Problem z dzwiekiem

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Usul
x2

Problem z dzwiekiem

Post by Usul »

Ostatnio odpalam x2, a tu nie ma gadek zadnych. Komp pokladowy milczy, wlatuje do stacji a tu nic, zadnego gadania, wszystkie inne dzwieki sa. Przeinstalowalem, ale nic nie pomoglo, zaznaczam ze w systemie zadnych zmian nie wprowadzalem.

Co robic? Moze do jakiegos plika trzeba zajzec?
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

Zobacz czy nie masz w opcjach wyłaczonego glosu komputera pokładowego (na samym dole)
DYoda
x2

Post by DYoda »

Ja mam cos takiego - ale u mnie mialem reinstalke windozy - gra pozostal bez reinstalacji ... .Ale jutro przeinstaluje bo mnie nastraszyles :shock:
Usul
x2

Post by Usul »

W opcjach glos jest wlaczony. Smieszne to troche, bo jak wlatuje do bazy, to jest 'sykniecie radia' a potem cisza.
HamP
x2

Post by HamP »

Dziwna sprawa,bo po przeczytaniu Waszych postów nagle zacząłem mieć podobny problem,więc...co do jasnej ****?? (próbowałem już chyba wszystkiego,nie tylko jeśli chodzi o przestawianie opcji,reinstalka sterów do dźwięków,itp). Dodatkowo,od chwili,gdy te dźwięki przestały działać,również przestało dawać efekt wciśnięcie Shift+J po raz drugi (normalnie odliczanie zostaje przerwane i następuje przeskok,a teraz tylko się pokazuje ponownie ekran wyboru celu skoku i tak sobie można co chwilę klikać,a potem nagle ma się kilka skoków pod rząd :lol: )
Last edited by HamP on Sat, 19. Jun 04, 00:48, edited 1 time in total.
Usul
x2

Post by Usul »

Mam taka teorie ze jakis virus sie panoszy, czasem mnie wywala calkowicie z informacja ze nastapil jakis krytyczny wyjatek. Potem w windzie nie da sie rozdzielczosci zmienic bo jakis rundll error wyskakuje. Identycznie mam w Sim City 4. Ale to tylko teoria, bo MksVir Demo niczego nie wykrywa.
HamP
x2

Post by HamP »

Też skanowałem system i niczego MKS Online nie wykrył. Tak samo prześledziłem system pod kątem jakichś robaków/troyanów i też pusto. Zaczyna mnie to coraz bardziej irytować,bo granie w ten sposób jakoś mi nie podchodzi (po prostu brakuje mi czegoś,co dopełniało mi wczucie się w klimacik gry).

PS.A może to jest po prostu bug w grze,że po pewnym czasie grania,przy save'owaniu gry coś się chrzani i już nie działa,jak powinno...
levisq
x3tc

Post by levisq »

MKS OL sobie odpusc... polowy wirusow nie skanuje... kup byle gazete np. komputer Swiat Niezbednik i zainstaluj sobie pelna wersje Pandy AV. to moze cos znajdzie...
ostatno znow jakis virus po sieci sie panoszy ....

pozdrawiam

jak dobrze ze w domu sieci nie mam... :fg:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Można za darmo ściągnąć najlepszy antywirus jaki jest :D
http://www.free-av.com/index.htm
Codziennie się udate'uje (nie sam co prawda, trzeba mu kliknąć) i wykrywa naprawdę masę robaczków.
Jak szalał MyDoom właśnie AntiVir jako jedyny pd razu bezproblemowo go usuwał.
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

odpuscie sobie free af jest do bani
sa tylko 2 anty virusy panda i norton reszta to do przetestowalem
i naprawde tak jest free av uzywalem az mi sie komp posypal odpalilem pande on line i bylo 8 virusow a free av nic nie wykrywal
HamP
x2

Post by HamP »

No cóż,Pandą też przeskanowałem i komp czysty jak łza,a problem jak był,tak jest i w ogóle nie mam pojęcia,co może być przyczyną nieprawidłowego działania dźwięku w X2 :(

UPDATE

Rozwiązanie problemu jest...trywialnie proste :D (teraz tak piszę,jak już do tego doszedłem :lol: ) Wystarczy zreinstalować Windows Media Codecs z pierwszej płytki X2 (instalacyjnej) i po sprawie - wszelkie dźwięki wracają :) :)
Randor
x3

Post by Randor »

Anty Vir'y z nimi są fajne Zajafki:)
MKS, AV, NORTON, PANDA, I oczywiście KASPERSKY
Zawsze można dać Firewall'a SYGATE, KERIO, NORTON.
I są jeszcze Anty Trojany, SEEK & STRIKE, AD-AVARE, Troyan Remover.

Wymieniać zabezpieczenia można godzinami:!:
Ale najlepszym zabezpieczeniem jest BRAK SIECI:!: :!:
I NIE Pożyczanie dyskietek :!:

EDIT:, co do głosu w X2 i innych grach, należy mieć Kartę muzyczną sprawną i nie wbudowaną na pokład płyty głównej:!:
Ja mam SB LIVE i nigdy problemów z głosem nie miałem:!:
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
Deady
x2

taaa

Post by Deady »

Panowie mnie spotkalo cos takiegona wlasne zyczenie.
Po DEinstalacji kodekow MP3 - gdyz Freelancer ich nie tolerowal - i wgraniu Microfsoftowycgh - ptrzestal dziaalac dzwiek w X2 :D
Nic dodac nic ujac.
BQB
x2

Post by BQB »

Zaczyna byc juz corazbardziej OT, ale korzystajac z okazji dzisiaj wygralem NOD32 i OUTPOST PERSONAL FIREWALL PRO z roczna prenumerata :P :D :roll: :!:
ergo
x3tc

Post by ergo »

w sumie w dzisiajszych czasach, jezli nie korzysta sie z outlooka , wazniejszy staja sie firewall niz program antywirusowy ... zebyscie widzieli logi z mojego iptables , co ludzie prubuja zrobic, na jakie porty sie lacza, prubuja lamac IIS'a ... 2,3 proste sztuczki i kazdy mysli ze to windows ... ;)
AdiJager
x4

Post by AdiJager »

mam ten sam problem :evil: reinstalka gry nie pomogła, runtime oczywiście mam i dalej nic. Updvoice odpalałem, pliki mają poprawnie zmienione nazwy. help mi :(

Return to “Polskie / Polish X-Forum”