X3 Reunion a X3 TC

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

klarix wrote:Ale lepiej już tego tematu nie poruszać.

klarix
No i przydałoby się odwiesić ten wątek autorstwa CBJ u góry.
W sumie mocno nieaktualny.

Pozdrawiam.
BAAL-Melkart

Post by BAAL-Melkart »

Obecna stagnacja to bez wątpienia wynik zamknięcia forum. Oczekiwanie na polskie wydanie X3 TC też robi swoje. Niestety, chyba jeszcze poczekamy, bo Cenega nie planuje wydania gry w marcu. Może maj? czerwiec?
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
hanss
x3tc

Post by hanss »

Co za ch... :evil:
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

BAAL-Melkart wrote:Niestety, chyba jeszcze poczekamy, bo Cenega nie planuje wydania gry w marcu. Może maj? czerwiec?
A skąd takie informacje? Bo planem wydawniczym na stronie Cenegi to nie ma się co sugerować. W każdej chwili może się zmienić.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
BAAL-Melkart

Post by BAAL-Melkart »

Yacek wrote:A skąd takie informacje? Bo planem wydawniczym na stronie Cenegi to nie ma się co sugerować. W każdej chwili może się zmienić.
Z planu wydawniczego Cenegi :wink: . To co oni za plan mają. W każdym razie gdyby czuli się na siłach wydać grę w marcu to by chyba się tym pochwalili...
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
ed971
x3tc

Post by ed971 »

Nie ma co się jeszcze denerwować. Dla niecierpliwych pozostaje możliwość zagrania w wersję angielską. Podejrzewam, że polska edycja wyjdzie wkrótce po wydaniu łatki 2.0. Jak na razie gra ma jeszcze całkiem sporo niedoróbek w wydaniu z obecnie aktualną łatką 1.4 (problemy z UT, problemy ze zwalniającą grafiką itd.). Nie znaczy to, że jest niewarta grania w nią. Mam trochę porównania do X3R XTM i muszę przyznać, że ta poprzednia odsłona X3 jest jak najbardziej porównywalna z nową. Jest tylko inaczej wyważona i dołożono do niej parę „wodotrysków”. Dla normalnego zjadacza chleba, jak ja, nie jest to kolosalna różnica. Co innego, podobno, "skryptowcy". X3TC na pewno nie jest warty dostania „wrzodów na żołądku” w wyniku zbytniego żołądkowania się na forum. :) Nie chcę tu nikogo atakować ani z nim polemizować. Be cool. :D Niektórych rzeczy i procesów nie da się przeskoczyć. :headbang:
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Na stronie
http://sklep.cenega.pl/index.php?action ... =870&sub=3
wyraźnie masz napisane "towar dostępny od Lutego 2009r."
Wystarczy by spostrzegawczym :wink:
BAAL-Melkart

Post by BAAL-Melkart »

rolnik_pl wrote:wyraźnie masz napisane "towar dostępny od Lutego 2009r."
Wystarczy by spostrzegawczym :wink:
A czy to nie jest przypadkiem zamówienie "przedpremierowe"? Nie ważne. Mi tak bardzo się nie spieszy, ale na świecie gra wyszła cztery miesiące temu, więc już chyba najwyższy czas...
Jeśli mają zamiar wydać grę w wersji 2.0 to tym lepiej, byle tylko premiera była w tym... roku 8)
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Jeśli chodzi o premierę to chyba ta data
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=11128
lub
http://www.3kropki.pl/p/4/6/x3_konflikt_terranski.php
lub
http://www.3kropki.pl/p/4/6/x3_konflikt_terranski.php
lub
http://www.gametrance.pl/gt/index.php?X ... &id_p=1252
Chyba wychodzi na to że premiera najpóźniej będzie 12.03.09 , mam jedynie nadzieje że dostaniemy tą gierkę troszeczkę wcześniej niż 28.02.09 :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Trzy daty do wyboru :)
Ciekawe która okaże się prawdziwa? Może żadna z nich? :)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
dziadzioMiecio
x3tc

Post by dziadzioMiecio »

To znaczy ze dalej nic nie wiadomo może będzie a może nie ,może w lutym ,a może w marcu . a może znudzi się ludziom czekac i nie trza bedzie tego po polsku wydawać. Swoją drogą znowu nie jestem na topie kupiłem se zły komputer Procek AMD 6 GRAM KaRTA ati A TU NIE BĘDZIE DZIAŁAC
"wymagania sprzętowe: Core 2 Duo 2.4 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 6800 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows 98 SE/Me/2000/XP SP2/Vista SP1" no kurna po co ja kupuje tą grę .
Mani_
x2

Post by Mani_ »

dziadzioMiecio wrote:To znaczy ze dalej nic nie wiadomo może będzie a może nie ,może w lutym ,a może w marcu . a może znudzi się ludziom czekac i nie trza bedzie tego po polsku wydawać. Swoją drogą znowu nie jestem na topie kupiłem se zły komputer Procek AMD 6 GRAM KaRTA ati A TU NIE BĘDZIE DZIAŁAC
"wymagania sprzętowe: Core 2 Duo 2.4 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 6800 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows 98 SE/Me/2000/XP SP2/Vista SP1" no kurna po co ja kupuje tą grę .

Nie rozumiem, to to wina gry jest, że Ci nie pójdzie? Czy co?
A co do wydawcy i wydania gry, świat przecież się kręci dalej, prawda? W sklepach stoi żarcie i woda, mamy ciepło w domach, woda z kranów także leci, więc, w czym problem? Gra nie wyjdzie, trudno, albo jej nie kupię, albo kupię via internet zza granicy, tyle... Od razu rewolucje robić? Phi.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Kriss99

Post by Kriss99 »

No chyba trochę przesadzają z tymi wymaganiami. na stronce Steam'a takie widnieją wymagania do X3:TC:

Minimum

* Supported OS: Microsoft® Windows® XP (SP2) / Vista (SP1)
* Processor: Intel Pentium 4 or equivalent 2GHz
* RAM: 1GB (2GB recommended)
* Hard Drive: 10 GB available
* Sound: Soundcard (surround sound supported)

wiem że to minimum jest podane, ale nawet Reunion na minimum wyglądał przyzwoicie. Jak ktoś chce oglądać błyszczące się stacje kosmiczne no to niech się szykuje na inwestycje - mnie akurat max detale nigdy nie interesowały w takiego typu grach. Ważne jest by się w czasie walki slajdshow nie robił.
X3:TC PL 2.5
dziadzioMiecio
x3tc

Post by dziadzioMiecio »

Oj coś chyba ostatnio ze mną nie tak .Moim zamiarem była aluzja do sprzedawcy Gry że w parametrach gry zakładka sprzęt tak ściśle podał rodzaj sprzętu jakby tylko intel i nv robiły dobry sprzęt pod ta grę zresztą taki zabieg występuje w wielu tytułach . Pewnie obie firmy im płacą za dodatkową reklamę.
Urban
x4

Post by Urban »

a są jeszcze jakieś inne? :lol: Nie urażając nikogo to chyba użytkownicy AMD/ATI są przeciętnie lepiej obeznani w sprzęcie niż użytkownicy Nvidii i Intela (taki marketing), więc by trafić do większej grupy odbiorców podają w prockach Intela i kartach Nvidii 8)

@Kriss99
W cytowanych wymaganiach nie brakuje czegoś takiego jak karta graficzna?

PS. Jestem użytkownikiem procka Intela i karty Nvidii zanim mnie ktoś posądzi o fanboyostwo 8)
Kriss99

Post by Kriss99 »

to było kopiuj/wklej - też mnie ciekawiło gdzie grafa - może niepotrzebna? :wink:
http://store.steampowered.com/app/2820/
X3:TC PL 2.5
dziadzioMiecio
x3tc

Post by dziadzioMiecio »

Przepraszam nie chciałem żadnego głupiego sporu wywołać . Na mojej przeciętnej konfiguracji AMD\ATI bardzo dobrze mi się gra w X-y. X2 i X3 wprawdzie nie jest to to samo co było na Amidze (frontier) - jakaś namiastka tamtego tytułu. Po mimo rozwiniętej grafiki.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

To zapraszam tu:
link
Wszystko na tacy podane jakie wymagania ma TC.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
ergo
x3tc

Post by ergo »

Co do wymagań, mam laptopa w następującej konfiguracji (lenovo T61):

- Core 2 Duo T7300 (2.0GHz)
- 3GB ram
- nVIDIA Quadro NVS 140M ( coś ala słaby gf 8400/8600 ?) 128MB ram
- dysk 160GB, 7200rpm
- system operacyjny vista business

grałem w TC w rozdzielczości 1200x800 i 1440x900 , z tego pamiętam większość rzeczy na medium, antyaliasing i filtrowanie anizotropowe chyba wyłączone - gra wygląda w miarę nieźle i działa całkiem płynnie ( wyjątkami są niektóre sektory terran , sektory z dużą ilością asteroidów i sektory bardzo gęsto zaludnione - tu zdarza się że gra nieco zwolni wniektórych momentach ) - więc wydaje mi się że nie macie się co martwić o wymagania, będzie działać :)
Oviraptor

Post by Oviraptor »

TC nie ma aż takich ogromnych wymagań. Sprawdziłem na moim blaszaku (Sempron 2800+; 1,25 GB RAM; GF 7300 GTS; XP :) ) gra chodzi przyzwoicie. Oczywiście podczas walk lekki slideshow się pojawia.
Z kolei na laptopie (C2D 1.8 GHZ; 2 GB RAM; Mobility Radeon X2300 - 128 MB; Vista Home Premium) w rozdzielczości 1200x800 gra "śmiga" bez przycięć nawet podczas walk i wizyt w ziemskich sektorach :) Oczywiście AA i Anizo mam wył. a detale na min (nie kręcą mnie aż tak bardzo).
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php

Return to “Polskie / Polish X-Forum”