[X3 XTM]Problem z przejmowaniem
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Ależ oczywiście
Instaler rozpoznaje wyłącznie pliki z rozszerzeniem spk i xsp

Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-

Wkleiłem ten dodatek i co ??? Miałem 15 statków Xenonów na celowniku i kiszka , żaden nie chciał się podać z statku. Chyba przesadzone są możliwości tego skryptu BailsignalExtension v2.1PL. Żadnej różnicy , tak jak było , tak zostało z niby ze zdobycznymi statkami. Cienko jeszcze raz cienko.
-
Eh, bo nie wykonujesz odpowiednich poleceń, aby ten skrypt wdrożyć w życie. Proponuję uważnie prześledzić wyżej umieszczone posty, ups, nie prześledzić, a przeczytać, ze zrozumieniem. I sprawdzić czy czegoś się nie przeoczyło (jednak według mnie, nie czytałeś po prostu, wyższych postów i dlatego nic nie kumasz... jednak dobra kultura wymaga trochę ogłady, jaką naprawdę staram się stosować).
Pozdro
Pozdro
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Jakich poleceń , na początku tematu była krótka rozmowa o skrypcie Bail Signal Extension , który zachęcał pilotów do szybszej ewakuacji ze swojego statku. Czytałem posty i nie było mowy o zakupie jakichkolwiek urządzeń. Jeżeli mowa o Salvage Claim Software i przejmowaniu statków , to i owszem , wiem że takie cacko trzeba kupić u Teladian.
-
1. Są dwa sposoby instalacji skryptu: a) poprzez Managera Cycrowa, wtedy wybierasz plik .spk. b) poprzez przekopiowanie plików z katalogu skrypt i t do odpowiednich podkatalogów w katalogu gry. No i oczywiście przekopiowanie dwóch plików .xml ze spolszczenie.
2. Kwestia konfiguracji skryptu. Najpierw w opcjach-sterowanie przypisz klawisz do uruchamiania konfiguracji skryptu. Potem uruchom konfigurację i pierwsze co robisz to włączasz przejmowanie dużych statków, potem ustawiasz sobie procenty opuszczania statków i pozostawiania wyposażenia wg własnego uznania. Możesz ostawić na 100%, wtedy każdy statek ci się podda, no prawie bo jest jeszcze coś takiego jak % wybuchów i część statków wybucha po ucieczce pilota.
2. Kwestia konfiguracji skryptu. Najpierw w opcjach-sterowanie przypisz klawisz do uruchamiania konfiguracji skryptu. Potem uruchom konfigurację i pierwsze co robisz to włączasz przejmowanie dużych statków, potem ustawiasz sobie procenty opuszczania statków i pozostawiania wyposażenia wg własnego uznania. Możesz ostawić na 100%, wtedy każdy statek ci się podda, no prawie bo jest jeszcze coś takiego jak % wybuchów i część statków wybucha po ucieczce pilota.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Podejrzewam że ten skrypt się nie wgrał , przypuszczam dlatego , że po wgraniu Xenon Migration 1.31 spk od razu mi skrypt dał wiadomość i mogę ustawić klawisz do jego wywoływania. Niestety po wklejeniu do folderu t plików nic się nie zmieniło w opcjach sterowania. Może ten skrypt Bail Signal Extension współpracuje razem z Salvage Claim Software i dopiero będę mógł go skonfigurować ??? Może mi to ktoś wyjaśnić ??
-
Wiem że na pewno BSE (bail signal extension) potrzebuje do działania SCS (salvage claim software)... jest nawet w topicu o BSE podane że wymaga tamtego skryptu. spróbuj oba usunąć i zainstalować jeszcze raz i pozmieniać opcje w BSE... jeżeli będą dostępne...
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć
)

-
-
Salvage Claim Software jest polecane, ale nie jest konieczne. SCS pomaga przejmować statki opuszczone przez pilotów dzięki BSE. Na spolszczenie SCS nie masz co czekać, bo nic ono istotnego nie zmienia, wiadomo że polecenie przejęcia statku będziesz miał w poleceniach Pirackich i czy będzie tam nazwa polska czy angielska nie ma znaczenia.
Uruchom Plugin Managera - Instalatora. Zobacz czy na liście zainstalowanych skryptów masz BSE, jeśli nie to skoro jesteś w Managerze zainstaluj sobie jeszcze raz z pliku BSE2.1.spk
Jak masz (już) zainstalowany to uruchom grę, przejdź do Opcji, Sterowanie, zakładka Interfejs i poszukaj "Bail Signal Extension Menu", przypisz sobie klawisz do tej funkcji. Wycofaj się z Opcji i naciśnij przypisany klawisz. Dostaniesz wiadomość, jak ja otworzysz, pojawi ci się konfiguracja skryptu BSE. Parametry dobierasz wg własnego uznania.
Uruchom Plugin Managera - Instalatora. Zobacz czy na liście zainstalowanych skryptów masz BSE, jeśli nie to skoro jesteś w Managerze zainstaluj sobie jeszcze raz z pliku BSE2.1.spk
Jak masz (już) zainstalowany to uruchom grę, przejdź do Opcji, Sterowanie, zakładka Interfejs i poszukaj "Bail Signal Extension Menu", przypisz sobie klawisz do tej funkcji. Wycofaj się z Opcji i naciśnij przypisany klawisz. Dostaniesz wiadomość, jak ja otworzysz, pojawi ci się konfiguracja skryptu BSE. Parametry dobierasz wg własnego uznania.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-
Powiem szczerze że przetłumaczyć SCS może każdy kto ma słownik pod ręką... ja sam go sobie przetłumaczyłem w ciągu niecałych 5 min... szukając jednego słowa w słowniku. A co do wymagania SCS przez BSE to zgadza się... SCS jest potrzebne tylko do przejmowania dużych statków... nic poza tym.
)

-
Straszna pomyłka popełniona prze ze mnie , Mianowicie skrypt nie działał bo ja z naszego forum z działu [X3] - mody/skrypty wersje PL - Update 13-02-2008 , ściągłem tylko spolszczenie tego skryptu Bail Signal Extension.
Myślałem że to cały skrypt , którego mam tylko wkleić do folderu. Okazuje się , że muszę go odszukać i wgrać i dopiero zacznie działać. Szkoda że spolszczenia nie są od razu spakowane ze skryptami. Mniej było by szukania i denerwowania , dlaczego nie działa. Dzięki za pomoc koledzy.
Myślałem że to cały skrypt , którego mam tylko wkleić do folderu. Okazuje się , że muszę go odszukać i wgrać i dopiero zacznie działać. Szkoda że spolszczenia nie są od razu spakowane ze skryptami. Mniej było by szukania i denerwowania , dlaczego nie działa. Dzięki za pomoc koledzy.
-
Dlatego tylko spolszczenia dajemy bo skrypt autor może zaktualizować i ściągasz go osobno....
Też się nad tym zastanawiałem, co by dać link do oryginała + spolszczenie
Też się nad tym zastanawiałem, co by dać link do oryginała + spolszczenie
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Ja radzę dać link do zewnętrznego tematu o danym skrypcie... a przy okazji można by poprawić spolszczenie BSE bo jest kilka błędów wręcz kłujących w oczy... 

)

-
-
-
Uff. Znalazłem ten link:
http://www.sendspace.com/file/d4q8m4
Tu masz wersję PL.
A tu jeszcze trochę o nim:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... &start=255
http://www.sendspace.com/file/d4q8m4
Tu masz wersję PL.
A tu jeszcze trochę o nim:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... &start=255
-
W Cloudbase SW i Getsu Fune są fabryki JDK. Kosztuje toto ok. 10k kredytków (i około 100k za instalację). Jak już będziesz miał to ustrojstwo na pokładzie możesz je przeteleportować (w CSW u Gonerów możesz od razu zaopatrzyć się w teleport) do zdobytego statku (odległość do celu poniżej 5 km), dorzucić trochę ogniw poczym w poleceniach zdobyczy znajdujesz zwyczajowe i zainstaluj JDK. Na statku pojawia się napęd skokowy i polecenia nawigacyjne, więc możesz go wysłać w dowolne - ograniczone tylko ilością ogniw - miejsce. Czasem się zdarza, że komputer celu odrzuca instalację co znaczy, że napęd skokowy mu się uchował. I wtedy są dwa sposoby na ewakuację: albo wyrzucasz skokowy ze statku i instalujesz JDK albo zabierasz JDK (żeby go nie marnować) zaś ze swojego statku przekazujesz polecenia nawigacyjne.
W obydwu fabrykach jest po 25 szt. JDK. Kiedy się skończą to będziesz się musiał wykazać zdolnościami górniczymi i nałupać trochę Nividium. Resztę niezbędnych składników powinni dostarczyć wolni kupcy.
Czasem JDK można kupić w Gonerów w Elysium.
W obydwu fabrykach jest po 25 szt. JDK. Kiedy się skończą to będziesz się musiał wykazać zdolnościami górniczymi i nałupać trochę Nividium. Resztę niezbędnych składników powinni dostarczyć wolni kupcy.
Czasem JDK można kupić w Gonerów w Elysium.
-