Czy istnieją jakieś mody/skrypty poprawiające collision detection w X3 TC?
Szukałem tutaj na forum ale niczego nie znalazłem. Pewnie jest to zbyt kompleksowe zagadnienie, żeby można było je zmodyfikować ale chciałem dla pewności zapytać.
[X3 TC] Kolizje statków
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Bo szukałeś na złym forum.
Bounce
Bounce
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
- Moderator (Polski)
Takie problemy znam z X-BtF i X-Tension. W X3TC nie miałem takich już nigdy.
Im szybszy procesor, tym lepsza jest collision detection.
Jak masz slaby procesor, to uważaj, żeby nie było za dużo statków w sektorze, gdzie Ty jesteś. Im szybsze statki, tym większe ryzyko, że obliczenia do collision detection nie nadążą.
klarix [ external image ]
Im szybszy procesor, tym lepsza jest collision detection.
Jak masz slaby procesor, to uważaj, żeby nie było za dużo statków w sektorze, gdzie Ty jesteś. Im szybsze statki, tym większe ryzyko, że obliczenia do collision detection nie nadążą.
-
-
W niektórych wypadkach nawet dobry procek nie pomoże - mój pierwszy kompleks w grze zbudowałem tak że co półtorej dnia musiałem kupować nowe transportowce. Poprzednie rozwalały się przy próbach zadokowania.
Tak tylko daje radę - uważaj jak będziesz budował kompleks :)
Tak tylko daje radę - uważaj jak będziesz budował kompleks :)
Po co brać życie na poważnie? I tak nie wyjdziesz z niego żywy...
"Neutrality means that you don't really care 'cause the struggle goes on even when you're not there, blind and unaware." ~2:40
"Neutrality means that you don't really care 'cause the struggle goes on even when you're not there, blind and unaware." ~2:40
-
W X2 to codzienność, latam teladiańskim rybołowem z zadokowanym splickim M5 i zawsze gdy ten mały brzdąc pilotowany przez kompa oddokuje (silniki rybołowa wyłączone) to wali w rybołowa raz tracąc ok. 20% osłon, po czym już obiera właściwy kierunek.klarix wrote:Takie problemy znam z X-BtF i X-Tension.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
- Moderator (Polski)
U Ciebie. Nie u każdego.Sauron11 wrote:W X2 to codzienność [...]klarix wrote:Takie problemy znam z X-BtF i X-Tension.
-
-
- Moderator (Polski)
-