potrzebuje malej pomocy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

santanas

potrzebuje malej pomocy

Post by santanas »

siemka wlasnie dorwalem gre x2 wydaje mi sie byc calkiem ciekawa ale jest to dla mnie zupelnie nowy gatunek gier i zabardzo sie nie orientuje o co chodzi :(
dorwalem jakis tam statek handlowy jest wolny jak slimak i nie mam zabardzo ochoty nim latac czy da sie mu jakos rozkazac aby ciagle robil jakas rundke miedzy stacjami i chandlowal towarem?
i drugie pytanko jak wyszukiwac najdogodniejsze transakcje i szlaki handlowe? a moze znacie jakies niezle? tylko prosilbym zeby nie wybiegaly za bardzo w wszechswiat bo dopiero co zaczolem :)
dzieki za wszelkie odpowiedzi niech szmoc bedzie z wami
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Spoiler
Show
w The Wall handluj Ogniwami Słonecznymi - jest tam dużo elektrowni i tanio kupisz...
Przejdź sobie 2 pierwsze misje fabuły - bedziesz miał wiecej kasy i statek
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

postaraj się dotrzeć do sektorów teladian, tam możesz kupić lokalizator najniższej ceny zkupu/sprzedarzy oraz
trade coś tam mk3 -w statku któremu takie coś zamontujesz, w panelu poleceń, w zkłatce handlowej możesz włonczyć to i w tedy statek sobie (sam) handluje!
:)
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

Najlepiej zaczynać z hadlem ogniwami energetycznymi. Znajdź sobie sektor, gdzie jest ze 4 elektrownie (będziesz miał gwarancję niskiej ceny zakupu) i sprzedawaj tam, gdzie dają najwięcej. Postaraj się maksymalnie stuningować statek (prędkość/łądowność) w Doku Zaopatrzeniowym. Ładowni maksymalnie nie powiększaj, bo się nie opłaca. Najlepszy kompromis między prędkością a ładownością mają statki klasy TP. Przyjrzyj się statkom TS i TP różnych ras - mają różne zalety.
KajtomatO wrote: postaraj się dotrzeć do sektorów teladian, tam możesz kupić lokalizator najniższej ceny zkupu/sprzedarzy oraz
trade coś tam mk3 -w statku któremu takie coś zamontujesz, w panelu poleceń, w zkłatce handlowej możesz włonczyć to i w tedy statek sobie (sam) handluje!
Na to, to trzeba trochę pozapychać 8)
santanas

Post by santanas »

dzieki mam juz jeden stateczek i handelek zaczyna kwitnac :) i czym sie roznia statki ktore w stoczni maja nazwy s m l?
edit a gdzie jest ten sektor telidan?
General Tatarin
x4

teladianie, mają moje sektory na prawo i troche w dół :):) troche trzeba się nalatać :):):) :lol:
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

santanas wrote: czym sie roznia statki ktore w stoczni maja nazwy s m l?
Wyposarzeniem (broń i tarcze), które możesz i tak później dokupić w doku zaopatrzeniowym, jeśli od razu cię nie stać.
Kiedy przeglądasz statki do sprzedania, zaznacz ten, kóry cię interesuje i wciśnij "i" - będziesz wiedział co ma na pokładzie.
BQB
x2

Post by BQB »

santanas czy moglbys zarejestrowac gre? Bardzo duzo osob tutaj nie lubi piratow i jesli sie zarejestrujesz, to udowodnisz, ze nim nie jestes.
santanas

Post by santanas »

z przyjemnoscia bym to zrobil ale nie mam tej gry :wink: nie ze mam pirata tylko wogole jej nie mam gram w nia u kuzyna moj komp jest na takie bajery za slaby :cry:
ergo
x3tc

Post by ergo »

santanas wrote:z przyjemnoscia bym to zrobil ale nie mam tej gry :wink: nie ze mam pirata tylko wogole jej nie mam gram w nia u kuzyna moj komp jest na takie bajery za slaby :cry:
zdazaly sie tu juz czesto tego typu sytuacje ;) i generalnie zauwazylem ze niekoniecznie dostaje sie bana za brak gry, ale raczej za klmastwo ;)
santanas

Post by santanas »

hehe bany? mozecie mi dac bana jak macie taka ochote w sumie nie musze wam nic udawadniac a wy nie musicie mi wierzyc zreszta narazie wiem juz wszystko co chcialem wiedziec przynajmiej narazie :)
BQB
x2

Post by BQB »

Klamstwo ma krotkie nogi, i napewno wyjdzie. BTW, to przeciez kolega moze sie zarejestrowac i powiedziec, ze ci pozycza od czasu do czasu. A zreszta, jakby ci pozyczal kolega, to raczej jego bys sie pytal, a nie nas. A wogule, to bede Cie monitorowal 8)
Last edited by BQB on Sun, 27. Jun 04, 12:46, edited 1 time in total.
General Tatarin
x4

nie lubią piratów.....

x2 to moja pierwsza oryginalna gra :x2: :twisted: :mrgreen:
BQB
x2

Post by BQB »

A ja mam juz oryginalnego Frontiera na Ami (kilka lat temu kupilem od kumpla), potem morrowind i tribunal, i kupie tez bloodmoon ale narazie gram w :x2:
mephir
x2

Post by mephir »

A ja tam zawsze kupuję oryginały, ostatnio wydawcy poszli po rozum do głowy i ceny są całkiem przystępne, co prawda odbija się to często na jakości wydania. Tak czy siak X2 jest wart każdej sumy, naprawdę dawno żadna gra nie wciągnęła mnie tak mocno... nawet gra, o której robię stronę prawdopodobnie nie przebije X2... ale kto wie ... pod warunkiem, że kiedyś wyjdzie. :twisted:

Na pohybel piratom!
santanas

Post by santanas »

kumpel nie ma neta wlasciwie nie ma tez oryginalnej tej gry i jakos mnie to nie obuza mam kilka oryginalow w swojej kolekcji np freespacea ale wiadomo czasami czlowiek woli wydac na cos innego te xxx zloty niz raz na miesiac czy dwa kupic gre ktora moze sie okazac totalnym niewypalem :| w takiej sytuacji bym sie pochlastal
ergo
x3tc

Post by ergo »

santanas wrote:kumpel nie ma neta wlasciwie nie ma tez oryginalnej tej gry i jakos mnie to nie obuza mam kilka oryginalow w swojej kolekcji np freespacea ale wiadomo czasami czlowiek woli wydac na cos innego te xxx zloty niz raz na miesiac czy dwa kupic gre ktora moze sie okazac totalnym niewypalem :| w takiej sytuacji bym sie pochlastal
wiadomo, kazdy z nas ma ten sam problem. Niemniej musisz sie liczyc z faktem ze rozmawiasz z niereformowalna grupa zapalencow, milosnikow x2 ktorzy czekali na polskie wydanie przez pol roku, z jezykiem na brodzie :P
santanas

Post by santanas »

heh ja tak czekalem na fallouta tacticsa tak sie pod lamalem ta gra ze od roku nie kupilem zadnego oryginala wlasciwie wogole nie gralem czekam na fallouta3 :)
mephir
x2

Post by mephir »

Ergo, nie przez pół roku, tylko przez całe życie :lol:
General Tatarin
x4

gdyby było mnie stać to też bym kupywał :(

Return to “Polskie / Polish X-Forum”