Obraz drugiej plyty z gra
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Obraz drugiej plyty z gra
Witam, mam pytanie: Czy jest jakis sposob na zrobieniu obrazu drugiej plyty z gry, tak zebym nie musial za kazdym razem gdy chce pograc wkladac jej do napedu (oprocz zuzywania sie cdromu i plyty ja dostaje od tego szewskiej pasji). Poza tym chcialbym zrobic sobie kopie bezpieczenstwa. W koncu moge, no nie?
Probowalem Alcoholem, ale nic z tego nie wyszlo - w momencie uruchamiania gra nie widzi plyty w wirtualnym napedzie.
Probowalem Alcoholem, ale nic z tego nie wyszlo - w momencie uruchamiania gra nie widzi plyty w wirtualnym napedzie.
-
-
-
Re: Obraz drugiej plyty z gra
sauron ma w sumie troche racji... poza tym da sie zrobic backup US ,jesli plyta jest zabezpieczona tak jak wersja UK (starforce) to nie ma w zasadzie sposobu na wykonanie dzialajacej kopii bez uzywania cracka - a takiego do polskiej wersji raczej nie bedziemonocyklista wrote:Witam, mam pytanie: Czy jest jakis sposob na zrobieniu obrazu drugiej plyty z gry, tak zebym nie musial za kazdym razem gdy chce pograc wkladac jej do napedu (oprocz zuzywania sie cdromu i plyty ja dostaje od tego szewskiej pasji). Poza tym chcialbym zrobic sobie kopie bezpieczenstwa. W koncu moge, no nie?

Last edited by ergo on Thu, 20. May 04, 14:11, edited 1 time in total.
-
-
Re: Obraz drugiej plyty z gra
Kopiowanie płyt jest nielegalne i proszę nie dawać na tym forum informacji ani nie zadawać pytań jak to zrobić - posty tego typu będą usuwane. Tzw. "robienie kopii bezpieczeństwa" przebiega tak jak kopiowanie w celach handlowych - nie widzę tu różnicy. Prawidłowe obchodzenie sie z płytą zapobiega jej uszkodzeniom, zarysowaniu itp. Wyjściem dla "zużywającego się cd" jest trzymanie płyty na stałe w napędzie lub dokupienie drugiego napędu (60zł). Poza wszystkim bez przesady z tym zużywaniem się ...monocyklista wrote:Czy jest jakis sposob na zrobieniu obrazu drugiej plyty z gry, tak zebym nie musial za kazdym razem gdy chce pograc wkladac jej do napedu (oprocz zuzywania sie cdromu i plyty ja dostaje od tego szewskiej pasji). Poza tym chcialbym zrobic sobie kopie bezpieczenstwa. W koncu moge, no nie?
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
Być może, ale niezgodne z zasadami tego forum jest udzielanie informacji jak to zrobić, tym bardziej w przypadku płyty zabezpieczonej przed kopiowaniem.Pavlo76 wrote:Zgodnie z prawem mozna wykonac kopie bezpieczenstwa na wlasny uzytek.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
-
No ale w sumie nikt nikomu takiej informacji nie udzielil - a przynajmniej publicznie...
Zreszta na kazdym oficjalnym forum o grach nie mozna podawac takich informacji - a ludzie i tak pytaja
Zreszta na kazdym oficjalnym forum o grach nie mozna podawac takich informacji - a ludzie i tak pytaja

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
-
-
Te zabezpieczenia przed kopiowaniem to beznadzieja. Firmy ładują tylko pieniądze w takie technologie i utrudniają swoim klientom życie. I tak prędzej, czy później znajdzie się ktoś, kto potrakuje to jako wyzwanie i zrobi crack'a w zaciszu swojego pokoju. Może płytka w napędzie niewiele się zużywa, ale najbardziej jest podatna na uszkodzenia w drodze między tym napędem a opakowaniem. Wystarczy, że nieszczęśliwie upadnie i rysa gotowa. I nie chodzi tu o "dziurawe ręce" - każdemu może się zdarzyć. Może już lepsza jest ta zdalna aktywacja (jak u Borlanda, Symateka)?
Do tej pory u nas tak było, ale zdaje się, że w Unii nawet tego nie można bez zgody producenta.Zgodnie z prawem mozna wykonac kopie bezpieczenstwa na wlasny uzytek. Nikt Ci tego nie moze zabronic.
-
-
Kompletnie sie z Toba Sauron11 nie zgadzam. Juz widze to jak skaczesz ze szczescia jak bys przez przypadek zrobil cos plytce. A jak ktos to by Ci zrobil to bys pewnie pocalowal ta osobe w raczke
. Oki sarkazm na bok, teraz powaznie ja zawsze robie sobie kopie bo wole jak orginal sobie lezy bezpiecznie a niszczy sie kopia. Mam wiekszy komfort w tym ze jak cos sie stanie nie strace kasy za gre i bede mogl sie nia dalej cieszyc. Wiec uwazam ze robienie takich dzikich zabezpieczen to jest pomylka.I nie uwazam ze to jest nielegalne bo zaplacilem i nie chce za szybko stracic tego na co kase wydalem,wiec kopia ALE OCZYWISCIE TYLKO DLA MOJEGO UZYTKU jest bardzo dobrym rozwiazaniem. Dla osob, ktore nie szastaja kasa. No przestaje juz smecic
.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
-
-
Mnie się działającej nie udało 
A ponieważ gra jest tania, to i zainteresowanie ze strony piratów małe.(choć ponoć na warszawskim stadionie sprzedają Painkillera
)Innymi słowy, potrzebny jest nocd crack, ale do wersji polskiej nikt takiego chyba nie zrobił, przynajmniej na osiołku nie widać
(chyba, że działa z angielskiej, ale nie sprawdzałem). Dopuki mi się płytka nie popsuje nie będę marudzić 
Kiedyś pamiętam jednak musiałem skorzystać z cracka do orginału, konkretnie Grandii 2. Po prostu zabezpieczenie było tak paskudne, że jak widziało nagrywarkę, nie chciało uruchomić gry...

A ponieważ gra jest tania, to i zainteresowanie ze strony piratów małe.(choć ponoć na warszawskim stadionie sprzedają Painkillera

Kiedyś pamiętam jednak musiałem skorzystać z cracka do orginału, konkretnie Grandii 2. Po prostu zabezpieczenie było tak paskudne, że jak widziało nagrywarkę, nie chciało uruchomić gry...

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-