[X3 XTM] Dział produkcji rakiet

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

[X3 XTM] Dział produkcji rakiet

Post by Sauron11 »

Podczas wczorajszej inwazji, jaką moje federalne siły ekspedycyjne rozpoczęły w samym sercu paranidiańskiego imperium (żeby było bardziej dla trójokich obejżywe - rozbijam się aktualnie w zdobycznym wojskowym Odyseuszu, wypakowanym GFU Gamma :) ), czyli w Paranid Prime, po zniszczeniu już ze dwóch stacji (w tym jednej produkującej Szerszenie) oraz paru Herkulesów Przemysłowych, kilku M1 i zdaje się chyba też jednego wrogiego Odyseusza i tego Agamemnona co ma takie wielkie wyrzutnie z przodu, no więc podczas tejże inwazji zauważyłem dryfujący w przestrzeni kontener z "Działem produkcji rakiet" w środku. To cuś miało bodaj klasę XL i 1750 jednostek pojemności. Po załadowaniu na Odysa pojawiła się w dodatkowych poleceniach statku nowa komenda produkcji rakiet (do dwóch naraz).
I tutaj pytanie - czy to jakiś bug ten "dodatek"?
Bo jeśli tak, to bardzo przyjemny, bo oszczędza wysiłków do poszukiwań stacji oferujących rakiety, produkcji własnej z trudno dostępnych surowców itp. Przez godzinkę gry mój Odys wyprodukował mi jakieś 150 Niezidentyfikowanych obiektów, czyli rakiet Kafar :roll: , a obecnie produkuje już kolejną dziesiątkę Tajfunów. I do tego kompletnie beż żadnych surowców, wydaje się jedynie ciagnąć kasę z konta jak za 1 rakietę kupioną w doku zaopatrzeniowym.
Czy ten gadżet wielkości małej fabryki to wylecieć mógł ze zniszczonego statku, czy jako moduł ze stacji, jako faktycznie dział produkcyjny tejże? :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Zamiast tłuc wszystko jak popadnie może byś się rozglądnął trochę po sektorze :)
Dział Produkcji Rakiet jest do kupienia w DOK-ach Paranidian w cenie 1235308kr. Służy on do produkcji rakiet dla Agamemnona. Przy czym ze względu na rozmiar XL nie można go montować w tym statku. Montuje się go w statku większym, na którym uruchamia się produkcję rakiet, Agamemnon będzie się w nim zaopatrywał w rakiety.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Dokladnie, ten modul jest do kupienia tylko w dobrych paranidianskich dokach. Swoja droga, dlaczego wszyscy zawsze tluka paranidian :D ? Czy ktos prowadzil, kiedys zbrojne dzialania przeciwko zjadaczom wolowiny Argnu ? Obecnie tluke Terran w ich sektorach, mimo ze sam reprezentuje Argonow, ale czy pirat powinien sie tym przejmowac hehe :D ?
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ano faktycznie jakoś nie pomyślałem, żeby przepatrzyć asortyment doku Paranidian. W sumie gdy przejąłem ten gadżet to doku już nie było w sektorze, znaczy się były tylko szczątki :roll: . Więc to pewnie z tego doku wyleciał dział produkcyjny.
Ja tłukę trójokich od początku gry w X3, na nich budowałem reputację u Argonów, żeby szybciej mieć dobry statek i uzbrojenie w początkowej fazie gry. A później już tak zostało, że się na nich bogaciłem. Zdobyte na nich Faunusy, Panosy to, obok rajdów po xenońskie Q i J, główne źródło dochodu mojej kompanii :D .

A propos działu produkcji rakiet, to w spisie rzeczy do produkcji były też działa laserowe, które miałem aktualnie na pokładzie Odysa. To raczej kłóci się choćby z nazwą tego modułu :). Inna sprawa, że czas produkcji dwóch rakiet Kafar jest taki sam jak dwóch Tajfunów, a ciekawe czy i dla Rakiet Antymaterii byłby też taki sam.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Wczorajszy rajd na sektor Zenków w Boreasie. Artylerii odłamkowej użyłem tylko w jednej potyczce, aby wyrwać się spod bramy zaraz po przeskoku, bo przy niej zaczaił się sprytnie J. A potem dwa inne J i dwa K załatwiłem po kolei Kafarami i Tajfunami, bez jednego strzału. Drobnicę Piorunami, Burzami i Jedwabnikami. Wszystko lecąc jednostajnie przed siebie, z wrogimi statkami w trybie bardzo powolnej pogoni.
Wniosek z tego taki, że mając na pokładzie Dział Produkcji Rakiet i dajmy na to wyprodukowane 100 Kafarów (z których 30-50% ma szanse trafić duży cel) i 200 Tajfunów, żadne wrogie okręty nawet w grupie nie powinny stanowić zagrożenia. Choć trąci to już zbytnią łatwizną i wymagania względem siebie lecą w dół na łeb na szyję ;). Kusi mnie, żeby skoczyć do sektora Ziemia i wziąć się za bary z Ziemianami, z tą samą taktyką. A nóż widelec tanim kosztem zdobędę najlepszą tamtejszą technologię, z M2 i EMP włącznie :).
BAAL-Melkart

Post by BAAL-Melkart »

Sauron11 wrote:A propos działu produkcji rakiet, to w spisie rzeczy do produkcji były też działa laserowe, które miałem aktualnie na pokładzie Odysa. To raczej kłóci się choćby z nazwą tego modułu :).
Nic poza rakietami nie wyprodukuje. Piszę dla tych którzy z działem produkcji rakiet nie mieli jeszcze doczynienia.
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."

Return to “Polskie / Polish X-Forum”