Zacatecnik- otazky a rady

Moderator: DJ Die

willypokorny
x4

Post by willypokorny »

tak za Á: jsi si jistý že jsou všechny i v češtině?

Já jsem s nima taky hrál, ale mám X3TC 2.5 normálně anglicky, a šly v pohodě. jinak bys mohl třeba zkusit ze zipu toho modu či v čem to je komprimováno zkusit třeba ze složky T ty soubory přetáhnout do složky T ve hře! :D
jazzmax
x3tc

Post by jazzmax »

ahoj, prosim poradi mi niekto ako najdem piratske zakladne ? vybavil som lod triple skanerom, presiel cely sektor krizom krazom a poraad nic :(
willypokorny
x4

Post by willypokorny »

no tak asi tam není :D
nalim27
x4

Post by nalim27 »

Bud tam pirati nejsou, nebo pokud tam byt maji, tak maji zakldnu dost bokem. Co tim myslim - normalni stanice jsou vesmes uvnitr oblasti vymezene branami, no a pirati byvaji (ne vzdy, ale casto) dost daleko za branami.

Idealni metoda, jak je najit bud pouzit rychlou lod na automaticne scenovani sektoru (nevim, juz jestli to umi primo hra, rozhodne to jde pomoci scriptu), nebo to oskenuje rucne tak, e litas ve spirale od stredu sektoru dal - je to ale nuda jako blazen.
Mine rig - X4 ready :-) Windows 10 64b
CPU: AMD Ryzen 2700X (stock clocks 3.7GHz + 4.3GHz boost), 32GB DDR4 3200MHz CL14 RAM,
GPU: AMD Vega64 8 GB HBM, played on 2569x1440, Freesync2
SSD: Samsung 970 EVO 1TB M.2 PCI-ex

CPU before 1.7.2018: Intel Xeon E5450@3.6GHz, 8GB DDR2 800MHz RAM,
ArboriusCZ
x3tc

Post by ArboriusCZ »

Skenování sektoru umí už hra. Stačí průzkumný software. Jinak mně se na hledání pirátských základen nejvíc osvědčila metoda plnění transportních misí pro ty hajzlíky. Často narazíš na misi -> dovez toho a toho na pirátskou základnu tam a tam <- a tadá máš jednu objevenou :)
"Hope Dies Last, But It Dies..."
jazzmax
x3tc

Post by jazzmax »

Moc diik vsetkym za odpoved ...

chcem sa este spiitat preco mi nejde aktivovat sektoroveho tradera MK3 software som si kupil ale ziadna menu pre aktivaciu nemozem naajst ...
mam iba jednu, lod a jump device a 25MG shield som zatial nekupoval, ale vraj to na sektoroveho tradera zatial nie je potrebnee, tak ja fakt neviem ..:(
ArboriusCZ
x3tc

Post by ArboriusCZ »

Napíšu ti rovnou vybavení pro vesmírného (jen skokový pohon je trošku dražší, ten můžeš dokoupit klidně až bude mít sektorový lvl. 8), taky nevím jestli NPC dokáže využívat 3, ale cpu ho všude stejně jako 4, vyplatí se když potřebuješ z nějakýho důvodu přesednout :), 6 taky není nutnost, ale zase se vyplatí -> bezpracný průzkum sektorů.

Takže ve zkratce :D Na sektorovýho potřebuješ jen 2 na vesmírného 1, 2, 5

Vesmírný obchodník
-1 Bojový řídící software typu 1
-2 obchodní řídící software typu 3
-3 Posilovač výkonu motorů
-4 Singulární časový akcelerátor
-5 Skokový pohon
-6 Triplexní skener
jazzmax
x3tc

Post by jazzmax »

hmm to potom znamena ze to splnam .. tak preco mi to nejde aktivovat ? nie je to tym ze mam iba jednu lod ? najvedsi pruser je, ze ja to v tej konzole vobec nevidim,, nieco ako aktivuj sektoroveho tradera ..
ArboriusCZ
x3tc

Post by ArboriusCZ »

A víš co? Tohle bude nejlepší ... http://www.egosoft.com/support/faq/faq_ ... 612d67774f

Mohlo mě to napadnout hned :roll:
jazzmax
x3tc

vymena pilota

Post by jazzmax »

moc diiik zaradu,.. podarilo sa mi rozbehat paar nakladakov :). este taky detail, ako prehodim pilotov z lode do lode ? na stanici som videl jedine prehodenie nakladu a vybavenia.
ArboriusCZ
x3tc

Post by ArboriusCZ »

Na to potřebuješ Special Command Software MK1, nejspíš by měl být na tý lodi s pilotem.

Loď s pilotem musí být zakotvená u stanice, loď kam má být přesunut musí být v tom sektoru, nejlíp u stanice kde je ta první (ale musí být ve vesmíru, ne zadokovaná!). Pak jen zadáš příkaz k přesunutí pilota, v tom menu to najdeš ;) ... je to trošku nesrozumitelně popsaný :D
Korbal
x3tc

Post by Korbal »

Zdravim mam otazku ohladom X3: reunion, ked prijmu nejaky ukol na stanici z kratkych sprav kde se kuknu na detaile? Napriklad dostal sem ukol zabit nejakeho pirata a tym padem zachranit zenu nejakeho majitele tovarny ale bohuzel sem zapomnel kde ten pirat je a v mojich spravach je jen napsane ze ukol sme vas sverili dufame ze ho splnite a tak dale. Dakujem za odpoved
ArboriusCZ
x3tc

Post by ArboriusCZ »

Odpovídal jsem na Terran Conflict sakra :evil: :D ... takže snad se najde někdo jinej :)
infik
x3tc

Post by infik »

x3tc
dobry vecer po 3h studobani fora som nenasiel radu co hladam aj ked vela uzitocneho som si precital.

teraz k veci zacinam ako obchodnik nadetrim si na software kupim ho a ked stlacam klavesy ziaen naj nakup predaj sa nekona. lod ovladam ja ide o posla.
sof som kupil navigacny obchodny 1 a 2 potom nejaky upgrade . no moc sa nevyznam hru mam od piatku . ak to tu niekde je sa omluvam naozaj som to nenasiel.
dakujem

este taka otazocka, kym poradite, neviem ci som spravne to pochopil,
pri upgrade lodky , konkretne toho posla co mam tak ked mi v servisnom doku pise ze mozem az 1000 krat rozsirit nakladovej priestor tak 1 jednotka mi zvysi o 1 priestor ? (sakra to je mastneee) .

A ste malickost nakukol som pri potulkach a predavani rudy aj do lodenice a pismenka co su pri lodiach S M L to je ako vybava lodi ?
Aspon mi to prijde :)
nieco ako skoda L, S , GLS

Vdaka , pekny den prajem
jazzmax
x3tc

Post by jazzmax »

nato aby si videl najlepsi nakup v sektore potrebujes nainstalovane:

1. Best buy locator
2. Best selling price locatot
3. Trading system extension

tieto upgrady kupis v Argon prime sektore a tusim Home of Light (vedlajsi sektor). Best buy a Best sell vidis cez klavesu 5 a 6 a iba v sektore kde sa nachadzas s lodou. Nato aby si videl aj ine sektory a ich ceny na staniciach, potrebujes mat aspon jednu Advenced satelite (sonda) v danom sektore, ktora monitoruje ceny a vsetko co sa deje v konkretnom sektore.

Rozsirenie nakladneho priestoru je na zaciatku naozaj nakladne, ale ked to trosku rozohras, tak je to financne brnkacka :)

rozdieli medzi L,M,S je vo vybave lodi,, ta najdrahsia vybava v pripade obchodnych lodi je v stitoch (kompletne osadena stitmy), pricom ta najlacnejsia je bez stitov (stity vrele doporucujem). Niekedy sa velmi tazko zhanaju hlavne tie 25MJ co obsahuje vedsina obchodnych lodi. Tak sa ti oplati zainvestovat a mat po starostiach so zhananim equipu ...
infik
x3tc

Post by infik »

Dakujem za rady pomohly, ja som myslel ze ten best buy sell je ten obchodny software 3, zatial no vramci moznosti a casu to hram a objavujem taje vesmiru :)
naskrabat na serioznu lodku je naozaj namahave a to uz mam 2 obchodnikou :) ale hra je naozaj rozmanita celkom dobre sa vydelava odkupenim lodi od niekoho a predanim urcite su aj lepsie moznosti ale este som sa nedostal resp musim to vyskusat s nejakou tovarnou ale z 2m cr moc vyskakovat nemozem zatial.
Okrem toho moji obchodnici ma okradaaaj sami si kupuju vybavu, ale zatial si musia vystacit s 5mj stitmi nejako som nikde nenasiel kde by mali aj skladom 25mj ale ved ja to najdem
Pekny den a snad nie uporsany ako tu prajem
infik
x3tc

Post by infik »

Este taka otazocka , ako to je s velkostami lodi
zatial viem ze najvetsie su M1 a M2 ale videl som tam aj M7 M6 ale tie zas boli tusim vetsie ako M3 ono to ide ci nie podla cisiel snazim sa to niekde vykutat na fore ale nenachadzam. V tom eng manuale sice nieco je ale tos znalost eng jazyka u mna neprekupuje moc.
willypokorny
x4

Post by willypokorny »

tak k 25MJ štítům ty mají splitové a toto jsou velikosti lodí od největší po nejmenší:

bojové loďe:

M1, M2, M7, M7M, M6H, M6, M8, M3, M4, M5

obchodní loďe:

TL, TS, TM, TP

u těch obchodních ještě záleží na knkrétním typu (tanker, hauler atd.)
infik
x3tc

Post by infik »

Velmi pekne dakujem konecne mam v lodkach jasno
sa mi pozdava jedna fenix sa tusim vola, vcera som si o nu rozflakol bustraka ale je draha neskutocne.
Divne to inac znacia ale uz som si napisal na kus papiera tak budem vediet proti komu comu idem a s cim.
Este raz vdaka.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

25 MJ stity se daji koupit i u argonu v JV mracne zakladne.

Return to “Česky / Czech X-Forum”