Niszczenie komponentow statku

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

prataj
x2

Niszczenie komponentow statku

Post by prataj »

Witam wszystkich sympatykow X2

Mam pytanie o to w jaki sposob sa przyznawane uszkodzenia ostrzeliwywanym statkom. Odnosze wrazenie, ze to jakies losowe dzialanie. Jak pamietam czasy Tie Fightera tam mozna bylo przelaczac komponenty w namierzonym celu. Po wyeliminowaniu np. wszystkich dzialek mozna bylo spokojnie dokonczyc dziela zniszczenia.

Czy podobne mozliwosci sa rowniez w X2? Jesli nie, to moze osoby z forum majace konszachty :) z Egosoftem cos wiedza na temat kolejnych patch'y, moze by zasugerowac faki feature :?
Pozdrawiam serdecznie,

Pawel
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Czy coś sie ruszyło w temacie?
ergo
x3tc

Post by ergo »

nie ma takiej mozliwosci zeby przycelowac np w generator tarczy albo w dzialko ... niestety w tej grze dziala w statkach sa przylutowane jakby na stale , i nawet kiedy nie sa zamontowane to na zewnatrz statek wyglada tak , jakby byly. Jest to pewien mankament , bo w wielu grach zainstalowanie czegos dodatkowego owocuje jakias zmiana w wygladzie statku . No ale taka jest uroda tej gry , nie ma produkcji idealnych :)

Btw: zwrociliscie uwage na fakt ze wszystkie statki TS praktycznie wygladaja tak samo jak argonski express, tylko ew maja dodane jakies dodatkowe skrzydla albo narosl w przypadku boronow ? Tak samo jak M5, M4 i M3 ,wszystkie (no moze oprocz statkow splitow) maja taki sam model kabiny pilota ? :) Czasem mam wrazenie ze osoby odpowiedzialne za projekty modeli poszly troche na skroty :twisted:
prataj
x2

Post by prataj »

ergo wrote:Btw: zwrociliscie uwage na fakt ze wszystkie statki TS praktycznie wygladaja tak samo jak argonski express, tylko ew maja dodane jakies dodatkowe skrzydla albo narosl w przypadku boronow ? Tak samo jak M5, M4 i M3 ,wszystkie (no moze oprocz statkow splitow) maja taki sam model kabiny pilota ? :) Czasem mam wrazenie ze osoby odpowiedzialne za projekty modeli poszly troche na skroty :twisted:
Niestety, ale musze sie z Toba zgodzic, ktos poszedl na latwizne. Ja myslalem ze oddam z zalu jak wsiadlem do Bayamona i zobaczylem kokpit, przeciez on nie pasuje do calej reszty, makabra :o
Pozdrawiam serdecznie,

Pawel
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Mnie też to wkurza, ale wyobraź sobie że na grę czekałbyś miesiąc-dwa dłużej bo robili by modele statków.

BTW:
ergo wrote:zwrociliscie uwage na fakt ze wszystkie statki TS praktycznie wygladaja tak samo jak argonski express
Koledze pomyliły się klasy statków. Ts z Tp. :roll: :roll:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”