HELP !!!!!!!!! Jak zaprzyjaźnić się z Paranidami ????

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

euzebiusz3
x2

HELP !!!!!!!!! Jak zaprzyjaźnić się z Paranidami ????

Post by euzebiusz3 »

Mam być może bardzo prosty problem. W pewnym momencie gry trzeba zdobyć zaufanie Paradnian, aby zakupić stosowne urządzenie. W tym celu trzeba zdobyć ich zaufanie. Jak wynika z rad mają problemy z piratami - no cóż wziełem więc moje M6 do ich sektorów i rozwaliłem parę stad piratów, zniszczyłem nawet Bazę i co ?? Moje notowania spadły jeszcze bardziej :evil: !!!!!!!! Co najciekawsze ciągle dało się słyszeć : dziękujemy za pomoc ... - :evil: co jest grane ??

Może nie ten sektor albo co ?? :evil: :?:
adam00
x4

Post by adam00 »

To, że ranga nazywa się "wróg...." nie ma znaczenia, wzrost procentów przybliża cię do wyższej rangi.

PS. Gdybyś to zaufanie zdobywał na początku gry to poszło by znacznie szybciej, po obecności M6 wniskuję, że już trochę pograłeś i teraz musisz trochę powalczyć, żeby podwyższyć sobie notowania. Ja tak miałem u Splitów, ludzie pisali, że wystarczy kilku piratów i już po problemie, a ja się musiałem "strasznie nazabijać".
Dormio
x2

Post by Dormio »

Z moich doświadczeń wynika, że aby zadokować na ich stacji (zarówno u Splitów jak i Paranidian) wystarczy "ustrzelenie" kilku piratów...
Co ciekawsze, wystarczyło mi 3 Xenonów bym mógł zadokować u Splitów, a potrzebowałem, "aż" 5-ciu piratów dla Paranidian...

Dormio
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

euzebiusz - na forum jest topic (przyklejony) gdzie Sauron wypisał rangi u ras - bodajże od "wróg kapłana" można dokować u Paranidów
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ja miałem dziwny przypadek. Przeleciałem tylko kilka razy przez sektory Splitów, pohandlowałem u Teladich, a ranga u Splitów samoczynnie mi podskoczyła. Nie musiałem rozwalać nawet pół statku. Dziwne
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Splici chyba qmają się z Teladi... może gdy z jednymi handlujesz, zyskujesz też u drugich... na to by wyglądało. Dziś wieczorem to sprawdzę!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ale ja jednak dużo handlowałem z Teladianami. Postawiłem tam m. in. kopalnię rudy(kupiona u Teladich za 500 tys, śmiejcie sie z frajera...) , kupiłem Vultura i dużo innych rzeczy. Miałem rangę Handlarz Kompani, może dlatego tak było. Nie wiem :)
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

Ja mam swoją teorie co do reputacji u splitów i paradian najlepiej ustrzelić kilka orinoko lub pare khaków ewentualnie xenońskich M.L
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Wiem o tym, ale mówie co mi się przydażyło...
euzebiusz3
x2

Post by euzebiusz3 »

Bardzo dziękuję za pomoc. :) Akcja zaprzjaźnianie zakończyła się pomyślenie chodź zajeło mi to z jakieś 2-3 godzimy gry.

Jak się okazało mój problem sprowadzał się do tego, że zapomniałem, co wcale nie jest takie oczywiste, że Wróg ... 75% to lepiej niż Wróg ... 25%.

Ponadto grając zauważyłem, że z tą reputacją u poszczególnych ras dzieją się czasami bardzo dziwne rzeczy. Pewnego dnia lece do Bazy Piratów w jednym z sektorów Boronów - GFU przygotowany - oj będzie się działo. Na miejscu konkurencja: Hydra - nie dość że pozbawia mnie zysków to blokuje urzycie GFU. Niewiele myśląc ruszyłem do ataku, po kilku mninutach walki Hydra exploduje. Myślę sobie no to teraz pewnie mnie scigają. Tymczasem oprócz tego, że zabrali mi licencję Sił Policyjnych i straciłem 2% nic si nie stao :o :? .
Innym razem widze jak piraci atakują jakiś statek. Natychmiast ruszam do walki. Klule latają wszędzie trudno się uchylić - wlka na całego. Pech chce, że pare razy trafiam w sojusznika i co :?: . Krzyku co niemiara ,lementu jeszcze więcej - tracę licencje a moja reputacja spada o dobre kilka procent. :evil:

Ciekawe jest to, że zabijając stada piratów w Tree W. zaprzyjaźniłem się ze Splitami.

Jeśli ktoś spodkał się z podobnymi dziwnymi sytuacjami, lub znalazł sposób na łatwe nabijanie sobie reputacji, to proszę o odzew. Myślę, że takie wskazówki mogły by się przydać wielu graczom. :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sektor Thynn Abyss. Najlepsze miejsce do nabicia sobie bojowej rangi i wdziecznosci u Splitow. Przeciwnik - Xenoni nadlatujacy z zachodu. Goraco polecam :P
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

euzebiusz3 wrote:Jeśli ktoś spodkał się z podobnymi dziwnymi sytuacjami, lub znalazł sposób na łatwe nabijanie sobie reputacji, to proszę o odzew. Myślę, że takie wskazówki mogły by się przydać wielu graczom. :)
IMHO najlepszym sposobem są misje killerskie z BBS. As III stopnia dostaje około 15% na czysto, killując cel glówny i wysadzając obstawę z maszyn. Przy niższych stopniach to już nie pamiętam. Niestety jak chłopaków z obstawy nie wysadzimy z foteli to dostajemy na minus. Ja biorę czasami nawet misje z ujemną zapłatą, 1,5-2,0 mln za 4 statki z obstawy zawsze wpadnie :D. Fakt trwa to czasami nawet z 30 min.

Co do przypadkowych postrzeleń innych nacji patch 1.4 ma to trochę poprawić.

Pozdrawiam.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”