Jaki Statek Wg Was Najlepszy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Crusader39

Jaki Statek Wg Was Najlepszy

Post by Crusader39 »

Witam wszystkich i proszę o wypowiedzi na temat jaki statek według was jest najlepszy pod względem wykonywania misji typu: bij,zabij ewentualnie przeżyj w trudnych chwilach :) ?????
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Hyperion :)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Gwiezdny Niszczyciel :twisted:
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Orinoko
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Teraz oczywiście Mantis :twisted: , ale w podstawowym, czystym X3 namiętnie anihilowałem wszystko Hyperionem.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Otas Reaper w XTM. Z mniejszych Otas Elite z samonaprawiającym się kadłubem :). W czystej X3: Piracka Nova

Btw. przydałoby się uściślić o jaką klasę statku chodzi, od M3 do M2 są całe lata świetlne wszelakich możliwości :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Abandon All Hope wrote:Teraz oczywiście Mantis :twisted: , ale w podstawowym, czystym X3 namiętnie anihilowałem wszystko Hyperionem.
Mimo wszystko ja wolę Hyperiona. Jakoś latając Mantisem i zmiatając wszystko na drodze bez problemów, nie czułem takiej satysfakcji jak pokonując wrogów będąc w Hyperionie.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Sokół albo Delfin
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Sorkvild wrote:Sokół albo Delfin
Delfin? :o

Chyba do przeprowadzania błyskawicznych akcji zaczepno-dywersyjnych na tyłach wroga i natychmiastowego wykonania skoku do najbliższego bezpiecznego sektora w celu obniżenia poziomu adrenaliny :D
Szacun za samobójczą propozycję :headbang: . Kamikaze Boski Wiatr i nie ma przebacz :P
No chyba, że bij zabij kosmiczne muchy :P
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Odkrywca MK3 z poczwórnym wydechem i z pierdziawkami muzycznymi firmy "ałamojeucho". Oczywiście zaopatrzony w super ekstra broń typu Lej w Dupę Ich...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Abandon All Hope wrote:

Chyba do przeprowadzania błyskawicznych akcji zaczepno-dywersyjnych na tyłach wroga i natychmiastowego wykonania skoku do najbliższego bezpiecznego sektora w celu obniżenia poziomu adrenaliny :D
Szacun za samobójczą propozycję :headbang: . Kamikaze Boski Wiatr i nie ma przebacz :P
Aha sorry zapomnialem dodac, ze chodzi o Sokola w wersji "tragarz" :lol: Wyladowac go materialami wybuchowymi i sru go w stacje nakierowac. Pozostaje podziwiac tylko fajerwerki :D
Nie moglem sie powstrzymac, zabojczy temat :D

@Mani

Dobre, dobre :lol:
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Oviraptor

Post by Oviraptor »

Abandon All Hope wrote:

Po prostu wymiotłeś z tym tekstem :D Myślałem, że z krzesła spadnę. Żona chciała dzwonić po pogotowie (ratunkowe zresztą :) )

Sorkvild Twoja propozycja też niezgorsza :D
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
Allen18

Post by Allen18 »

Przeczytałem se temat :) z tym że połowę statków nie wiem gdzie można znaleźć np. Hyperiona. Skorzystam z okazji i się spytam kupiłem nie dawno Cerbera nie jest z nim tak źle ale jaki wy proponujecie statek, który mogę kupić u tych ras :Argoni, Boroni, Paranidianie u tych ras dlatego że mam tam powiedzmy dobrą reputacje :) byłbym wdzięczny za odpowiedz.

Chodzi o statek to walki ;)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A w jaką grę grasz? X3, czy X3+XTM?
A Hyperiona dostaniesz jak skończysz misję Bala Gi, dostępna z patchem 2.5 do X3, poczytaj w FAQ o misji.
Ja w X3+XTM na początku zawsze byłem zadowolony z Argońskiego Centaura MkIII, tani dobry statek klasy M6, starczał na czas pomiędzy M3, a Hyperionem.
[ external image ]
Allen18

Post by Allen18 »

Jest to X3 plus XTM co do Bala Gi no chciałbym te zadania ale niestety mam bardzo niska reputacje u Splitów ale juz ja zdobywam powolutku handlem :) a kupno Cerbera to był dobry pomysł ??
ergo
x3tc

Post by ergo »

jeśli X3 - to hyperion, jeśli TC to dowolny ziemski M3/M4 :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja w TC też latam Hyperionem i jestem zadowolony. A co do ziemskich statków to M3/M4 mało latałem, natomiast trochę Vidarem i niestety Hyperion wg mnie lepszy.
[ external image ]
Urban
x4

Post by Urban »

hmm.. Piracka Nova Ścigacz, Hyperion, Splicki M2 - chyba Pyton się nazywa. (gram w czystego X3)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Zamiast Novy dałbym LX-a, to zdecydowanie najlepszy M3 w czystej grze.
[ external image ]
Oviraptor

Post by Oviraptor »

Najlepsze wg mnie latadła to:

M3 - LX
M6 - Vidar, Rybołów (w czystej grze)
M7 - Seth
M2 - Pyton, (Tyr jest dobry ale do demolki)
M1 - nie używam

Pomimo tego wyliczenia statkiem który i tak przebija wszystkie inne (nieważne czy czysta gra, czy XTM) będzie zawsze Hyperion. To po prostu klasa sama w sobie.
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php

Return to “Polskie / Polish X-Forum”