Bardzo dziękuję za pomoc.

Akcja zaprzjaźnianie zakończyła się pomyślenie chodź zajeło mi to z jakieś 2-3 godzimy gry.
Jak się okazało mój problem sprowadzał się do tego, że zapomniałem, co wcale nie jest takie oczywiste, że Wróg ... 75% to lepiej niż Wróg ... 25%.
Ponadto grając zauważyłem, że z tą reputacją u poszczególnych ras dzieją się czasami bardzo dziwne rzeczy. Pewnego dnia lece do Bazy Piratów w jednym z sektorów Boronów - GFU przygotowany - oj będzie się działo. Na miejscu konkurencja: Hydra - nie dość że pozbawia mnie zysków to blokuje urzycie GFU. Niewiele myśląc ruszyłem do ataku, po kilku mninutach walki Hydra exploduje. Myślę sobie no to teraz pewnie mnie scigają. Tymczasem oprócz tego, że zabrali mi licencję Sił Policyjnych i straciłem 2% nic si nie stao

.
Innym razem widze jak piraci atakują jakiś statek. Natychmiast ruszam do walki. Klule latają wszędzie trudno się uchylić - wlka na całego. Pech chce, że pare razy trafiam w sojusznika i co

. Krzyku co niemiara ,lementu jeszcze więcej - tracę licencje a moja reputacja spada o dobre kilka procent.
Ciekawe jest to, że zabijając stada piratów w Tree W. zaprzyjaźniłem się ze Splitami.
Jeśli ktoś spodkał się z podobnymi dziwnymi sytuacjami, lub znalazł sposób na łatwe nabijanie sobie reputacji, to proszę o odzew. Myślę, że takie wskazówki mogły by się przydać wielu graczom.