Pomoc z druga misja

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

DYoda
x2

Pomoc z druga misja

Post by DYoda »

Ehhh kto mi pomoze namierzyc jakas bron do tej kobyly ktora sie dostaje na wykonanie 2 misji , bo bez broni mam problemy dowiesc delikfenta na miejsce - znaczy sie rozwalaja mnie i tyle.

:lol: wiem ze to blacha sprawa ale mnie juz ponosi

dzieki za pomoc.
adam00
x4

Post by adam00 »

Tam nie można zamontować skutecznej broni.
Nie walcz, tylko uciekaj.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Gnaj jak najszybciej sie da do kolejnej bramy. W tylnej wieżyczce masz działko laserowe. Nic nie pomoże ale namieszać możesz :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

LeWaR wrote:Gnaj jak najszybciej sie da do kolejnej bramy. W tylnej wieżyczce masz działko laserowe. Nic nie pomoże ale namieszać możesz :D
Pomoże jak się je ustawi w tryb "Obrona antyrakietowa". Poza tym Make Evasive Action (pamiętasz Bitwę o Endor? :D )
DYoda
x2

Post by DYoda »

Sauron11 wrote:
LeWaR wrote:Gnaj jak najszybciej sie da do kolejnej bramy. W tylnej wieżyczce masz działko laserowe. Nic nie pomoże ale namieszać możesz :D
Pomoże jak się je ustawi w tryb "Obrona antyrakietowa". Poza tym Make Evasive Action (pamiętasz Bitwę o Endor? :D )
A skad wziasc laser zeby w nim zamontowac ??
I po drugie odwalilem ze 30 prob i juz mnie nerwica bierze, szybkosci max u mnie to 64 , mam zainstalowana dopalke silnika , jak mam przeleciec 50km do bramy prowadzacej do Home of Light z 4 na ogonie ??
Mowie o kolesiach pojawiajacych sie po przerywniku w ktorym declaakuje sie bryczka i rozwala mi dwoch typkow na ogonie.
Martinez
x2

Post by Martinez »

To masz problem. Ja to przeszedlem za pierwszym razem w stylu Evasion. Wiezyczka auto. I wyciaglalem duzo wieksza predkosc niz wspominasz - chyba 144.
ergo
x3tc

Post by ergo »

adam00 wrote:Tam nie można zamontować skutecznej broni.
Nie walcz, tylko uciekaj.
Nieprawda. Sprzedajemy 1 tarcze 25 i kupijemy APSG do tylnej wiezyczki u paranidow, tluczemy statki i zdowywamy orinoko (albo 2 jak gramy na trudniejszym lewelu) , sprzedajemy 1 orinoko, okupujemy tarcze 25. Oddajemy Elenie cacy expressa i mamy ok 200- 300K za orinoko na starcie albo niezle m3 :twisted:

Oczywiscie trzeba tym expresem jeszcze chwile polatac zeby moc zadokowac u paranidow ale ... da sie :)
Martinez
x2

Post by Martinez »

Albo oddac niezbyt kompletny statek, a szefowej sciemnic ze coz... niespodziewany atak i czesc komponentow ulegla zniszczeniu. Ja je spieniezylem a takze :D hehe druga czesc przenioslem na Odkrywce. Tym sposobem zaoszczedzilem na systemach, do tego doskonale unowoczesnilem mercurego. A na dodatek zostalo mi mase kredytek na handel. Mozna i tak zarobic. :)
HamP
x2

Post by HamP »

Spoiler
Show
Nie wiedziałem,gdzie napisać,a nowego topic'u dla takiego pytania nie ma sensu tworzyć,więc piszę tutaj :) Otóż,czy ktoś wie,czy Miny Miażdżące reagują na konretną prędkość przelatującego gracza (w skafandrze) i jaki jest ich promień rażenia? Bo co chcę się zbliżyć do szczątków bramy (misja rozpoczynająca poszukiwania AP Gunnera),to nie wiadomo skąd nagle wybuchają (chociaż w sumie jestem dość daleko od dowolnej z min) i po zabawie,a tu trzeba zeskanować jakieś częśći tej bramy gwiezdnej (btw,czyżby chodziło o oba Nacelle?)
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi :)
adam00
x4

Post by adam00 »

Z dą drugą misją to już trochę krzekombinowujecie, u mnie po prostu po chwili przyleciała "kawaleria" (jakiś niezidentyfikowany statek) i mnie uratowała i po problemie.

Do min trzeba strzelać z rakiet, aż większość wybuchnie i będzie czyste podejście.
HamP
x2

Post by HamP »

adam00 wrote: Do min trzeba strzelać z rakiet, aż większość wybuchnie i będzie czyste podejście.
Oki,dzięki za info,ale czy jest sposób,aby wykonać tą misję bez jednego wystrzału? (czyli czy jednak da się przelecieć koło tych min bezpiecznie,a jeśli tak,to czy jest jakaś max prędkość poruszania się bądź określony kierunek podejścia?)
adam00
x4

Post by adam00 »

Obawiam się, że to nie możliwe, jedna z min jest bardzo blisko miejsca, które masz zeskanować.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

adam00 wrote:Obawiam się, że to nie możliwe, jedna z min jest bardzo blisko miejsca, które masz zeskanować.

HamP i adam00 - :evil: Odsyłam do postów wstecz i ostrzegam przed zaśmiecaniem forum. :evil:
Nie dość, że rozpoczynacie juz gdzieś indziej rozpoczęty i dokładnie wyjaśniony wątek to jeszcze robicie to w wątku zupełnie z tym niezwiązanym. Po trzecie nie używacie opcji spoiler. :evil:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

DYoda wrote:A skad wziasc laser zeby w nim zamontowac ??
I po drugie odwalilem ze 30 prob i juz mnie nerwica bierze, szybkosci max u mnie to 64 , mam zainstalowana dopalke silnika ,.
Z tuningiem silnika na max, statek wyciąga ponad 200m/sek. Możesz po odebraniu statku polatać i zarobić na tuning silnika i sterów, ja tak zrobiłem i dzięki temu po poxniejszym ataku doleciałem do Doku Zaopatrzeniowego i wezwałem wsparcie ze stacji - 10 x Argońska Nova :) Niestety nie bardzo paliły sie do walki więc zrezygnowałem z czekania.

Laser zdaje się LDI beta powinien być standardowo zainstalowany w tylnej wieżyczce. W konsoli poleceń ustaw na wieżyczki polecenie "Obrona antyrakietowa" lub jesli nie ma "Chroń statek". Z drugiej strony nie jest to konieczne a jedynie podwyższa miodność - i tak zdarzy się co ma się zdarzyć :wink:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”