X Rebirth

Moderator: DJ Die

Earth Ultimatum IV.
x4

Post by Earth Ultimatum IV. »

Jediný krok ktorý Egosoft chce podstúpiť pre zprístupnenie hry verejnosti je zjednodušenie ovládania a UI.
Solier.Trix

Post by Solier.Trix »

Hrozně se mi líbí ta věc s kapitánem a posádkou... Doteď jsem si musel pouze představovat celou obsluhu baterií apod.

Ale jinak se fakt těšim na novou AI, protože některý chvilky v X3TC mě málem stály život... Ještě doufám že si s tim vývojáři fakt pohrajou a i kdyby se to mělo oddálit o 2-3 měsíce tak ať, jen ať je to dodělaný. Souhlasim s Valaska Roude, protože jestli se to začne dělat pro někoho kdo chce jen střílet a ničit (nemluvim o všech) tak to fakt půjde do kytek.

Jo a ještě něco k tomu že bude málo tříd lodí. Na současných X mě baví hlavně ta rozmanitost a věc, že i při boji musím přemýšlet třeba o tom na koho se vrhnu jako první (taky si pamatuju staty asi polovičky lodí :D )
Earth Ultimatum IV.
x4

No tak pozor, pozor. Aj ja som čistý bojovník. V 2004 som začal hrať sériu X ale nikdy som neobchodoval/nestaval. :D
Solier.Trix

Post by Solier.Trix »

Takhle jsem to nemyslel... myslel jsem hardcore hráče kteří baží jenom po krvi (a takovejch pár znám)...

Jinak zkus i obchodovat, ono to samo poskytne další dávku bojů i samo (např. ochrana konvoje, stanic...).
Rosta
x3

Post by Rosta »

Tak co se týče obchodování a stavění továren tak v Rebirth to bude ještě lepší protože to bude mnohonásobně detailnější třeba v nějaké továrně co vyrábí nějaké technické věci třeba bude vidět jak taví rudu apod. nebo u farem budou přímo vidět ty skleníky s těma farmama apod.
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
Solier.Trix

Post by Solier.Trix »

To bude hezký... A jenom ještě dotaz= Je jistý že tam bude možnost procházet se po továrnách/lodích? Někde sem o tom něco četl ale nejsem si jistej...
Rosta
x3

Post by Rosta »

O procházení nic nevím, jen vím o těch detailnějších továrnách.
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
bakterius
x4

Post by bakterius »

iste je ze sabudes prechadzat po lodi.. po stanici zatial nie je iste
Intel core i9 10900K 5,7 GHz; 2x16 GB DDR4 GF Gigabite 4090 RTX; SSD M2 patriot 2TB, Samsung 4K 29", VALVE INDEX, SAITEK x52 PRO
Solier.Trix

Post by Solier.Trix »

Aha... dík...
Earth Ultimatum IV.
x4

Solier.Trix wrote:To bude hezký... A jenom ještě dotaz= Je jistý že tam bude možnost procházet se po továrnách/lodích? Někde sem o tom něco četl ale nejsem si jistej...
Pravdepodobne sa môžeš prechádzať aj po staniciach.
V jednom videu "Making X:Rebirth", ktoré nedávno vypustil Egosoft na youtube sa rozpráva o tom, že modelujú interiéri staníc.
Solier.Trix

Post by Solier.Trix »

No, bylo by hezký vidět jak se něco děje ve stanici...
Earth Ultimatum IV.
x4

Rosta wrote:O procházení nic nevím, jen vím o těch detailnějších továrnách.
"Detailnejšie" ale neznamená graficky detalnejšie, aj keď aj graficky to bude určite lepšie, no o to nejde.
Detalnejšie znamená, že:
-stavba staníc, musíte dodať/kúpiť suroviny, a niečo to potrvá
-žiadne komplexy, namiesto toho gigantické stanice postavané z rôznych modulov
-obrana, stanice majú veže, odpalovače rakiet, lasery, ochranné hangáry so stíhačmi
-personalistika, zamestnanci, vedenie, atď.
-detailné ovládanie...odpad, nastavovanie rôznych parametrov

Niečo veľmi dôležité:
-veliteľské lode sú veľmi podobné staniciam. Sú to vlastne menšie stanice s vlastným pohonom, po zuby ozbrojené (hráč môže navrhnúť vlastnú veliteľskú loď, ale nemyslite si že môžete nakresliť ako vyzerá, to nie, môžete ale narvhnúť kde má veže, motory, kde má hangár, či je loď krehká a rýchla alebo naopak neobratná a odolná)
-veliteľské lode majú tiež vlastnú posádku
-na veliteľských lodiach môžete pristáť a obchodovať s nimi, rovnako ako so stanicami
-niektoré môžu aj vyrábať rôzne veci, napríklad rakety, opravovať lode, vyrábať bezpilotné stíhače (takých akých máte v Pride of Albion).
-veliteľské lode nemôžu používať ďialnice! Sú moc veľké, nezmestia sa tam. Namiesto toho sa pohybujú z miesta na miesto skokovým pohonom alebo normálnym slimačím tempom pomocou motorov.
-majú weakspoty, to znamená že s vašou lodou môžete napríklad zničiť motory, veže, generátory atď. nepriateľskej lode. Toto isté môžu robiť aj všetky ostatné lode, veže na vašej veliteľskej lodi, bezpilotné roboty.
-môžete aj pristáť na veliteľských lodiach a byť kapitánom.

Rozmýšlam že by som preložil všetky oficiálne informácie o Rebirth ktoré vydal Egosoft z angličtiny do Slovenčiny, no neviem či by som to dotiahol do konca :D často sa mi stane že keď niečo začnem, tak to nedokončím ani za boha :D
Vallaska Roue
x3

Post by Vallaska Roue »

Mě osobně se velmi líbílo, jak v X2 člověk vletěl do továrny a celou si jí prošel, něž zakotvil. Vím že to bylo zdlouhavé, ale stejnak to mělo svoje kouzlo. Kdyby bylo něco podobného v XR, vůbec bych se nezlobil.
Earth Ultimatum IV.
x4

Vallaska Roue wrote:Mě osobně se velmi líbílo, jak v X2 člověk vletěl do továrny a celou si jí prošel, něž zakotvil. Vím že to bylo zdlouhavé, ale stejnak to mělo svoje kouzlo. Kdyby bylo něco podobného v XR, vůbec bych se nezlobil.
Zdĺhavé? :D :D :D Keď počas prechádzania stanicou v X2 stlačíš ESC tak to automaticky preskočí prechádzku stanicou a hodí ťa rovno do dokov :D
TTenk

Post by TTenk »

Někde jsem četl (nějaká stránka s předprodejem) že by to mělo vylíst 10.10.2013 ale asi blud webu aby si natáhli zákazníky.
Blížšího nikdo nic neví že?

Když jsem si pročítal předchozí posty hlavně od Earth ultimatum IV. tak to vypadá zajímavě, ale což, je jasné že tam zase bude plno věcí domrvených (asi jako vždy a všude),
> cena 850,- v předprodeji (opět na České finančně-sociální přemrštěné, časem padne na uplné minimum, jako u každé hry. Pruměrná cena "novinek" po odlivu první a druhé hořečnaté vlny se pohybuje od 199-299,- docela rozdí :/ )
> jak to je či není s češtinou nikdo neví ? (nepatřím mezi lidi co by utráceli peníze za něco co si v klidu nemohou vychutnat ve svém jazyce)

Dále podpora více jader - super
ale též to značí (i vzhledem k tomu pohybu z jednoho videa) že to bude totál sviňuchárna na procesor (kdo ví co jak bude i s novým engine) takže ten kdo nebude mít novější kompl bude mít jako vždy smůlu (blbý mafianský dohody mezi firmama) chudáci nadšenci jako já kteří na vše užívají přenosné podivné věci... .

Celkově:
Najde se kupa "chytrých" lidí, kteří (známe z minula) hned pořídí EN verzi hry za přemrštěný peníz, následně se budou plátovat patchema které budou opravovat nebo optimalizovat ruzné bugy, následně to dopadne tak, že drtivá většina prvních hráčů budou rozmazlené děti co zkončí u rodičů "mamí, tatí, já to chcíííí" a běžný člověk zase utře minimálně rok nos...

Neebooo
Rebirth překvapí a stejně jako Mass Effect 3 bude ze všech dílů nejlíp vypadat, nejlíp vytažené detaily světa a nejoptimalizovanější i na ten nejhorší krám (železo) a tím snad celé komunitě vypadnou oči z důlků

No neví jen čekat a hltat videa z YT co co jak bude... pak se modlit aby si to vubec stihl zahrát a prožít, dokud to nebude působit v životopise hodně hloupě nebo aby neměli pak o čem medialně drbat konkurenti. Ale což... .
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

TTenk wrote:Někde jsem četl (nějaká stránka s předprodejem) že by to mělo vylíst 10.10.2013 ale asi blud webu aby si natáhli zákazníky.
Blížšího nikdo nic neví že?

Když jsem si pročítal předchozí posty hlavně od Earth ultimatum IV. tak to vypadá zajímavě, ale což, je jasné že tam zase bude plno věcí domrvených (asi jako vždy a všude),
> cena 850,- v předprodeji (opět na České finančně-sociální přemrštěné, časem padne na uplné minimum, jako u každé hry. Pruměrná cena "novinek" po odlivu první a druhé hořečnaté vlny se pohybuje od 199-299,- docela rozdí :/ )
> jak to je či není s češtinou nikdo neví ? (nepatřím mezi lidi co by utráceli peníze za něco co si v klidu nemohou vychutnat ve svém jazyce)

Dále podpora více jader - super
ale též to značí (i vzhledem k tomu pohybu z jednoho videa) že to bude totál sviňuchárna na procesor (kdo ví co jak bude i s novým engine) takže ten kdo nebude mít novější kompl bude mít jako vždy smůlu (blbý mafianský dohody mezi firmama) chudáci nadšenci jako já kteří na vše užívají přenosné podivné věci... .

Celkově:
Najde se kupa "chytrých" lidí, kteří (známe z minula) hned pořídí EN verzi hry za přemrštěný peníz, následně se budou plátovat patchema které budou opravovat nebo optimalizovat ruzné bugy, následně to dopadne tak, že drtivá většina prvních hráčů budou rozmazlené děti co zkončí u rodičů "mamí, tatí, já to chcíííí" a běžný člověk zase utře minimálně rok nos...

Neebooo
Rebirth překvapí a stejně jako Mass Effect 3 bude ze všech dílů nejlíp vypadat, nejlíp vytažené detaily světa a nejoptimalizovanější i na ten nejhorší krám (železo) a tím snad celé komunitě vypadnou oči z důlků

No neví jen čekat a hltat videa z YT co co jak bude... pak se modlit aby si to vubec stihl zahrát a prožít, dokud to nebude působit v životopise hodně hloupě nebo aby neměli pak o čem medialně drbat konkurenti. Ale což... .
no mam obavu, ze to bude uplne stejne jako ostatni dily, tudiz i prez optimalizaci se to bude misty sekat a bugy se budou opet opravovat jeste minimalne dalsi rok
Earth Ultimatum IV.
x4

Egosoft je maličké štúdio...čo som počul, nemá viac ako 30 členov... Okrem toho Rebirth beží na úplne novom engine, ktorý svet ešte nevyskúšal, takže je nad slnko jasné že to bude zabugované jak svina.

A ja si tú hru predobjednám v ENG :D mám výbornú angličtinu, okrem toho čeština sa bude dať dodatočne stiahnuť. A myslím si že bude čeština.
TTenk

Post by TTenk »

To: Earth ultimatum IV.
Je jedno že to je malé studio, právě kvuli tomu by si měli dát hodně záležet, i na názorech a postřezích hráčů, což za následek bude mít i přísun nových lidí.

To že to je zcela nový engine, který svět ještě neviděl případné chyby neomlouvá, od toho snad mají testery a od toho snad berou vnemalý peníz a od toh osnad ta hra není za korunu (pár centů).

No má angličtina je na úrovni :/ hm nenarozeného mimina? :D ne přehání technická angličtina je v pohodě, ale to u komunikativní (tedy i té co se her týče) je na bodu mrazu na Jupiteru. (učil jsem se ji jen rok) jsem stará škola, prošel jsem obdobím kdy se na školách střídali jazyky jako ponožky takže ikdyž technicky jsem se učil cac 10 jazyků (celkem) umím jen jedním, což dosti rozhoduje u her, ale to "brzy" padne...
Earth Ultimatum IV.
x4

Rebirth bude tento rok :)
zdroj: http://i.imgur.com/jUK7O99.jpg

Egosoft sústredí odteraz 99% síl na tohtoročné dokončenie Rebirth :)
Asi sa už konečne dočkáme :)
Earth Ultimatum IV.
x4

Viem že mnohí z vás nesledujú Youtube kanál Egosoftu, preto to dávam sem:
http://www.youtube.com/watch?v=rtXV34Py ... n1FVRsDYGw

Definitívne sa oplatí kuknúť celé video. Je to niečo...neuveriteľné.
To prechádzanie po stanici. Interakcia. Grafika. Efekty. Všetko.

Nemám slov.

No proste to kuknite, pochopíte.

Return to “Česky / Czech X-Forum”