[X3 TC] Kilka pytań do weteranów

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

ZielonySkurwiel
x3tc

[X3 TC] Kilka pytań do weteranów

Post by ZielonySkurwiel »

Kilka pytań do weteranów:
1. Która broń dla Tytana jest lepsza Artyleria odłamkowa czy zaporowa?
2. Jakieś wskazówki dotyczące abordażu statków, widziałem że statków np, Tyr czy Valhalla kupić nie można jakie są najskuteczniejsze techniki przejmowania statków M1,M2,M6,M7?
3. Czy da się gdzieś kupić rakiety Kafar bądź stacje je produkującą?
4. Opcja wymiana ładunku za pomocą droidów w Mamucie czy mają to być droidy bojowe i czy daje to możliwość handlu ze stacją do której nie można zadokować?
5. Czy jak gram w tzw. Własna gre będe w stanie dorobić się HQ?

To chyba tyle, jak ktoś coś wie niech śmiało pisze, z góry dzięki.
Last edited by ZielonySkurwiel on Sat, 16. May 09, 19:41, edited 1 time in total.
Urban
x4

Post by Urban »

hmm. Niestety nie mogę tobie pomóc przy żadnym pytaniu. Kwestia tego, że jestem weteranem starszej gry 8). Dodaj [X3:TC] do tematu by każdy wiedział o którą grę pytasz.

Przynajmniej tak sądzę, że o TC a nie o X3:R bo w X3:R jest tylko jedna Artyleria.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ad.1. Raczej Zaporowa.
Ad.2. Poczytaj tu: Przejęcie statków przez abordaż. Ja nigdy nie bawiłem się w abordaż, ani w XTM, ani w TC, wolę BSE.
Ad.3. Nie. Przynajmniej odnośnie rakiet.
Ad.4. Nie stosuję, ale raczej nie chodzi o droidy bojowe tylko frachtowe, zobacz do encyklopedii w grze.
Ad.5 Nie, we własnej grze fabuły są wyłączone.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
ZielonySkurwiel
x3tc

Jeszcze jedno, nie mogę znaleźć laserów naprawczych? widział ktoś gdzie je można kupić?
Gram na: Q6600, EVGA GTX 285, GEIL ultra 2x2GB, OCZ 600 WAT, G15 Keyboard, G5 Mouse, Saitek X52 PRO Joystick
danros
x3tc

Post by danros »

Laserów naprawczych niema w czystej grze, oprócz tego który mamy
w naszym skafandrze kosmicznym. Można je tylko dodać sobie za pomocą
skryptów.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Dopiero co było o to pytanie: Gdzie można kupić Laser naprawczy?, tam masz podany skrypt, który to dodaje.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Jeśli chcesz mieć własne HQ bez robienia fabuły, to polecam skrypt dodający stocznię Marauder - można w niej kupić HQ i kilka innych niedostępnych stacji (HQ kosztuje tylko ok. 200 mln :) )
ZielonySkurwiel
x3tc

spoko 200 mln, wlasnie sie nauczylem przejmowac statki abordazem, okazuje sie ze bez kapsuly tez sie da... co prawda na razie m6 ale za kazdego 10 baniek wpada :D. Jeszcze jedno czy 5 marines wyszkolonych na maxa moze przejac kazdy statek czy potrzeba wiecej do wiekszych statkow?
Gram na: Q6600, EVGA GTX 285, GEIL ultra 2x2GB, OCZ 600 WAT, G15 Keyboard, G5 Mouse, Saitek X52 PRO Joystick
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Słyszałem, że na Xenońskie statki trzeba hordy takich wyszkolonych zabijaków.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nie mogę się powstrzymać przed offtopicznym pytaniem, skądżeś kolego Z.S. wytrzasnął takiego nicka? :| Pomijając już, że takie nicki powinny być na forum zablokowane, a już istniejące zmieniane (lub blokowane konto), to choć z szacunku do swoich rozmówców nie powinieneś tak siebie nazywać :S .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
ZielonySkurwiel
x3tc

heh taka postać była w serialu Chłopaki z baraków... od tamtej pory nie używam innej :D ponadto nie uważam żeby to było coś złego, jednak są kwestie że w jednych regionach kraju coś jest powrzechnie uważane za obraźliwe a w innych wręcz przeciwnie. Może najlepiej zrobie ankiete czy powinienem zrezygnować z tego nicka... link do ankiety:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=247217
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

To nie jest sprawa do ankiety tylko do moderatora forum, bo Ty sam swojego nicka i tak nie możesz zmienić. Na pewno czytałeś w regulaminie ustępy o używaniu na forum tego typu słów.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
bufi
x4

Post by bufi »

Jestem tego samego zdania co Sauron. Tego nika, ZS powinieneś zmienić albo założyć nowe konto. To nie jakieś podwórkowe
forum dla nastolatków grających w Tibie, tylko poważne, oficjalne forum
na oficjalnych serwerach, oficjalnego producenta gry.

Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Też jestem tego samego zdania co Sauron i Bufi.
[ external image ]
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Popieram Saurona.
Nie powinno się takich słów używać na tym forum.

"Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz).
hanss
x3tc

Post by hanss »

Albo zmień sobie na Green Creep....znaczenie to samo(za Wiki)ale http://www.tvdarek.republika.pl/wolf.html nie zawiera wylgaryzmów jako takich....mnie tam nie przeszkadza,
Last edited by hanss on Mon, 28. Jul 14, 14:43, edited 2 times in total.
ZielonySkurwiel
x3tc

Ha, jeśli chodzi o to to masz w regulaminie jako POSTY, wcześniej jest że nie mogę używać określeń obraźliwych WOBEC INNYCH, po trzecie Przekleństwa uznawane za łagodne są dopuszczalne... Więc regulaminu nie łamie, a jak zmienię na wariant angielski to innym się nie spodoba :P Dlatego dałem po polsku bo rejestracja gry była po angielsku, nie miałem pojęcia że będzie polskie forum...
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Mimo, że nick może się wydawać śmieszny to głupio się potem go czyta...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

No i jeszcze jedna sprawa, zwracając się do Ciebie po nicku to ja będę naruszał regulamin :)
[ external image ]
ZielonySkurwiel
x3tc

Bardziej bym się przejął gdyby sie do mnie zwracać po imieniu - nienawidze go... Ale jak już to może być zielony, zresztą poczekamy na wyniki ankiety, uwam że mądrze wybierzecie :D Swoją drogą to mam ciężkie przeprawy z nickami, najpierw miałem Deathbringer, ale okazał się zbyt popularny na świecie, później Gremo ale jacyś debile myślą że to ma jakiś związek z EMO, choć był wymyślony z 15 lat temu, więc przyszedł czas na zielonego :D Nie zabierajcie mi tego :D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”