X Rebirth

Moderator: DJ Die

ACEBot_cz

Post by ACEBot_cz »

A kdy ta Slovenština bude přibližně hotová ?? já bych to chtěl totiž rozehrát se 100% překladem, tak jen jak dlouho si ještě počkám.
Earth Ultimatum IV.
x4

Post by Earth Ultimatum IV. »

R8antik wrote:2. Po dálkovém skenování jsem přletěl k nějaké bedně ale není tu žádna možnost co s ní,co je zač
Vystrel do tej bedne. Vypadne z nej nejaký item.
peter143
xr

Post by peter143 »

Slovenčina bude hotová na 100% až vtedy keď Egosoft prestane konečne !!! - donekonečna vydávať opravné záplaty. Naposledy na Nexuse som dal posledný preklad k aktualizácii 2.10 - teraz už času veľmi nemám a nemienim ďalej prekladať každý jeden patch. Čakám až výjde posledný patch - aj preklad potom bude na 100 %. Vidím ale, že si nemal čas si stiahnúť to najnovšie, zistil by si že hra je s hlavným príbehom hratelná v Slovenčine na 100 percent + rozhovory hlavných NPC na 80 percent, nepreložené sú len tlachy nepodstatných NPC a časť encyklopédie. Preklad k verzii 2.10 je dovolím si tvrdiť na 80 percent. Ako som už nie raz povedal, preklad dokončím do detailov na 100% - teraz ale čakám ako bude Egosoft aktualizovať, 3-10-20-30 riadkov sa mi prekladať neoplatí. Zatiaľ preklad čo je na Nexuse je posledný... ďalej prekladať na určitý čas nebudem. Budem čakať na BIG-Patch aby to potom stálo zato.
I forgive all the mistakes this game, only the music is everything. Number one: X Rebirth Theme II (Orchestra)
Warus

Post by Warus »

Zdravím Piiitre ...My to chápeme a vážime si tvojej snahy ;)
R8antik
x3

Post by R8antik »

to Warus: souhlas a přidávám své díky :lol:

to Earth: dík už jsem na to přišel, akorát některé bedny nejdou nabrat a taky jsem našel nějaké velké, jenom jak je naložit třeba do Rahanas :?:
Earth Ultimatum IV.
x4

R8antik wrote:to Warus: souhlas a přidávám své díky :lol:

to Earth: dík už jsem na to přišel, akorát některé bedny nejdou nabrat a taky jsem našel nějaké velké, jenom jak je naložit třeba do Rahanas :?:
Uisti sa že máš na Rahanas surface mining drones.
Potom choď do menu, otvor "MODES", a aktivuj "Cargo collect mode", potom len označ tú veľkú krabicu (uisti sa že Rahanas s dronmy je v squade) a stlač F.
R8antik
x3

Post by R8antik »

Proč něco dělat jednoduše když to jde složitě. Proti předcházejícím "X" dílům to je neskutečně stupidně složité.

Ale samozřejmě बहुत, बहुत बहुत धन्यवाद (hindsky) :P
peter143
xr

Post by peter143 »

Práve naopak, oproti (môj názor) predchadzajúcim dielom to ich dielo je lepšie, oveľa lepšie. Mne osobne vadilo počas hry (predošlé časti) sa hrabať v neskutočne blbom menu ( na každú pi.. jedna tabuľka). Ja osobne neznášam odklikovať každú jednu blbosť myšou, prídem z roboty a chcem sa uvolniť a zahrať, nie rozmýšľať nad menu po celej obrazovke - od toho je hra nie ja. X - Rebirth je v celku dobrá hra ale ešte nieje v takom štádiu takom ako boli predchadzajúce vydania. Ani nebude, tá hra je úplne o niečom inom (aspoň si myslím).
I forgive all the mistakes this game, only the music is everything. Number one: X Rebirth Theme II (Orchestra)
Earth Ultimatum IV.
x4

R8antik wrote:Proč něco dělat jednoduše když to jde složitě. Proti předcházejícím "X" dílům to je neskutečně stupidně složité.

Ale samozřejmě बहुत, बहुत बहुत धन्यवाद (hindsky) :P

Zložitejšie?

:D :D :D :D :D :D

V X3 si musel kúpiť príslušný software a browsovať neskutočné haldy menu a zbytočných commandov...
V Rebirth stačí targetnúť kontainer, vybrať CARGO COLLECT MODE a stlačiť F.
:)
Warus

Post by Warus »

Peter...máš môj súhlas.
Inak chalani...ja viem že ma asi znenávidíte...ale mňa X Rebirth baví viac ako napríklad predošlé X Reunion alebo X2 The Threat. Ja vôbec nechápem ten povyk okolo X Reunion. Nádherný vesmír, nádherná hudba od Alexeia Zakharova. Viem, možno je to spôsobené tým, že ja sa v X hrách vôbec nevenujem obchodovaniu. To je pre mňa nuda. Ja si X Reunion užívam podobne ako film Blade Runner. Nasávam atmosféru a vžívam sa do toho virtuálneho sveta. Aj Blade Runner mal pri vydaní hroznú kritiku a úspechu sa dočkal neskôr. Je to len hra...ten náš X Rebirth...a jeho zrodenie sprevádzali hrozné pôrodné bolesti...ale hra to zlá určite nieje. Podľa mňa je tam nezaslúžená kritika. ;)
PS: som nadšený s faktu, že sa blíži "rozkvet" space simulátorov. Nehanbím sa priznať, že v Star Citizen som už zakúpil Auroru MR+ a klasického Freelancera. Viem je to trošku risk...ale robí mi dobre podporovať ľudí, ktorí sa snažia niečo zmeniť :D
Earth Ultimatum IV.
x4

Aj mňa to baví viac ako staré diely.

Tiež ma nebavilo obchodovanie v predchádzajúcich dieloch, väčšinou som sedel na palube nejakého obrovského krížnika a demoloval som pirátov a xenonov za nemalé peniaze.

Teraz v Rebirth takmer vôbec nestrielam. Akurát som dal achievement ktorý vyžaduje 777 killov. Ale odvtedy už moc nestrielam.

Stavám budovy, lietam po vesmíre a obzerám veci (nasávam atmosféru), občas jeden-dva obchody, alebo si sadnem na palubu svojej Taranis alebo Fulmekron, označujem nepriateľov ktorý by mali byť zostrelený a len sledujem ohňostroj.
Alebo ťažím asteroidy, a moje lode zbierajú rudu, alebo zapisujem do mapy nové sektory a zóny.

Niekedy sa idem len tak pozrieť na miesta. Zaletím si do asteroidového poľa v Bleak Pebble kde je pirátska stanica, potom zase do Albionu.
Možno pristanem na stanici a kecám s ľudmi, a pomaličky (ale isto) som sa blížil k stavu, keď budem mať trade agenta na každej stanici v sektore pôsobenia.

Ináč príbeh som prešiel už druhý krát, tentokrát na hard, ale teraz bez toho, aby som si cez cheaty pridal Reinforced Metal (lebo už netreba, Egosoft zapatchoval príbeh, čiže Reinforced metal už netreba loviť).

Pôžitkárstvo FTW.
Keď som uvidel prvé gameplay videá z X Rebirth ešte pred vydaním, vtedy som si uvedomil aké sterilné a surové vlastne to naše milované X3 bolo. :)

No ale teraz mám pauzu od X Rebirth, rozhodol som sa že budem hrať až keď všetko zapatchujú a pridajú free content.
Bolo by blbé sa nasýtiť tou hrou ešte pred tým ako pridajú content :)
Ináč kúpil som na steame X3 Reunion, plánujem si aspoň trošku zahrať, keď sa nasýtim Skyrimom.
Warus

Post by Warus »

...hej IV...si asi môj človek ;)
plynak
x3tc

Post by plynak »

Tak to asi fakt hrajeme jinou hru. Ja si litam po vesmiru, zkousim obchodovat, ale to nejde, protoze jsem jak debil neletal kolem zakladny a nelizal cumakem lodi ty icka co jsou tam vsude, takze nakupuju za draho. A ja hlupak si myslel, ze ceny se vyvyjeji dle nabidky a poptavky...
Tak jsem si rekl, ze zkusim nejakou misi. Pominu-li, ze nechapu, proc je vubec nekdo dela za ty smesne odmeny. Ale co, jednu jsem vzal. Dal jsem prikaz svemu Taranis, at zautoci na toho cartel bosse a mily Taranis se rozletel plnou parou na opacnou stranu. Takze nahrat save, pri cemz se hra zasekne, takze se musi natvrdo ukoncit pres spravce uloh a spustit znova. Tak jsem si zkusil zajmout nejaky Rahannas, co letel kolem. No a hadejte, jak to dopadlo. Ten dementni Taranis mi ji rozstrilel, protoze v tehle genialni hre neexistuje nic jako prikaz nedelej nic.
A to vse mame okorenene naprosto dementnim kruhovym menu, kde neco vybrat je fakt za trest. At ziji konzole.
A prisaham, jestli jeste jednou uslysim Show me your wares, tak asi dojde k vrazde. Soudce pak necham, at si tu sracku zahraje a budou mne muset osvobodit. Diky bohu, ze jsem to dostal zadarmo, protoze dat za to vlastni prachy, tak si asi hodim masli.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Warus

Post by Warus »

...tak to asi fakt hráme inú hru. To, čo opisuješ, mi hra nerobila ani na začiatku, krátko po vydaní. :)
plynak
x3tc

Post by plynak »

Earth ultimatum IV. wrote:No ale teraz mám pauzu od X Rebirth, rozhodol som sa že budem hrať až keď všetko zapatchujú a pridajú free content. Bolo by blbé sa nasýtiť tou hrou ešte pred tým ako pridajú content :) Ináč kúpil som na steame X3 Reunion, plánujem si aspoň trošku zahrať, keď sa nasýtim Skyrimom.
Heh dalsi obsah? A jeste zadarmo? A ted prosim tu o Karkulce.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
plynak
x3tc

Post by plynak »

Warus wrote:...tak to asi fakt hráme inú hru. To, čo opisuješ, mi hra nerobila ani na začiatku, krátko po vydaní. :)
Vzhledem k tomu, ze po vydani tam nebyly ani ty zakladni prikazy...
Earth Ultimatum IV.
x4

plynak wrote:Ja si litam po vesmiru, zkousim obchodovat, ale to nejde, protoze jsem jak debil neletal kolem zakladny a nelizal cumakem lodi ty icka co jsou tam vsude, takze nakupuju za draho. A ja hlupak si myslel, ze ceny se vyvyjeji dle nabidky a poptavky...
Tak jsem si rekl, ze zkusim nejakou misi. Pominu-li, ze nechapu, proc je vubec nekdo dela za ty smesne odmeny. Ale co, jednu jsem vzal. Dal jsem prikaz svemu Taranis, at zautoci na toho cartel bosse a mily Taranis se rozletel plnou parou na opacnou stranu. Takze nahrat save, pri cemz se hra zasekne, takze se musi natvrdo ukoncit pres spravce uloh a spustit znova. Tak jsem si zkusil zajmout nejaky Rahannas, co letel kolem. No a hadejte, jak to dopadlo. Ten dementni Taranis mi ji rozstrilel, protoze v tehle genialni hre neexistuje nic jako prikaz nedelej nic.
Je tam príkaz "hold position", ak to skombinuješ s príkazom "defend" pre Defence Officera, tak loď bude len stáť na mieste a útočiť bude len ak niekto zaútočí na tú loď.

K obchodovaniu, na zbieranie "i" bodov sa vyser, ani ja to nerobím.

Kúp si Trading Software extension od mechanika, ak ho máš tak sa ti automaticky pridajú všetky obchodné ponuky zo stanice keď sa priblížiš, nemusíš nič robiť.
Ďalej treba pristáť na staniciach s ktorými často obchoduješ, alebo plánuješ často obchodovať. Smalltalk na nejakého obchodníka (nie tých ktorý sa dajú najať na lode, ale tých ktorý predávajú a kupujú itemy) a ako odmenu za Smalltalk si vyber "trade offer updates" alebo také dačo.
To je ako keby si dal do tej stanice Advanced Satellite v X3, proste vidíš na diaľku a navždy aké trade offers sú na tej stanici.

plynak wrote:
Earth ultimatum IV. wrote:No ale teraz mám pauzu od X Rebirth, rozhodol som sa že budem hrať až keď všetko zapatchujú a pridajú free content. Bolo by blbé sa nasýtiť tou hrou ešte pred tým ako pridajú content :) Ináč kúpil som na steame X3 Reunion, plánujem si aspoň trošku zahrať, keď sa nasýtim Skyrimom.
Heh dalsi obsah? A jeste zadarmo? A ted prosim tu o Karkulce.
Však už doplnili nové kokpity, ten Secret Service mini-plot, nové lode pre Omycron Lyrae, novú Xenonskú loď, a aj nové lode pre Terranov.
A momentálne pracujú na 2.25 (? - neviem aké bude číslo, ale 2.25 som počul dakte, no na tom nezáleží) patchi, vraj tam bude nejaký content.
Ten patch by mal byť čoskoro. Môj tip je nasledujúci piatok.

Rozmýšlam že by som kúpil novú grafickú kartu.
Stará nestíha, a vôbec celý komp mám už zastaralý. Väčšinu hier už na low ťahám, len Skyrim ide na ultra (medium render distance).
Rebirth mi ide celkom OK, 30 FPS v preplnených sektoroch, a v DeVries a Maelstorm to niekedy prekročí hranicu 80 FPS.
Okrem toho, čochvíľa tu bude Elite: Dangerous, a nerád by som to hral na low. Aspoň medium by som chcel.

No ja som zvyknutý hrať pri constant 60+ FPS, a čím viac screen tearing tým lepšie sa mi hrá.

Ak máte problémy s nízkym FPS, tak odporúčam toto:

http://www.nexusmods.com/xrebirth/mods/326/?

odstraňuje to tie malé lode čo pendlujú zo stanici na stanicu a zavadzajú v diaľniciach, hmlu, vesmírny prach a trosky lodí (tie čo sú súčasť mapy, nie trosky lodí ktoré ste zničili)
tomason

Post by tomason »

Chci se zeptat. Kupoval jsem X rebirth hned jak vysel pres steam, nemel bych mit teladi outpost zdarma?
plynak
x3tc

Post by plynak »

tomason wrote:Chci se zeptat. Kupoval jsem X rebirth hned jak vysel pres steam, nemel bych mit teladi outpost zdarma?
Ne, nemel. Zadarmo to bylo casove omezene. Pokud sis to vcas nepridal do knihovny, tak musis zaplatit.
tomason

Post by tomason »

Hraju volnou hru. Musim zacit znovu, nebo se jenom prida do stavajici hry a muzu pokracovat v rozehrane hre?

Return to “Česky / Czech X-Forum”