Jak sprzedać pierwszy statek
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Jak sprzedać pierwszy statek
Witam!
Szukałem ale nie znalazłem, więc jeśli już jest odpowiedź na moje pytanie to przepraszam.
Jak sprzedać pierwszy i jedyny statek? Na początku gry posiadam Bustera, który średnio nadaje się do handlu, jak można go sprzedać i kupić jakiś normalny transportowiec?
Pozdrawiam
--
Łukasz
Szukałem ale nie znalazłem, więc jeśli już jest odpowiedź na moje pytanie to przepraszam.
Jak sprzedać pierwszy i jedyny statek? Na początku gry posiadam Bustera, który średnio nadaje się do handlu, jak można go sprzedać i kupić jakiś normalny transportowiec?
Pozdrawiam
--
Łukasz
-
-
Ależ oczywiście że się da. Wystarczy podlecieć statkiem pod stocznię, wysiąść z niego w przestrzeń kosmiczną, wydać mu rozkaz dokowania do stoczni i samemu w skafandrze też zadokować. Sprzedać statek, kupić nowy, wydać mu rozkaz lotu do pozycji w pobliżu stoczni i na piechotę udać się do niego.Sorkvild wrote:Nie sie sprzedac statku w ktorym sie znajdujesz.
Jednak jest to mało opłacalne bo:
1. Czas - skafander nie ma SETA, więc będzie to długotrwała operacja.
2. Kasa, jeśli nie stać nas przed kupno nowego statku to nie należy do pieniędzy jakie mamy na koncie doliczać wartości naszego statku wg cen nowych takich statków w stoczni. Stocznie skupują statku po około 50-60% ceny nowego statku.
3. Wyposażenie - w starym statku mamy na pewno jakąś broń, wyposażenie, polecenia itp. Będziemy musieli je sprzedać wraz ze statkiem, a nowy w najlepszym wypadku kupimy z osłonami, kilkoma sztukami broni i podstawowym wyposażeniem.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
-
Hmm.... dziwne, że są takie problemy z tym. Swego czasu grałem w EVE i nie było to tak skomplikowane.
A co do desperacji to można tak to nazwać, skoro na starcie nie mogę wybrać statku, tylko ktoś z góry założył, że wszyscy we wszechświecie będą walczyć
Zresztą wydaje mi się to naturalne, że chcę mieć sprzęt, który spełnia moje oczekiwania a nie odwrotnie. Jeśli ktoś lubi być handlarzem a lata tam i z powrotem myśliwcem, który jest obładowany towarem, wygląda jak jarmarczny sprzedawca
Dziękuję za informacje, spróbuję je wdrożyć!
Pozdrawiam
--
Łukasz
A co do desperacji to można tak to nazwać, skoro na starcie nie mogę wybrać statku, tylko ktoś z góry założył, że wszyscy we wszechświecie będą walczyć

Zresztą wydaje mi się to naturalne, że chcę mieć sprzęt, który spełnia moje oczekiwania a nie odwrotnie. Jeśli ktoś lubi być handlarzem a lata tam i z powrotem myśliwcem, który jest obładowany towarem, wygląda jak jarmarczny sprzedawca

Dziękuję za informacje, spróbuję je wdrożyć!
Pozdrawiam
--
Łukasz
-
Jak to na starcie nie możesz wybrać jakim statkiem chcesz latać? Jest przecież kilka opcji startowych dostępnych. Nie we wszystkich masz na początku statek bojowy, są też opcje ze statkiem handlowym.
No chyba że gracz w X3R i startujesz z fabułą, ale ponieważ nie zaznaczyłeś w temacie postu o jaką grę ci chodzi, to mogę tylko gdybać.
No chyba że gracz w X3R i startujesz z fabułą, ale ponieważ nie zaznaczyłeś w temacie postu o jaką grę ci chodzi, to mogę tylko gdybać.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
No to pamiętaj aby w nazwie tematu dodawać na początku [X3TC] będzie łatwiej odpowiadającym.
Możesz więc wystartować z dowolnego profilu, w każdym będzie dostęp do fabuł TC. O tym jaki statek jest w danym profilu można przeczytać w temacie o profilach startowych, a o tym jak odblokować wszystkie profile startowe w FAQ#28.
Możesz więc wystartować z dowolnego profilu, w każdym będzie dostęp do fabuł TC. O tym jaki statek jest w danym profilu można przeczytać w temacie o profilach startowych, a o tym jak odblokować wszystkie profile startowe w FAQ#28.
[ external image ]
[ external image ]
-
Na twoim miejscu, zrobił bym ze dwa zadania z fabuły lub poboczne misje z róznych stacji. Jak nie masz ochoty walczyć to zainwestuj w skaner materiałów lub system podtrzymywania życia, dzieki tym wyposażeniom bedziesz mógł przeskanować na zlecenie asteroidy lub przewieźć jakiegoś napalonego autostopowicza z punktu A do punktu B.
W ten sposób moment zarobisz na ten twój statek handlowy.
W ten sposób moment zarobisz na ten twój statek handlowy.
-
-
Nie ma przymusu.
[ external image ]
[ external image ]
-