[X3 XTM] Sprinter, Strzała

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

zwierzu
x4

[X3 XTM] Sprinter, Strzała

Post by zwierzu »

Na początku mojej kariery udało mi się przejąć Sprintera w sektorze Freedom's Reach. Ze względu na niesamowitą szybkość przez bardzo, bardzo długi czas był to dla mnie statek wprost nieodzowny do przeprowadzania szybkich zwiadów w odległych sektorach. Jednak ze względu na swoją kruchość niedawno poległ w nierównej walce ze śluzą stacji handlowej.
Po krótkiej żałobie po stracie świetnego statku udało mi się znaleźć Strzałę, podczas wykonywania misji BalaGi. Jednak ona też nie przetrwała długo, zestrzelona w jednym z pirackich sektorów. I tu rodzi się małe pytanie.
Czy jest możliwość zakupienia gdzieś we wszechświecie kopii któregoś z tych statków? Czy były to jednostki unikalne? Proszę o pomoc bowiem bez szybkiego zwiadowcy ciężko jest zaplanować dobrą akcję bojową :P
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Hmm, tych wyscigoweczek nie kupisz nigdzie. Dobra alternatywa jest Scout Drone MKII. Jesli bardzo chcesz kupic juz stateczki jak starburst czy arrow, to polecam skrypt XTM Shipyard. W tej stroczni mozna kupic kazdy statek.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Jak sama nazwa wskazuje jest to stocznia XTM i można w niej kupić każdy statek, ale dodany przez ten mod. Strzała i Sprinter to statki z podstawki, więc w stoczni XTM-a ich nie ma. Chyba że ktoś sobie je doda ręcznie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”