XTM 075
Pirate Faction (lub podobna nazwa, tak czy siak znacznie usprawnia piratów)
Race Response Fleets
Nie wiem czy akurat te dodatki powodują ze sobą jakiekolwiek konflikty ale kiedy zacząłem grać na nowo z nimi to pojawiły się dziwne problemy:
W 'czystym' XTM 075 piraci zyskują bardzo na sile, po zagrożonych sektorach latają wręcz stadami. Jednak kiedy uaktywniłem mod Pirate Faction to liczba aktywnych piratów na sektor bardzo zmalała. Co prawda mod sam w sobie jest fajny, ale nie spodziewalem się takiego niepożądanego ułatwienia

Można jakoś znowu 'zmusić' piratów aby zaczęli latać stadami po sektorach? Czy raczej nie jest to możliwe i jedynym wyjściem byłoby wyłączenie moda Pirate Faction?
Drugi problem pojawia się kiedy gram na XTM 075 z włączonym skryptem Race Response Fleets. I znowu z piratami coś nie tak - kiedy aktywuję RRF nie tylko dla standardowych ras ale także dla samych piratów to niby wszystko jest OK - ataki pirackie na 'dobre' sektory wzrosla i walki toczą się aż miło popatrzeć. Jednak kiedy rozpoczynam atak na taką grupe piracką to po pierwszym strzale mój cel wrzeszczy jak to mnie okrutnie zabije, ale także zmniejsza ciąg do zera i nie rusza się ani nie odpowiada ogniem czy to do mnie czy do innych nieprzyjaciół.
Wiecie może co powoduje taki problem? Zaznaczam, że występuje on tylko w przypadku pirackich RRF, domyślne rasy działają z tym skryptem jak należy (chociaż co do tego nie jestem pewien bo nie atakowałem jeszcze celów innych niż piraci podczas walki sił RRF).
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.
EDIT:
Chciałbym jeszcze się o coś zapytać. Ostatnim razem kiedy poruszałem temat o mody i ciekawe skrypty do X3TC (było to dobry kawałek czasu temu) to zdecydowałem się na grę w X3R ponieważ do TC nie było wielu naprawdę ciekawych dodatków.
Teraz po ponad pół roku od mojej wizyty chciałbym Was, expertów, zapytać o właśnie ten aspekt:
Czy do X3TC pojawiły się jakieś naprawdę ciekawe skrypty, mody lub totalne overhaule? Patrzyłem na Script Library na forum angielskim tutaj ale same nazwy skryptow i modów mało mi mówią, zwlaszcza że nie wiem które z nich są niezawodne a które awaryjne i na dłuższą metę nieprzydatne.
Dlatego chciałbym prosić o pomoc - jakie wedlug was skrypty są najbardziej warte polecenia? Chodzi mi glównie o przydatność przez cały okres grania oraz najbardziej popularne, czołowe, wręcz 'must-have'

No i co z tym XTM dla TC? Wyszedl wreszcie?

Jestem też ciekaw czy jest w planach przywrócenie BBSa jaki był w X3R a którego zabrakło w X3TC? Jak dla mnie Biuletyn był jedną z najważniejszych rzeczy w X3R która wpływała na klimat gry i nie mogę przeboleć jego braku w X3TC. Są może jakieś informacje na ten temat albo skrypty dodające coś podobnego?
I czy wreszcie powstał jakiś stabilny mod dodający kokpity do gry ale nie spowalniający zbytnio FPSów oraz kompatybilny z większością najpopularniejszych modów?
Wiem, że jest TEN mod ale nie jestem pewien czy jest on na tyle zoptymalizowany żeby nie spowodowal drastycznego spadku płynności gry.
Za wszelkie dodatkowe info będę naprawdę bardzo wdzięczny

I wybaczcie, że systematycznie od 2007 co pół roku zakladam podobne tematy z prośbą o informacje na temat skryptów i modów ale naprawdę średnio się jeszcze orientuję w tym środowisku i dlatego wiedza ekspertów jest dla mnie naprawdę cenna ^^
EDIT2:
Do tej pory zainteresowałem się następującymi plikami:
Combat Mod 4.0
Improved Races R15_15
Marine Repairs
MARS
NPC Bailing Addon
Phanom Corporation
Race Response Fleets
Salvage Claim Software
Ship Rebalance Mod: Continued 0.861
X-tra Shippack v1.82
AP Libraries r2.2
Community Plugin Configuration v1.41
JSONparser Library v1.1
Ware Manager 1.01
plus oczywiście patche najnowsze i bonuspack dla X3TC
Czy wiecie może, które z powyższych dodatków mogą być ze sobą niekompatybilne? I czy ewentualnie moglibyście polecić jakieś dodatkowe skrypty i addony, które według was są naprawdę warte ściągnięcia?