Z tym BSE fajnie się zarabia i wreszcie w tej grze jest człowieka stać na coś większego, choć niekoniecznie po najmniejszej linii oporu

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
Wiecie co, nie ma co się chyba chwalić. Ja przed chwila rozwaliłem Mantisa Thorem MkII. Jak? Napakowałem ładownię Tornadami, latałem po za zasięgiem dział Strumieniowych Mantisa i pakowałem w niego Tajfuny seriami jak z pepeszy. Próbował je strącać, ale nie wydolił bo to rakiety rojowe. Osłony schodziły powoli, ale kadłub to był moment i zostało mi do zebrania jedno działo strumieniowe. Wniosek: Reavera też można rozwalić w jakimś M3, może nawet w mniejszym statku, pod warunkiem że da się do niego zapakować Tajfuny. Ale czy to jest fairplay?Abandon All Hope wrote:Stało się.Sauron11 wrote: A jakim statkiem najmniejszym udało się wam Reavera rozwalić? Tylko chwalcie się uczciwie.
Rozprułem Reavera P-ścigaczem.
Yacek wrote: Wiecie co, nie ma co się chyba chwalić. Ja przed chwila rozwaliłem Mantisa Thorem MkII. Jak? Napakowałem ładownię Tornadami, latałem po za zasięgiem dział Strumieniowych Mantisa i pakowałem w niego Tajfuny seriami jak z pepeszy. Próbował je strącać, ale nie wydolił bo to rakiety rojowe. Osłony schodziły powoli, ale kadłub to był moment i zostało mi do zebrania jedno działo strumieniowe. Wniosek: Reavera też można rozwalić w jakimś M3, może nawet w mniejszym statku, pod warunkiem że da się do niego zapakować Tajfuny. Ale czy to jest fairplay?
Hmmm.... nie mam wątpliwości, że dostałeś po kadłubie. Zwłaszcza zbliżając się do Reavera na odległość zasięgu WMP alfa. Znów mały szczegół. Reaver ma na pokładzie ( zazwyczaj ) PDF beta, którego zasięg to niewiele ponad 5 km. Następnie w odległości 4,4 km wpadamy na ostrzał PDF alfa. Jeżeli uda nam się to przetrwać w odległości 3,4 km zaczyna smażyć nam osłony Emiter kyonowy beta. Powiedzmy, że i te wiązki cudem nas nie wysmażyły, w odległości 2,6 km wpadamy na gluty WMP beta, a w odległości 2,3 km pieszczą nas WMP alfa, by w końcu w odległości 1,8 km nacieszyć oczy widokiem wiązek z Emitera kyonowego alfa.Adrian_Wir wrote:Witam.
W wypadku Reavera wystarczy...Fakt faktem, że w wypadku Reavera dostałem po osłonach i to mocno. Raz nawet trochę po kadłubie.SpoilerShow...uzbroić się w 4xWMP alfa. Zasięg łapie coś od ok. 2,2 km może trochę wcześniej. Taktyka prosta - podlatujesz do niego, kiedy masz go w zasięgu lecisz w jego kierunku z naciśniętym spustem (można trochę zmniejszyć prędkość;)), a kiedy podlecisz na 1,7 czy 1,5 km robisz zwrot i wycofujesz się na te 2,2 - 2,5 km. Przy tym cały czas używasz klawiszy WASD aby nie dostać. Prosta taktyka hit and run - bardzo czasochłonna, ale skuteczna;).
Krótko używałem, a raczej testowałem. Spektakularnych efektów po tej broni nie należy się spodziewać. Działa oczywiście tylko na osłony i to bez rewelacji. Krótki zasięg i w dodatku może razić sąsiednie obiekty, do których wcale nie chcemy strzelać - co z kolei może doprowadzić, że zrobią się z nich "komuniści".Adrian_Wir wrote:...używał ktoś może dział jonowych?
Nie tylko do tego. Ja ostatnio w Hyperionie w głównych slotach montuję tylko PEW. W X3 miałem Hyperiona przerobionego by mógł używać tej broni, w TC jest to w standardzie więc nie trzeba przerabiać. A trzeba widzieć w jakim tempie znikają osłony wrogom i to nie tylko małym, spokojnie (jak dla mnie) można wybrać się na Qumoszki, a nawet Mantisa. Do tego w miarę niski pobór energii i jest OK. Co prawda kadłub schodzi wolniej ta bronią, ale o to chodzi, większa wtedy szansa na zadziałanie BSE.BAAL-Melkart wrote:Do zwalczania rakiet i drobnicy osobiście polecał bym pulsacyjne emitery wiązki.
Znów mały szczegół. Reaver ma na pokładzie ( zazwyczaj ) PDF beta, którego zasięg to niewiele ponad 5 km. Następnie w odległości 4,4 km wpadamy na ostrzał PDF alfa. Jeżeli uda nam się to przetrwać w odległości 3,4 km zaczyna smażyć nam osłony Emiter kyonowy beta. Powiedzmy, że i te wiązki cudem nas nie wysmażyły, w odległości 2,6 km wpadamy na gluty WMP beta, a w odległości 2,3 km pieszczą nas WMP alfa, by w końcu w odległości 1,8 km nacieszyć oczy widokiem wiązek z Emitera kyonowego alfa.
Tu się z Tobą zgodzę w 100%Sorkvild wrote:Podsumowujac - uwazam ze system i definicje obrazen bronii wystepujace w czystym X3, to totalne nieporozumienie i kaszana!