Massive War Mod

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Black-Templar
x2

Massive War Mod

Post by Black-Templar »

Pytanko. Czy ktoś już grał w mod Massive War ? Ja zaczęłem wczoraj i jest niesamowity ... Tylko jedna rzecz mnie irytuje - zamias treści wszystkich nowych wiadomości i części nazw nowych fabryk i osprzętu pojwia się napis read text xxxxxxx :evil: . Czy da się to jakoś naprawić czy też jest to wina tego że posiadam polską wersję ?
adam00
x4

Post by adam00 »

Pliki, które umieściłeś w katalogu "t" są najpewniej w angielskiej wersji, może trzeba je troszkę przerobić: zmienić im nazwę z "44....xlm" na "48....xml" i w środku na początku wpis <language id="44"> zmienić na <language id="48">
Last edited by adam00 on Mon, 14. Jun 04, 11:55, edited 1 time in total.
DYoda
x2

Post by DYoda »

Jak ktos juz to poprawi to proponował bym to udostepnic :D
adam00
x4

Post by adam00 »

Jeżeli już udostępniać to lepiej zrobić pełne tłumaczenie tekstów na polski. Można pewnie nawet się dogadać z twórcą moda, żeby dołączał polskie pliki do archiwum i podsyłał bety aktualizacji do przetłumaczenia. Może ktoś jest chętny? :D
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Dzięki . Spróbuję i dam znać jak wyszło. :wink:
Jago
x2

Post by Jago »

A co takiego ten MOD robi :?: :?: :?: , bo do tej pory z MOD-ów używam tylko Cashier`a.
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
levisq
x3tc

Post by levisq »

Jago wrote:A co takiego ten MOD robi :?: :?: :?: , bo do tej pory z MOD-ów używam tylko Cashier`a.
casher to nie MOD casher to script ulatwiajacy gre, mod to jest oddzielna gra, jest to np. jeden jakis scenariusz z zadaniem wytluczenia wszystkiego, moze byc calkiem inne X-universum... Nie grales w Unreala, albo Quake? ewentualnie w NWN (Never Winter Nights):fg:

pozdrawiam

eh... widze ze trza tu mlodziez szkolic:P :fg: :twisted: :headbang: :gruebel:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Randor
x3

Post by Randor »

Mieć Unreala, Quak'a, Red Alert'a, NWN, Morrowind'a i tych innych ładnie modujących się gier :D bez modów to jest troche dziwne bynajmniej jak dla mnie :!:
ale z modami do X2 sobie troche poczekam [Przejde najpierw orginalną wersje] potem pobawie sie modami
Pozdrawiam Randor
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
Jago
x2

Post by Jago »

levisq wrote:
Jago wrote:A co takiego ten MOD robi :?: :?: :?: , bo do tej pory z MOD-ów używam tylko Cashier`a.
casher to nie MOD casher to script ulatwiajacy gre, mod to jest oddzielna gra, jest to np. jeden jakis scenariusz z zadaniem wytluczenia wszystkiego, moze byc calkiem inne X-universum... Nie grales w Unreala, albo Quake? ewentualnie w NWN (Never Winter Nights):fg:

pozdrawiam

eh... widze ze trza tu mlodziez szkolic:P
Levisq - młodzieńcze :!: :D :!:
Przyznaję się do błędu - pomyliłem MOD ze script`em. Mea culpa :oops: .
Ale wracając do mojego pytania: CO TEN KONKRETNY MOD ZMIENIA :?:
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
levisq
x3tc

Post by levisq »

odpal to zobaczysz...
Jago
x2

Post by Jago »

levisq wrote:odpal to zobaczysz...
Nie bądź taki wredny jak Twojego ojca syn... i podziel się informacjami. :roll:
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Re: Massive War Mod

Post by Marcybiskup »

Black-Templar wrote:Czy ktoś już gra3 w mod Massive War ? Ja zaczę3em wczoraj i jest niesamowity ... Tylko jedna rzecz mnie irytuje - zamias treści wszystkich nowych wiadomości i części nazw nowych fabryk i osprzętu pojwia się napis read text xxxxxxx :evil: . Czy da się to jakoś naprawić czy też jest to wina tego że posiadam polską wersję ?
BT, koniecznie napisz cos wiecej. Wszystkie wrazenia. Wlasnie skonczylem oryginalny scenariusz, a MassiveWar mam juz na oku od dawna. Przede wszystkim wyglada bardzo X-TREME, co wiele osob powinno tu zainteresowac. No i ta wieeeeeelka mapa. Napisz swoimi slowami, co sie zmienilo, co jest nowego, no i czy ta zmiane wyswietlania jezyka dalo sie juz zalatwic.
Swoja droga ciekaw jestem jak patch 1.4 wplynie na gre zmodyfikowana - i na odwrot. Ktos wie?
levisq
x3tc

Post by levisq »

Jago wrote:
levisq wrote:odpal to zobaczysz...
Nie bądź taki wredny jak Twojego ojca syn... i podziel się informacjami. :roll:
Nie jestem wredny tylko lubie sie droczyc, nie wiem nie przechodzilem, nawet polowy gry normalnej nie przeszedlem, dopiero wczoraj od wtorku siadlem do kompa by troche pograc, i sie turlam pewnie na szarym koncu ze swoimi trzema SPP i paroma statkami +
Spoiler
Show
jestem dopieo przed zniszczeniem tego asteroidu...
dla tego powiedzialem ze sam odpal... ja jak jestem ciekawy czegos to poprostu to robie... a nie czekam az mi ktos powie co i jak...

Marcy -a Ty skad zes dostal takiego kopa? czyzby Ci samotnosc doskwierala? :fg:

pozdrawiam:))
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Levisq --> No wlasnie nie wiem, gralem swoim zwyklym zolwim tempem, az tu nagle lup :!: i koniec... Co do cholery??? Sam zobaczysz, jak Cie to nagle dopadnie ;) :( W kazdym razie przestalem sie juz przejmowac watkiem. Teraz zaczyna sie prawdziwy "freelancer" :twisted: ....
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Będę mało oryginalny w wkleję tu notkę z instrukcji :
Maps:
This mod contains 2 new maps, the Huge map has sectors which are more than 4 times the area of the original map, and there are now more than 200 sectors.
The stations,asteroids,etc have been spread out across the now larger sectors, so it may be difficult to find what you are looking for. I recommend exploring a sector before accepting BBS missions there.
The original 5 Khaak sectors have been linked to the map via jumpgates. In addition, more than 20 Pirate, Xenon, and Khaak sectors have been added. I have also added numerous hidden gates.
The regular map has over 200 standard size sectors.

Ships:
TL's get 1 additional shield, M2's get 2 extra shields, and M1's get 3 more shields. Pirate TS's get 1 extra shield and hornets are removed from them. All Pirate Ships got a small speed increase. The Osprey and Goner ship got a small speed increase, the Dragon got an extra forward laser, and the Hydra got an additional forward and rear laser. The Osprey, Dragon and the Manta got a price increase.
The Teladi Harrier has been converted to a resupply ship for M6's and M2's. It can carry 160 units of XL cargo and now has a max. speed of 100mps. Teladi officials claim the price will not increase.
Argon Intelligence has recently discovered the Split are working on a military version of their TP class ship, the Iguana. The new ship reportedly has improved shields and weapons over previous versions. Though strictly a military command ship, it is reported that civilians in good standing with the Split can purchase the new Iguana for themselves. It is expected to be considerably more expensive than older versions.

Bullets:
Nearly all weapons have received a 1.5x to 3x speed/range increase. Ion Disruptors and PSG's received the least improvement. PPC's and Laser Tower Weapons received the most improvement. Some small changes to damage were made so that each weapon is superior to the one preceding it. For example: the A-PAC is now superior to the G-IRE.

Rockets:
New Speeds: Mosquito=600mps, Wasp=400mps, Dragonfly=350mps, Silkworm=275mps, Hornet=200 mps.
Range changed slightly except for Hornet, range increased by about 250%. It was the shortest range missile, now it is much closer to the others.
Mosquito and Wasp got a maneuvering boost, Silkworm and Hornet got a decrease in maneuvering.
New Hull Damage: Dragonfly=1000, Silkworm=10000, Hornet=50000. (It's a nuke, isn't it)
Shield Damage unchanged.

to nie wszystko. Ogólnie od samego początku (wizyta na Argon 1) :xenon: w kosmosie jest niezła zadyma. Na razie zaczynam grać w ten modzik od nowa ale widziałem mapkę i jest sporo nowych sektorów o dość dużej powieszchni -od bramy do bramy po 200 km i często wejścia do nich są poukrywane za asteroidami , mgławicami więc jest co odkrywać, ponadto w prawie każdym pirackim sektorze trwa walka (piraci kontra stacje), gdzie nie gdzie latają xenoni (do khaków jeszcze nie doleciałem) także jest w co strzelać. A i jest nowa fabryka :skład złomu (oddajesz statek dostajesz rudę)
Będę relacjonował w miarę postępów.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Eeeeeej! ReadMe to ja tez mam, chcialem uslyszec Twoje wrazenia... wlasnymi slowami... wrrrr :twisted: :wink:
Jago
x2

Post by Jago »

levisq wrote:Nie jestem wredny tylko lubie sie droczyc, nie wiem nie przechodzilem, nawet polowy gry normalnej nie przeszedlem, dopiero wczoraj od wtorku siadlem do kompa by troche pograc, i sie turlam pewnie na szarym koncu ze swoimi trzema SPP i paroma statkami
dla tego powiedzialem ze sam odpal... ja jak jestem ciekawy czegos to poprostu to robie... a nie czekam az mi ktos powie co i jak...
Heh! Nie przejmuj się Levisq... mnie wcięło savy i musiałem zaczynać wszystko od początku na X-tream. Olałem początkowy wątek i zwiedzając sektory trzepałem kaskę (i piratów też :twisted: ). Efekt jest taki, że pani E. misje swoje odwołała (łachy BEZ :!: ), ale za to mam już 2xEPP, 1xPszenica, 4xIguana max, 1xNova max, 1xMandalej max, 1xOrinoko max, 1x Pirat Ship max i ... 1 x Osprey + Harriet max.
Zajęło mi to 6 dni z urlopu :evil: :twisted: :evil: . A po ostatnich zakupach na prywatnym koncie AŻ 1286 Kredytów :P
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Dobra... read me było dla tych co go nie mają :oops: . A moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne ale gram w ten modzik od wczoraj ( z 5 godzin gry) i kto wie czy to się nie zmieni. Narazie wypatrzyłem jednego babola - niektóre z mgławic w nowych sektorach czasami nakładają się na grafikę kokpitu :cry: . Jednak w niczym to nie przeszkadza . Mod jest nastawiony na walkę , walkę i jeszcze raz walkę . Mi to odpowiada bo mam zamiar stworzyć imperium pirackie :pirat: oparte na zdobycznych statkach i nielegalnych towarach a im więcej walki tym więcej statków i łatwiejsze sznse na utrzymanie jakiejkolwiek reputacji z innymi rasami . Myślę , że dopiero tutaj znajdziemy sens grania w X2 po ukończeniu głównego wątku. Na razie jest :thumb_up: .
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

MAM pytanie skad mozna sciagnać ten mod i czy dziala z wersja pl ??
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

adam00 wrote:Pliki, które umieściłeś w katalogu "t" są najpewniej w angielskiej wersji, może trzeba je troszkę przerobić: zmienić im nazwę z "44....xlm" na "48....xml" i w środku na początku wpis <language id="44"> zmienić na <language id="48">
Dzięki podziałało! Teraz rozumiem znacznie więcej!
Jednak znalezłem następny błąd moda - na mapie nie widać nowoodkrytych sektorów. Wyświetlają się ich nazy ale nie ma kwadracika :cry: .

Return to “Polskie / Polish X-Forum”