[X3:R] Piraci niszczą mi TS-y

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

trevor88

[X3:R] Piraci niszczą mi TS-y

Post by trevor88 »

Chciałbym zapytać o radę bo może jest prostsze rozwiązanie. Mam już w miarę rozwiniętą swoją flotę handlową. Kilku UT i parę różnego rodzaju fabryk. Problem mam jeden który spędza mi sen z powiek. Piraci. Statki przydzielone do fabryk czasami po jakiś produkt lecą przez sektory pirackie.
I tu moje nieszczęście. Bo robią sobie powiedzmy rundkę od Argon Prime przez Split Fire do Thuruks Beard. A potem nowe TS- trza kupować. Nie daj Boże w żadnej stoczni nie ma L z 3x25 MJ.. Grrr..
Krótko..
Jak się pozbyć problemu piratów??
Próbowałem robić grupy i kazać im robić patrole w sektorach pirackich. Kosztowne to a po czasie taki patrol i tak zdechnie. Choćby by w nim był Centaur, pięć Nova, osiem Buster i dwanaście Discover..
Teraz trzej handlarze zbierają mi Lasertower i zamierzam je po rozstawiać w grupach na trasie z które TS-y poruszają od bramy do bramy.
Jakieś prostsze rozwiązania Panowie?
Last edited by trevor88 on Sun, 10. Jan 10, 00:55, edited 1 time in total.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Jest, ale dobrze by było obyś określił w temacie postu o jaką grę ci chodzi. Zobacz jak wyglądają tematy innych postów i trzymaj się zasad.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Pr0wler
x4

Post by Pr0wler »

Bez dodatkowych skryptów pozostaje albo przedstawiciel handlowy (z bonuspacka) albo ustawienie zasięgu skoków w fabryce tak aby nie obejmował sektorów pirackich.
tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

Prostsze rozwiazanie jest takie - ogranicz liczbę sektorow ktore TS musza pokonac by zakupic surowiec, by nie przelatywac przez sektory pirackie.
Ochrony tej co wymieniles to szkoda wysyłać - zostanie wybita.
NIE STAWIAJ FABRYK JESLI TS BY ZDOBYC SUROWIEC MUSZA PRZELECIEC PRZEZ SEKTORY PIRACKIE jesli masz malo gotowki.
Ewentualnie dokup fabryke surowca który ci brakuje i połacz w maly kompleks. Co do przedstawiciela..mało go wykorzystywałem bo handlował towarami ktorych nie chcialem sprzedawac..no ale moze do tego czasu zrobili jakis nowy bonus pack:)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”