Pokrewne światy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Jago
x2

Pokrewne światy

Post by Jago »

Nareszcie udało mi się zdobyć grę Privateer 2 The Darkening :twisted: - następny egzemplarz w miejsce dawno utraconego. Będę miał okazję skonfrontować moje wyidealizowane wspomnienia z rzeczywistością świata Priveteer`ów. W swoim czasie ta gierka zabrała mi sporo czasu i na pewien czas zahamowała moje życie seksualne :oops: .

Namawiam wszystkich, aby w tym wątku pisali o swoich przeżyciach z grami, które dzieją się w światach i realiach podobnych do X 2.
Takie niewinne przypomnienie dawnych czasów, gdy gry właśnie swoją przebojowością, fabułą itp podbijały nasze serca i zatruwały nasze myśli :gruebel: .

Z pozdrowieniami : :star: KomKor Jago :star:
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Usul
x2

Post by Usul »

Gier podobnych d X nie mialem nigdy (moze z wyjatkiem dema XBTF :) Ale w dawnych czasach, kiedy miałem Amige 500 (do mlodych: 500 nie oznacza predkosci procesora, to tylko oznaczenie tego modelu) to w Settlersy gierzyłem, czasem przez kilka dni kompa nie wyłączałem. Genialna gra była. Kiedyś jakoś inaczej się do gier podchodziło, mniej od strony technicznej, łatwiej się człowiek wczówał w klimat i realia gry. Pamiętam że dopiero jak VooDoo 1 qpiłem to zauważyłem że istnieje coś takiego jak pixele na ekranie i że obraz może być ładniejszy.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

frelancer - zagrałem zobaczylem uwieżyłem, gra była super, ale brakuwało mi kilku żeczy, mażyłem o budowaniu staci kosmicznych... o robieniu niszczycieli... o flocie.... o rozwałece :).... a tu dup!!!!!!!!!!!!! nadchodzi wyśniony x2, (prawie) dokładnie jak ze snów, brakowało mi tylko kilku żeczy (w temacie czego nie lubimy i lubimy w x2)
ferelancer to był moja pierwszy symulator kosmiczny z jakim się spotkałem,
:)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

KajtomatO wrote:frelancer - zagrałem zobaczylem uwieżyłem, gra była super,
No co do tej produkcji zdania są podzielone. Grałem niedawno w demo i muszę powiedzieć, że gra zrobiła na mnie mocno negatywne wrażenie. Może dlatego że gram w X2 :wink: W każdym razie, wygląda to nie na symulator a zwykłą strzelankę. Ten widok zza ogona stateczku, sposób rozgrywki i ta dziwna przestrzeń zawalona jakimiś śmieciami, Na plus oczywiście grafika, ale to za mało. To takl a'propos freelancera.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
General Tatarin
x4

Sauron11 wrote: Grałem niedawno w demo i muszę powiedzieć, że gra zrobiła na mnie mocno negatywne wrażenie. Może dlatego że gram w X2 :wink: W każdym razie, wygląda to nie na symulator a zwykłą strzelankę. Ten widok zza ogona stateczku, sposób rozgrywki i ta dziwna przestrzeń zawalona jakimiś śmieciami, Na plus oczywiście grafika, ale to za mało. To takl a'propos freelancera.
1)kamera: idzie włonczyć kamere ze środka (ja nie włonczałem)
2)symulator: a x2 to symulator???
3)dziwna przestrzeń:???? w x2 jest dziwna przestrzeń wszysko takie małe... a w ferelancerze to chyba lepiej wyglądało
4)zawalona śmieciami:??? nie przypominam sobie.... aaa już wiem, chodzi ci o te metalowe prenty i szczątki statków? żeczywiście to jest akurat troche głupie... tyle tego było.. a zderzenie z maksymalną prętkością ci prawie nic nie robiło...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Połaczyć grafę (a szczególnie filmiki i animacje) z Freelancera z rozmachem X2 i wyszła by niesamowita gierka...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Pavlo76 wrote:Połaczyć grafę (a szczególnie filmiki i animacje) z Freelancera z rozmachem X2 i wyszła by niesamowita gierka...
+ klimat i walki z freespace
General Tatarin
x4

i jescze
to co było wcześniej +podział na organizacie z ferelancerze = :!: HIT :!:
Usul
x2

Post by Usul »

Czyli idealna gra to:
Zasady z X2, grafa i podział na frakcje z Freelancera, ja dodałbym jeszcze gabaryty statków z Freespace 2.
No i muszą być smoki, takie ziejące HEPT-ami.
General Tatarin
x4

tak się zastanawiam... może by dodać jeszcze jakieś kosmiczne stworzenie.. (oprucz much) ciekawe by to było, cyż nie?
Usul
x2

Post by Usul »

Tego z Master of Orion, tam coś takiego było, silne dziadostwo.
xor
x2

Post by xor »

Tak sie sklada, ze wlasnie tez gram w Privateera 2 - i musze powiedziec, ze jest cieniutenki ! Privateer jedynka byl bez porownania lepszy !
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Zgadzam sie z kolega w 100%
Wlasnie z powodu Privateera jedynki trzymam w domu starego kompa z Win 95 i od czasu do czasu pogrywam sobie w ta gierke. :twisted:
Moim zdaniem dopiero gry spod znaku X zdetronizowaly klimat i grywalnosc Privateera.
Swego czasu napalony bylem na gre we Frontiera FE ale pewne bledy tej gry przewazyly nad zaletami i skutecznie zniechecily mnie do dalszej zabawy :cry:
Deady
x2

jej

Post by Deady »

Blasterx - moze i masz racje :)
Aczkolwiek stary dobry frontier - moze i dzieki swoim niedorobkom byl na tamten czas jedyny w swoim rodzaju :) Poza tym - byla kolejna rzecz: First encounters :) I jakos nie liczac privatera - nie znalem innych z tych klimatow pozycji :)
Pozdrawiam :)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
piotr11
x4

Post by piotr11 »

"Frontier: First Encounter" to jest prawdziwy space-sim, a jak ktoś narzeka
że waki w X2 są łatwe to polecam zagrać w w/w grę

fajny link do polskiej strony o FFE

http://frontier.klasyka.do.pl/
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Wlasnie zbytnia trudnosc, czestosc i monotonnosc walk byly glównym powodem dla którego przestalem grac w FFE. :cry:
Lubie sobie polatac po wszechswiecie, pohandlowac, pozwiedzac a w FFE w trakcie lotu pomiedzy jedna a druga stacja wewnatrz sektora musialem toczyc kilk-kilkanascie pojedynków :evil:
I ta potrzeba ciaglego sejwowania :evil:
I jeszcze cos co mnie naprawde irytowalo - nie mozna bylo nie podejmowac walki, zignorowac przeciwnika i mu uciec, nawet jak sie dysponowalo znacznie lepszym statkiem. :evil:
W Privateerze jak nie mialem ochoty walczyc a mialem szybki statek to poprostu wciskalem dopalacz i juz mnie nie bylo. :twisted:
worm
x2

Post by worm »

A mi się Freelancer podoba. Grałem w triala, ale nawet fajne. Wiecie, to ma coś czego nie ma X2....nie wiem może mi się bardziej podoba klima Freelancera, bo jak zadokujesz na stacje to widzisz np. bar. w X2 czuje się troche samotny, nie słychać tych rozmów w eterze, że ktos prosi o dokowanie itp.
Ale X2 nie licząc tych rzeczy jest i tak lepszy od Freelancera
<<<ROGUE SQUADRON LEADER>>>
Bilans:
Rogue One (lider): Split Dragon
Rogue Two, Three, Four and Five: Argon Nova
będąc piratem, nie jesteśmy rasistami. Zabijamy każda rase:
:boron: :goner: :paranid: :pirat: :pisa: :split: :teladi:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”