[X3 XTM] +SKRYPTY. Stacje? Ale?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3 XTM] +SKRYPTY. Stacje? Ale?
witam witam pisze tego posta bo potrzebuje waszej opini i mam taki pomysl
zrobic scrypta by dalo rade przejmowac stacje w naszym swiecie .
normalnie to przeciesz powinno tak byc przeciez nie ma az takich desperatow ??? chyba ??:(
zeby bronili stacji az do ostatniej kropli krwi ???
ogulnie zecz biorac ??? to ja jestem za .
ciekawe czy ktos sie przylaczy ???
powiekszylo by to stan posiadania i byla by mozliwosc zdobycia powiedzmy stoczni ?????
czy innego jakiegos Xennnowego obiektu ??? zastanowcie sie powiekszylo by to mozliwosci produkcyjne i militarne nie bylibysmy zalezni od HQ po co wydawac kase jak mozna sobie przejac .
z powarzaniem Joanna
zrobic scrypta by dalo rade przejmowac stacje w naszym swiecie .
normalnie to przeciesz powinno tak byc przeciez nie ma az takich desperatow ??? chyba ??:(
zeby bronili stacji az do ostatniej kropli krwi ???
ogulnie zecz biorac ??? to ja jestem za .
ciekawe czy ktos sie przylaczy ???
powiekszylo by to stan posiadania i byla by mozliwosc zdobycia powiedzmy stoczni ?????
czy innego jakiegos Xennnowego obiektu ??? zastanowcie sie powiekszylo by to mozliwosci produkcyjne i militarne nie bylibysmy zalezni od HQ po co wydawac kase jak mozna sobie przejac .
z powarzaniem Joanna
w odleglych zakatkach galaktyki jest moj dom tam mnie szukaj .
-
Taaaa, po co przejmować, zróbmy skrypt taki, ze wystarczy kliknąć jednym przyciskiem, i wszystko to co jest w naszym celowniku będzie nasze. Nie, za trudne chyba trochę. Może taki skrypt że jak jesteśmy w danym sektorze to wszystko będzie od razu nasze, nie, też nie będzie mi sie chciało skakać po sektorach. NIECH OD RAZU WSZYSTKO WE WSZECHŚWIECIE BĘDZIE NASZE. Tak, to jest myśl.
-
-
-
Nie jest to dobry pomysł. Żeby przejąć zwykłego pirata trzeba się namęczyć a co tu mówić o stacji. Podam Ci przykład:
Kiedyś tak z ciekawości wrzuciłem sobie cheata tworzącego statki. Stworzyłem 5 x Argon Tytan i zaatakowałem nimi stację. Pieć minut trwało jej zniszczenie.
W przypadku przejecia stacji siła ataku musiałaby być porównywalna. Jeśli kogos stac na takie wyposażenie (5 x Argon Tytan) to po co przejmować jak może sobie zbudować stację. Poza tym zmuszenie załogi do poddania stacji zuzyło by tyle zasobów atakującego, że cała impreza stałaby się mało opłacalna.
Kiedyś tak z ciekawości wrzuciłem sobie cheata tworzącego statki. Stworzyłem 5 x Argon Tytan i zaatakowałem nimi stację. Pieć minut trwało jej zniszczenie.
W przypadku przejecia stacji siła ataku musiałaby być porównywalna. Jeśli kogos stac na takie wyposażenie (5 x Argon Tytan) to po co przejmować jak może sobie zbudować stację. Poza tym zmuszenie załogi do poddania stacji zuzyło by tyle zasobów atakującego, że cała impreza stałaby się mało opłacalna.
Nadejdzie dzień kiedy mury okalające gmach świata ulegną skruszone ruin.
Zwaliska spotka zatrata
Zwaliska spotka zatrata
-
Zgadzam się. To za duże ułatwienie. Mamy skrypt na przejmowanie dużych (i małych też) statków BSE, mamy skrypt na przejmowanie sektorów Takeover.
Jednych to bawi, inni uważają to za cheat. Ale po co przejmować stacje?
Jednych to bawi, inni uważają to za cheat. Ale po co przejmować stacje?
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Naoglądali się 3D Marka
W sumie ciekawa propozycja, ale jest skrypt dodający giełdę i tam oferują stacje do sprzedania/ kupienia... DTS - Dynamic Trading System - tylko gryzie się z którymś ze skryptów - nie pamiętam jakim, musicie sprawdzić.

Last edited by LeWaR on Mon, 28. Apr 08, 12:31, edited 1 time in total.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
5 Tytanów? Hyhy. wystarczy jeden K i po chwili nie ma stacji
Ważny jest nie statek, a uzbrojenie jakie może zamontować. 

Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B 
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz

Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277

Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ

Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz

-
-
Bo do planety się nie strzela. Trzeba na niej wylądować wtedy się podda.
[ external image ]
[ external image ]
-
Dobra, pojezdziliscie sobie - wiec juz sobie odpusccie. Z drugiej strony - mozna uznac Kazdy skrypt - ktory nie jest w oryginale - za ulatwienie/cheat. W koncu umila (uprzyjemnia / ulatwia) rozgrywke - poprzez jej modyfikacje - dzieki jej zautomatyzowaniu i przypisaniu odpowiednich polecen/komend/dzialan.
Wiec podumajcie sobie nad tym - czyscie sami nie (jak wszyscy chyba) "cheaterzy".
Co innego wyrazenie zdania - "Mnie sie on nie przyda - nie bede z takiego korzystal" - co innego. Ale wszelkie dywagacje nt checi czyichs - to juz spamerstwo i chec "wywyzszania" sie
.
Wiec podumajcie sobie nad tym - czyscie sami nie (jak wszyscy chyba) "cheaterzy".
Co innego wyrazenie zdania - "Mnie sie on nie przyda - nie bede z takiego korzystal" - co innego. Ale wszelkie dywagacje nt checi czyichs - to juz spamerstwo i chec "wywyzszania" sie

-
Wez wyluzuj nikt tu po nikim nie jezdzi ni wyzywyzsza sie, bo niby czym. Jedynie co to nie lubimy (bynajmniej ja) zbyt duzych ulatwien ot i tyle
Jest duzo roznych skryptow ulatwiajacych rozgrywke, ale to w gestii gracza lezy czy je sobie doda czy nie. Owszem sluza ulatwieniu, czasem z koniecznosci trzeba dodac je do gry by wprowadzic wieksza dawke realizmu. Jedna tolerujemy bardziej, zas drugie mniej bo w drastyczny sposob sluza ulatwieniu rozgrywki. Podobne opinie sa na glownym forum. Jeden bedzie tyral dlugo zeby kupic sobie statek czy stacje legalnie, drugi wgra co trzeba i sobie przejmie.

Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
I jakie ma to znaczeni dla tego pierwszego? To nie gra sieciowa, tu każdy gra solo, tak jak mu odpowiada. Ja dwa razy mozolnie dochodziłem do wszystkiego. Trzeci raz nie mam ochoty, przestało mnie to bawić, wybrałem czystą walkę, bez handlu i produkcji. A że muszę mieć kasę na statki i uzbrojenie to wspomagam się BSE.Sorkvild wrote:Jeden bedzie tyral dlugo zeby kupic sobie statek czy stacje legalnie, drugi wgra co trzeba i sobie przejmie.
[ external image ]
[ external image ]