X-Btf, X-Tension - gdzie dorwac ?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

xor wrote:Jestem na nia napalony od 2000 roku, tylko nie bylo gdzie kupic...
Były w Empikach, widać słabo się rozpytywałeś albo w Bielsku nie było Empików :wink:
xor
x2

Post by xor »

jak nie bylo, tak nie ma... :)

UPDATE :
podobno X-btf i X-tension byly na coverCD w czeskim pisemku LEVEL, nr 106. Aktualnie sprawdzam mozliwosc jej zakupu. Jak ktos cos o nim wie to prosze o info.

UPDATE 2 :
no i byl - tyle, ze w czeskiej wersji jezykowej :D Wiec czekam, Jakub, czekam i gryze palce z niecierpliwosci :wink:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

JAK TO W CZESKIEJ WERSJI JEZYKOWEJ???

JA CHCE TO MIEC!

:lol:
xor
x2

Post by xor »

www.level.cz
:) Tez ot, tak chcialbym ja miec :D Ale anglojezyczna wersja jest mi niezbedna do 'delektowania' sie nia :P Ale jesli bedzie mozliwosc zakupu tej czeskiej wersjki to mam rozumiec, ze jestes zainteresowany ?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Tak, tak! To moze byc ciekawe przezycie... Moze jakis wspolny zlot z fanami z Czech? Na pewno byloby wesolo :D :D :D
Jakub
x3tc

Post by Jakub »

Przykro mi Xor, ale kumpel okazał się hamem i nieodsprzeda-ale bede poszukiwał dalej...
Oczekuj moich postów lub e-mailu :!:
All is well in all of creation
xor
x2

Post by xor »

:cry:
Luuuu...
Luuuuaaaaa !!!
hlip, hlip
:wink:

Czekam, oj niecierpliwie czekam !
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

xor wrote:Czekam, oj niecierpliwie czekam !
A dawałeś ogłoszenie na forum Egosoft? Sporo tam ludzi, może któryś zechce się pozbyć za $$$ :D
Jakub
x3tc

Post by Jakub »

Xor-niedawno miałem jedną opcję ale Ktoś mi ją szybko wybił z głowy-bede szukał dalej...
Co do propozycji Saurona11 to myśle, że w obecnej sytuacji jest ona najlepsza!
xor
x2

Post by xor »

Tia - i kosztowalo mnie to bedzie pewnie kolo 150 PLN... :(
A panowie lokalizatorzy, moglibyscie jednak sie zapytac w Egosofcie o jedna kopie x-btf i x-tension ? Z cala pewnoscia maja... Mnie, zwyklego szaraczka zwyczajnie zignoruja - natomiast Wy macie zdecydowanie wieksza sile przebicia ;) Bo o ile dobrze pamietam nasza rozmowe Sauron, to lokalizujecie na zlecenie Egosoftu, nie Play ?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

xor wrote:Bo o ile dobrze pamietam nasza rozmowe Sauron, to lokalizujecie na zlecenie Egosoftu, nie Play ?
Nie przypominam sobie, żebym pisał o czymś takim. Ani Play ani Egosoft ani ktokolwiek inny niczego mi nie zlecał :)
xor
x2

Post by xor »

No, ja pamietam z naszej rozmowy telefonicznej, ze lokalizujecie bezposrednio dla Egosoftu, nie Play. Moze cos mi sie pokrecilo i bredze, ale tak mie sie przypomina... :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Skoro pytasz.. tłumaczymy i dla Egosoft i dla Playa i dla siebie i dla Ciebie i dla wszystkich innych graczy. Ot tacy już jesteśmy dobrzy faceci :D
xor
x2

Post by xor »

Hmmm... Po pierwsze, dla oficjalnego spalszczania musieliscie miec blogoslawienstwo Egosoftu. Po drugie nie wiem, jak jest z X2, ale w wiekszosci (wszystkich, jakie mialem okazje poznac :) ) produkcji do lokalizowania potrzebna jest pewna specjalna wersja kodu, lub przynajmniej odpowiednie oprogramowanie od developera. Oczywiscie hobbystycznie mozna sie pobawic w crackowanie i samemu wyszukanie i rozkodowanie textow - ale dla profesjonalnego lokalizowania jest to bez sensu. A i Play Wam za to zaplaci (nie sadze, ze dacie im spolszczona - wiec jednak dla kogos to robicie :) I od kogos musieliscie miec pewna forme 'wsparcia technicznego' :)
Bo taki altruizm jest niezgodny z obowiazujacym prawem... :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

xor wrote:Hmmm... Po pierwsze, dla oficjalnego spalszczania musieliscie miec blogoslawienstwo Egosoftu.
Osobiście mam w Egosoft level 6 w porywach do siódemki. Wystarczy Ci taka odpowiedź? :wink:
Bo taki altruizm jest niezgodny z obowiazujacym prawem
A to niby czemu? Altruizm jest mi bardzo bliski. :)
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

xor wrote:[...] do lokalizowania potrzebna jest pewna specjalna wersja kodu, lub przynajmniej odpowiednie oprogramowanie od developera.[...]
Jak już pisałem, X2 jest programowany bezjęzykowo, więc lokalizowanie odbywa się w specjalny, dobrze przemyślany sposób. Naturalnie nie wielu ma dostęp do potrzebnych źródeł, a ci co mają (jak Sauron11), to nie moga o tym mówić - wiec proszę nie pytaj więcej.

klarix
Jakub
x3tc

Post by Jakub »

Nie wiem czy jest to odpowiednie miejsce, ale Klarix czemu stworzyleś swoją stronę w wersji niemieckiej :boron: a tak przy okazji czy wiesz może czy script w X2...pisane (chyba Vbasic) czyli po angielsku, a nie po polsku, będą miały ujemny wpływ na jakość gry w wersji polskiej?
xor
x2

Post by xor »

Sauron11 --> AHA ! Nie wiem, co to sa te poziomy, ale z cala pewnoscia masz wyzszy niz JA :!: :wink: O to mi chodzilo, ze 'WY' macie troche wieksza sile przebicia u nich, i Wasze pytanie byloby ciut inaczej potraktowane niz moje. Chodzi o tego nieszczesnego x-btf i x-tension :P
A co do altruizmu - dokonywanie modyfikacji w danym produkcie (tudziez programowi typu 'gra' :P ) bez zgody wlasciciela praw do niej jest zabronine :P A rozprowadzanie go bez jego wiedzy, to juz normalnie zbrodnia !

klarix --> alez ja nie zaden szpieg ! Przysiegam... :wink: Spoko, chodzilo tylko o to, ze praktycznie jest niemozliwe profesjonalne lokalizowanie gry bez wsparcia jej producenta, i nie wierzylem Suronowi ze robicie to ot, tak sobie :)
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Jakub wrote:Nie wiem czy jest to odpowiednie miejsce, ale Klarix czemu stworzyleś swoją stronę w wersji niemieckiej :boron:
Jest też angielska wersja: http://www.klarix.de/xbtf/en/XFrSet0.html

Myślałem też o polskiej wersji, ale za dużo roboty z tym bym miał.
a tak przy okazji czy wiesz może czy script w X2...pisane (chyba Vbasic) czyli po angielsku, a nie po polsku, będą miały ujemny wpływ na jakość gry w wersji polskiej?
Nie powinno to mieć ujemnego wpływu na jakość gry.

klarix
Jakub
x3tc

Post by Jakub »

Klarix-angielska wersja też jest looooz :wink:
Mam nadzieję że scrpit'y nas nie zawiodą!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”