Najwiekszy statek w X2 (wedlug ciebie)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Nie ma statku z wieksza ladownia od tej która ma Mamut.[Wujek-Szajbus] wrote: aha nadal jestem za Argonskim Mamutem!!!
czy zna ktos statek o wiekszej pojemnosci niz ten???(mamut na 21 000 jednostek ladunkowych!!!!!)
Nadal jednak twierdze ze to iz ma najwieksza ladownie nie znaczy, ze jest najwiekszym gabarytowo statkiem w grze

Tak na marginesie to mazy mi sie statek wielkosci Super Niszczyciela "Egzekutor" z Gwiezdnych Wojen

-
-
-
-
-
ja gram w ta gre od 4 czerwca a nie odkrylem jeszcze wiekszosci sektorow, nawet nie zrobilem jeszcze imperium handlowego(dopiero zamierzam)
ale najpierw moim paranidianskim pegazem(1009m/s)
i moim kochanym Argonskim Mamutem(z napedem skokowym)
musze odkryc wszystkie sektory pozniej w jakis niezamieszkalych sektorach zbudowac cos jakby glowna baze moich statkow i fabryk a potem porozrzucac moje stacje po wielu sektorach roznych ras a po tym, napewno cos sie znajdzie do roboty!!!
ARGONSKI MAMUT I PARANIDIANSKI PEGAZ RULEZ
-----------------------------------------------------------------------------------
ale najpierw moim paranidianskim pegazem(1009m/s)
i moim kochanym Argonskim Mamutem(z napedem skokowym)
musze odkryc wszystkie sektory pozniej w jakis niezamieszkalych sektorach zbudowac cos jakby glowna baze moich statkow i fabryk a potem porozrzucac moje stacje po wielu sektorach roznych ras a po tym, napewno cos sie znajdzie do roboty!!!
ARGONSKI MAMUT I PARANIDIANSKI PEGAZ RULEZ
-----------------------------------------------------------------------------------
-
- Moderator (Polski)
Twórcy zrobili modele tych statków już przed laty. Do X2 były tylko poprawione, ale nie ma powodu używać ich w grze - nie zgadzałoby się z dotychczasową fabułą. Niektóre rzeczy uaktywniane są (jest to poprawna Polszczyzna?) co patch. Tak będzie też w wersji 1.4.Marcybiskup wrote:Szperaczu, dostarczasz wielu ciekawych informacji! Ciekawe, co na to np. klarixKajtomatO wrote:xenoni mają w3asne statki transportowe (teoretycznie, ale nie występóją one w grze ponieważ twórcy nie zdąrzyli ch zrobićnie mają modelu, natomiast posiadają statystyki i opis) ma to swoje plusy i wady
moze statki uaktywnia sie w nowych misjach?
Ten statek można zdobyć w oryginalnej grze bez żadnych skryptów. Mam ich 4.KajtomatO wrote:ps jeszcze jest statek experymentalny którym aktualnie latam
Jesli porównuje się gry i odkrycia, powinno się poinformować, czy to czysta gra, czy zeskryprowana - to moje zdanie. Gram X-TREME bez "Modified".
klarix
-
Naprawde??? Nie mow jak, ale rozumiem, ze jest to zwiazane z jakas misja i odpowiednimi rangami... Czyli jesli gramy, to na pewno sie kiedys na to natkniemy?klarix wrote:Ten statek moz?na zdobyc´ w oryginalnej grze bez z?adnych skryptów. Mam ich 4.KajtomatO wrote:ps jeszcze jest statek experymentalny którym aktualnie latam
-
- Moderator (Polski)
Nie i nie.Marcybiskup wrote:Naprawde??? Nie mow jak, ale rozumiem, ze jest to zwiazane z jakas misja i odpowiednimi rangami...klarix wrote:Ten statek moz?na zdobyc´ w oryginalnej grze bez z?adnych skryptów. Mam ich 4.KajtomatO wrote:ps jeszcze jest statek experymentalny którym aktualnie latam
Nie.Czyli jesli gramy, to na pewno sie kiedys na to natkniemy?
Zostawię to jako zagadkę na weekend (a może dłużej)

Zawsze już tak było w tych grach: Można grać i bić we wszystko co się natrafi. Można grać, odkrywać i pomyśleć - to ta część "Think" tej gry

klarix
-
-
-
-
-
-
Tylko chyba więcej radości byłoby, gdyby tak odnaleźć go samodzielnie?
Jest tu niewątpliwie kilka ciekawostek, tylko czy coś z nich wynika?
Np. odnalazłem tajny sektor boroński (nie, nie zaminuję go ani nie wyczyszczę) będący bazą wojskową - jest tam wszystko co w militarnej materii tworzą Boroni, a statki, chyba zawsze, w wersji "L". Znalazłem "Zbrojownię Kajtka" - od odkrywcy
- pusty zupełnie sektor (Kajtek, ponawiam prośbę; zrezygnuj ze swoich planów, przeczytaj cykl pana O.S. Card'a o Enderze!). Teraz wyczytałem w opisie jednego ze splickich sektorów, że jest w nim asteroid uważany za przeklęty, lecę to sprawdzić.
Nie wiem czy coś ciekawego wiąże się z przekleństwem tego kamulca, ale mam zamiar sprawdzać takie rzeczy.
Pozdrawiam
Jest tu niewątpliwie kilka ciekawostek, tylko czy coś z nich wynika?
Np. odnalazłem tajny sektor boroński (nie, nie zaminuję go ani nie wyczyszczę) będący bazą wojskową - jest tam wszystko co w militarnej materii tworzą Boroni, a statki, chyba zawsze, w wersji "L". Znalazłem "Zbrojownię Kajtka" - od odkrywcy

Nie wiem czy coś ciekawego wiąże się z przekleństwem tego kamulca, ale mam zamiar sprawdzać takie rzeczy.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Hmm, ja też lubię samemu szukać 
Ale do tego sektora Boronów nie udało mi się jeszcze wlecieć, co jest moją osobistą porażką
Wszak są mi tak bliscy...
Trochę fajnych asteroidów znalazłem, ale żadnego przeklętego
Cóż, trochę trzeba polatać widzę

Ale do tego sektora Boronów nie udało mi się jeszcze wlecieć, co jest moją osobistą porażką

Trochę fajnych asteroidów znalazłem, ale żadnego przeklętego

Cóż, trochę trzeba polatać widzę

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
-
MAŁE wskazówki mogą być 
A co do tego statku to chętnie, jakieś malutkie nakierowanie, ale nie za duże 

Spoiler
Show
Do tego sektora to można jak rozumiem wlecieć gdy dostanie się misję z BBS o nim traktującą. Na razie takiej nie miałem.

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.