[X3 XTM] Kompleks w sektorze MARS - nie działa przedstawiciel handlowy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

VideSupra
x3tc

[X3 XTM] Kompleks w sektorze MARS - nie działa przedstawiciel handlowy

Post by VideSupra »

Zrobiłem spory kompleks w sektorze MARS, na liście produktów mam pszenice, wołowine, steki, magazyny są pełne, mam trzech przedstawicieli handlowych, jednego w randze Pilot towarowy i dwóch świeżaków.

Problem polega na tym że żaden nie chce sprzedawć towarów. Ceny sa tak ustawione ze na bank w tym samym sektorze powinien być zbyt bez problemu.

Jedno co działa to sprzedaj towar za najlepszą cenę. Pozostali agenci [nie w sektorach ziemian dziłają bez problemu. UT i ST tez działają ok.

1.4PL -> 2.5 ->XTM 7.0.3 patch, spolszczenie.

Dodatkowe info. W tym sektorze po raz pierwszy uzylem asteroid relocatora, udało sie i wszystko działa to chyba nie powinno miec wpływu.

[EDIT]

Przedstawiciela handlowego tylko uruchamiam. Nic nie kombinowałem z ustawieniami. W innych kompleksach poza tym jest ok. A wy macie jaies kompleksy w sektorach ziemian i działa wam bez problemu ?

Kompleks(ilosc, typ, ilosc produktow wmagazynie,cena):
4 x Przenica L, 100%, 20
3x Wołowina L, 15%, 90
2x Steki L, 100%, 70
1x Nostrop, 0%, 60
1x Elektrownia XL 10%, 15
2x Bogaz L 5%, 380
2x Bufu 5%, 292
2x Kryształy L 20%, 1684
1x Krzem L 10%, 504

kompleks jeszcze nieskonczony, nie wiem czy mam dalej wtapiac kase.

EDIT2 24.03.2008

Zabrałem z tego kompleksu swierzaków i przypowadziłem paru pilotow towarowych, ci ostatni pracują normalnie, sprzedaja i kupują, chociaz jeden z poczatku probował cięgle kwiaty kupowac , w koncu przestał po zrobieniu konfig 1 0 0 i konfig 1 1 0.
Wystawiłem tam teraz taki kompleks ze 4 elektrownie XL nie wyrabiaja z ogniwami :P

Dzieki za podpowiedzi, pozdrawiam
Last edited by VideSupra on Mon, 24. Mar 08, 15:50, edited 7 times in total.
BAAL-Melkart

Post by BAAL-Melkart »

A nie lepiej użyć manegera stacji?
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
Kriss99

Post by Kriss99 »

daj może listę produktów i półproduktów z komplexu, jakie masz w tej chwili ilości w magazynach (procentowo) i co chcesz sprzedawać. czy zmieniałeś coś w ustawieniach przedstawiciela, czy tylko go uruchomiłeś?
X3:TC PL 2.5
VideSupra
x3tc

Post by VideSupra »

jak mam uzyc managera stacji ?
BAAL-Melkart

Post by BAAL-Melkart »

Musisz mieć bonus packa. Maneger stacji zarządza TS-ami. W zwykłym poleceniu sprzedaj za najwyższą cenę wszystkie TS-y lecą do stacji która spełnia warunki. Manager zaś kieruje TS-y do oddzielnych stacji, co zapobiega dublowaniu się transportów
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
Kriss99

Post by Kriss99 »

kurka faktycznie dziwne, bo powinien sprzedawać przynajmniej pszenice ze stekami (na defaultowych ustawieniach sprzedaje prdukty gdy osiągną przynajmniej 20% magazynu, półprodukty sprzedaje przy 80% - te procenty mozna zmieniac samemu).
czy oni skupują potrzebe towary - jeśli takie oczywiście jeszcze potrzeba, ale nie widze na liście kwiatków dla oleju. możliwe że próbują dobić z nimi (kwiaty) do 80% (też defaultowa wartość) i jak im sie to uda to dopiero zajmą sie sprzedażą - chyba że sie kasa skończy :)
z Managerem stacji problem jest taki, że potrafią się zblokować na zakupie jakiegoś produktu - wszystkie czekają aż będzie on dostępny, zamiast spróbować coś w międzyczasie sprzedać. jeśli to będzie kompleks samowystarczalny, to tu takiego kłopotu nie będzie. no i Manager nie używa jumpdriva
X3:TC PL 2.5

Return to “Polskie / Polish X-Forum”