniej są Kyony Gamma, a reszta to albo PDF, albo WMP, albo GFU, albo... Kyony Gamma??

Pozdrówka,
Neiklot
-
PDFy rulez!
Choc na poczatku krecilem nosem na ciezar, cene i niby male obrazenia (alfa i beta), ale juz mi przeszlo. Doceniam ludzi, ktorzy tak ustawili wspolczynniki tej broni. Jest zdecydowanie najlepsza bronia w kosmosie. I jedyna sensowna dla niszczycieli (chodzi szybkosc pociskow fotonowych, szybkostrzelnosc dziala i naaaaajwiekszy zasieg - to chyba najwazniejsza rzecz).
A poniewaz od wczoraj procz Plaszczki latam tez Odyseuszem, pozwole sobie obalic mit paranidianskiego M2. W moich rekach o wiele skuteczniejsza jest Plaszczka z jonami niz Odys z GFU. Nie mowiac o balaganie, ktory robi fala uderzeniowa.
Wiec kombinacja 9xPDF i dwoch lub trzech dzial jonowych jest dla mnie idealna.
Choc na poczatku krecilem nosem na ciezar, cene i niby male obrazenia (alfa i beta), ale juz mi przeszlo. Doceniam ludzi, ktorzy tak ustawili wspolczynniki tej broni. Jest zdecydowanie najlepsza bronia w kosmosie. I jedyna sensowna dla niszczycieli (chodzi szybkosc pociskow fotonowych, szybkostrzelnosc dziala i naaaaajwiekszy zasieg - to chyba najwazniejsza rzecz).
A poniewaz od wczoraj procz Plaszczki latam tez Odyseuszem, pozwole sobie obalic mit paranidianskiego M2. W moich rekach o wiele skuteczniejsza jest Plaszczka z jonami niz Odys z GFU. Nie mowiac o balaganie, ktory robi fala uderzeniowa.
Wiec kombinacja 9xPDF i dwoch lub trzech dzial jonowych jest dla mnie idealna.
-
Bo do Odyseusza trzeba rąk nie macekMarcybiskup wrote:...pozwole sobie obalic mit paranidianskiego M2. W moich rekach o wiele skuteczniejsza jest Plaszczka z jonami niz Odys z GFU. Nie mowiac o balaganie, ktory robi fala uderzeniowa.

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
-
-
-
Zestaw PDF + GFU znakomicie przydaje się w xenońskich sektorach. Wiem bo wracam właśnie z 347, spacerek. Bez emocji.
Natomiast używanie takiego zestawu w cywilizowanych sektorach bywa rozrywkowe. Wczoraj przewiozłem gościa, którego widać Xenoni nie bardzo lubili, bo lecieli za nami i chcieli chyba czegoś innego niż rozmowa. Odwiozłem go do stacji i bujnąłem się do Odysa. Gdy skończyłem z Xenonami okazało sie, że tubylcze Boronostwory nie wykazały zrozumienia dla mojej pomocy. Jedna ze stacji okazała się zaczerwieniona, a moja reputacja spadła z Rycerza Królowej do Powiernika Sekretów, mniej więcej o jedną rangę. Niewdzięczność!
Pozdrawiam
Natomiast używanie takiego zestawu w cywilizowanych sektorach bywa rozrywkowe. Wczoraj przewiozłem gościa, którego widać Xenoni nie bardzo lubili, bo lecieli za nami i chcieli chyba czegoś innego niż rozmowa. Odwiozłem go do stacji i bujnąłem się do Odysa. Gdy skończyłem z Xenonami okazało sie, że tubylcze Boronostwory nie wykazały zrozumienia dla mojej pomocy. Jedna ze stacji okazała się zaczerwieniona, a moja reputacja spadła z Rycerza Królowej do Powiernika Sekretów, mniej więcej o jedną rangę. Niewdzięczność!
Pozdrawiam
-
No cóż... To bardzo proste -
Mam nadzieję, że komuś już pomogłem przynajmniej jednym z tych postów tłumaczących, "Jak złapać Khaackiego M2" 
Pozdrówka,
Spoiler
Show
można to zrobić nawet w Bajamonie... Wystarczy strafe drive i 4xGFU Alfa... Można też w Perseuszu (3xGFU Beta), a ja osobiście uważam, że jest to najlepszy pomysł... Bajamon ma za słabe osłony... Po prostu prujesz GFU, aż nie spadną mu osłony, a kiedy to się stanie, przełączasz się na 4xLDI Gamma, lub Beta (a w Perseuszu 3xLDI
) i walisz dalej... po jakimś czasie Khaak jest przyprażony, a ty dostajesz ładnego, osmalonego, Khaackiego M2.
Potwór ze mnie... W ten sposób złapałem już 3 te stateczki
Przygotowuję się na M1 

Pozdrówka,
-
Weryfikujessz nieco mój punkt widzenia
Pozdrawiam
Spoiler
Show
zawsze wydawało mi się, że strafy nie przydają się przeciwko kyonom
-
Nie. Prawdopodobnie to ja przyjąłem błędne założenie, do którego byłem tak przekonany, że nawet nie sprawdziłem
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
Ciekawą sprawą jest uzbrojenie Tytana w 12 mass driverów i 6 ionów. Wczoraj zrobiłem tak i skoczyłem do jednego z nieznanych sektorów , gdzie znalazłem 4 wielkie klastry khaaków. Po godzinie cieszyłem się 20 zdobytymi m5 i 3 m3 z z 70% z nich miało uzbrojenie i kadłub w okolicach 75%
. Fakt że trwało to strasznie długo i poszło na to dużo amunicji ale było zabawnie
i dość dochodowo.

-
-
Ostatnio spędziłem sporo czasu moim Odyseuszem (GFU + PDF) u Khaaków.
Miłe wrażenia, nie pamietam ile M1 i M2 zdjąłem, kocą się jak króliki w Australii. W każdym razie trafiłem wreszcie na rozsądnego pilota (związane ze zmianą rangi
) i nijak nie mogę sobie z gościem poradzić! Kyony Gamma mają zasięg chyba ponad 4 km i cwaniak nie leci na mnie, tylko ucieka. Kończy się to tym, że zazwyczaj giniemy razem
Sądzę że jony nie na wiele się by tu zdały (zbyt duży dystans)! Ale mam zamiar polecieć tam innym niszczycielem, jak tylko go kupię.
Wydaje mi się, ze sprzęt splicki bedzie w tym konkretnym wypadku najbardziej przydatny, bo jest najszybszy.
Pozdrawiam
Miłe wrażenia, nie pamietam ile M1 i M2 zdjąłem, kocą się jak króliki w Australii. W każdym razie trafiłem wreszcie na rozsądnego pilota (związane ze zmianą rangi

Sądzę że jony nie na wiele się by tu zdały (zbyt duży dystans)! Ale mam zamiar polecieć tam innym niszczycielem, jak tylko go kupię.

Wydaje mi się, ze sprzęt splicki bedzie w tym konkretnym wypadku najbardziej przydatny, bo jest najszybszy.
Pozdrawiam
-
-
Też mnie to trochę martwiMarcybiskup wrote:Oj, moze byc goraco bez tej jednej oslony... A tarcze Khaaka moga sie regenerowac szybko, gdy odlecisz na bezpieczna odleglosc. To moze byc dluga walka

Pozdrawiam