[X3 XTM] - mody/skrypty wersje PL - Update 26-04-2008

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Deady
x2

Post by Deady »

MARMUR243 wrote: Oczywiście jeśli komuś będzie się chciało to trochę przetłumaczyć.
Sie zachcialo :) Masz jeden skrypick po polsku. Mam nadzieje ze readme nie bedzie Ci potrzebny, nie chcialo mi sie z nim babrac. Do tej pory wszelkie spolszczenia - mialy i readme zrobione. Ale po kilku pytaniach... (jak to zjesc)... ludzi ktorzy nie kwapili sie do sprawdzenia readme - uznalem ze szkoda czasu :D Dasz sobie rade :)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

Oho... widzę że skrypt Xenon Booordel... Znaczy Border Conflicts spolszczony ^^ Zaraz zrobimy beta-testy jego w grze. :)
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
Deady
x2

Post by Deady »

Michal.. Ty jednak jestes zaslepiony.... :D Wczoraj pol dnia zesmy o tym truli na skype :D Umknelo Ci ? :P
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

No wczoraj to duuuuuuuuuuużo pisaliście i mogło mi to umknąć w czasie przeglądania waszych wypocin... Szczególnie że wieczorem dopiero przysiadłem i czytałem dobry kwadrans wszystko i w sumie ciężko mi to wchodziło :)
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No to jak te scysje z Xenkami się rozkręcają??
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

J na razie przebijam się przez sektory pirackie do Galeonu z misji Scarab więc nie instaluje skryptu Boordel. Ale jak skończę z misja Scarab to pewnie zaraz pójdzie skrypt.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Pomoże mi ktoś w wyjaśnieniu komunikatu powiadamiającego mnie w czasie gry o zapętleniu. Dokładnie komunikat brzmi tak:
Wykryto nieskończone zapętlenie , skrypt został usunięty
plugin.signal.attacked.clon.:90:100:335660649:-1dec $amount=
ReFObi pusty.
Bardzo ciekawy jestem czy to jest błąd skryptu i trzeba go przeinstalować , czy to taki zwykły komunikat gry. Oczywiście będę bardzo wdzięczny , za jakąkolwiek wiadomość , związaną z moim problemem. :wink:
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

To błąd z BSE. Masz pewnie zainstalowane Gildie Najemników. To się czasami pojawia, nie naprawisz tego. Yacek ma doświadczenie z tym komunikatem

Pozdrawiam
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Zgadza się , mam doinstalowaną gildie najemników , trudno będę się przyzwyczajał do tego komunikatu. Bardzo dziękuje za odpowiedz i Oczywiście Pozdrawiam Wszystkich Graczy Dobrej Woli.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Tak się przymierzam do ściągnięcia plików XTM (internet wrócił, dzięki Deady za dobre chęci, jednak spróbuję ściągnąć samodzielnie :) ), ale że to pewnie ze 2 godziny potrwa jak nie więcej, to zastanawiam się czy można włączyć ściąganie i jednocześnie np. włączyć sobie film na dvd na programiku DVDmplayer classic? Czy jedno z drugim się nie pokłóci? Pytam jako laik w tych tematach :roll: .
Deady
x2

Post by Deady »

Nie ma prawa sie klocic ;) O ile tylko sys w miare zdrowy ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Ach ta pseudo-wielozadaniowość w windowsie... ...
XTC+XRM | Albion Prelude
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Oki, nie kłóciło się, bo po włączeniu ssania zapomniałem, że się zasysa i nie obejrzałem filmu ;). No więc mam już XTM i wszystko co należy, zgodnie z instrukcją instalacji. Gierka śmiga aż miło :D. Zacząłem na poziomie "normalna" i jak zwykle to bywa z X, biedzę się z trudnym początkiem. Na razie latam początkowym Pogromcą i ustrzeliłem kilku Piratów, ale i ze dwa razy mnie ustrzelili squbańcy ;). Ogrrromnie mi się podobają nowe efekty, wybuchy statków, odgłosy wystrzałów. Rewelacyjnie prezentuje się platforma obronna w sektorze na wschód od Końcówki Prezydenta, aż miło się pokręcic i posłuchac jak wali naraz z kilku dział :). Właściwie to na razie jedyne bezpieczne miejsce, gdzie moge się schronić w Pogromcy i ustrzelić trochę drobnicy albo i jaką rakietę porzuconą zdobyć. Trudne to XTM jest, jak pragnę zdrowia, ale miodne :).
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Jasne że miodne, a to dopiero początek tego co jest do zobaczenia.
Grasz z fabułą czy bez? Chyba z fabułą sądząc po opcji startowej. Po co ci fabuła? Lepiej trzeba było wystartować z jakiejś odblokowanej opcji startowej, albo nawet z opcji startowej XTM-a.
Ja Platformy Bojowe to mam prawie w każdym sektorze, w niektórych to nawet po dwie stoją. Oczywiście nie mam na myśli swoich PB, jeszcze takich nie stawiałem w tej grze.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Deady
x2

Post by Deady »

Sauron11 wrote: Trudne to XTM jest, jak pragnę zdrowia, ale miodne :).
Tylko Ty na tym straciles nie probujac chocby wczesniej zainstalowac tego moda ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Najwięcej radochy z gry straciłem tłumacząc ją na polski :P.
X3 nie jest już dla mnie tym czym było X2 onegdaj. Nie podniecam się czymś takim jak XTM, jest fajnie ale bez przesady, mam przesyt iksów, gram od niechcenia :). Grę zacząłem na standardowym profilu, bo nie przeszedłem jeszcze fabuły oryginalnego X3, może teraz powolutku przelecę ;). Jeszcze na poprzednim sprzęcie skończyłem grać z powodu właśnie tego sprzętu, zniechęcony tnącą się grafiką i grą na niskich detalach. Z tego powodu, a nie innego, nie instalowałem wcześniej XTM. Dopiero teraz, na szybkim kompie miało to sens. Niestety gra już takiej frajdy nie sprawia :(...

Edit: jak na razie mam jeden nieco irytujący bug, nie zawsze statek mi dokuje do stacji. Tzn. leci pod kleszcze dokujące na autopilocie, ustawia się cacy w odpowiednim miejscu i ... nic - nie ma kwestii komputera stacji. Dopiero jak wybiorę parę razy z menu CEL i wcisnę Dokuj (stojąc w miejscu parkowania przed kleszczami) to następuje połączenie z bazą. W ten sposób raz komputer rozwalił mojego zdobycznego M5, któremu kazałem zadokować do złomowni. Niby już był pod kleszczami, ale fizycznie nie zadokował, trwając w miejscu dokowania nie wiadomo po co. Jak ponownie wydałem mu komendę dokowania, rozwalił się o te kleszcze dokowania przy rozpędzaniu do nowego podejścia (oczywiście stojąc pod kleszczami miał zamiar polecieć od nowa do początku świateł dokowania, ech...) ;).
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Sauron11:
A dokujesz z SETĄ czy na trzeźwo? :wink:
Bo jeśli na trzeźwo, to spróbuj "łyknąć" jakiegoś dopalacza...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Hmm :)
Gdy kazałem zadokować zdobycznemu M5, było to dokowanie z SETĄ.
Gdy sam dokuję, to na trzeźwo ;).
A w temacie wątku, to gdzieś przyuważyłem jednego readtexta, ale tylko jednego. Poza tym przyznaję z uznaniem, że jak dotąd nie zauważyłem różnic w tekście pomiędzy podstawką i nakładką (XTM), jakoś tak sprytnie się wymieszały i ułożyły w spójną całość :).

Ostatnio przez systemy Paranidian zaleciałem (w pirackiej wersji teladiańskiego M5) do najdalszego na południe sektora Yaki, po drodze zasadniczo nie byłem atakowany przez ich mniejsze statki (nawet przyjaźnie wskazywali drogę), poza takimi dużymi (nie pomnę typu), co latały w obstawie mniejszych. Zawsze gdy byłem w zasięgu - strzelały Jedwabnikami. Jeszcze w sektorze ze stocznią Yaki dostałem parę razy w zadek z Moskitów, w sumie nie wiem za co :roll: .
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Sauron11:
To wciśnij Setę. Ostatni etap dokowania trwa trochę długo...
A Yaki to tak mają dlatego bezpieczniej jest do nich latać sprzętem z tylną wieżyczką...
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Czasami tak jest z dokowaniem - długo nieraz schodzi na podpięcie w kleszcze - dlatego warto kupić automat dokujący.
XTC+XRM | Albion Prelude

Return to “Polskie / Polish X-Forum”