[x3] automatyczny manager stacji i HQ + inne

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

odslon
x3tc

[x3] automatyczny manager stacji i HQ + inne

Post by odslon »

Czesc:-))

troszke juz pogralem w X3, ale jeszcze ie wszytko wiem - stad pytania;-)
Mam zainstalowanego x3 z patchem 2.5 + bp 3.0.7
pytania:
1 czy HQ moze byc sterowane przez managera stacji (automatycznego)?? bo u mnie niby sie uruchamia manager, dodajee statki i nic... statki siedza w HQ nie kupuja towarow potrzebnych do budowy statkow, ktore sa zakolejkowane...

2 nie wiem jak zrobic patrol sektora z HQ - a dokladniej biore sobie m6 daje mu patrol jednosektorowy tutaj wszystko jest ok ale co zrobic z mniejszymi stateczkami typu m3, m4, m5 ?? jak zrobic zeeby patrolowaly sektor razem z m6? jak na razie dalem im komende zniszcz wszystkich wrogow, ale kazdy wtedy lata gdzie chce i jak chce

3 czy da sie ograniczyc UT zeby nie wlatywal do niektorych sektorow??
Spoiler
Show
(mysle ze skonczylem fabule, ziemianie zajeli heretics end - zadnych misji wiecej nie dostaje a ten "geniusz UT" z uporem maniaka skacze do tego sektora i dostaje lomot...)
4 Czy fabula sie konczy po
Spoiler
Show
wielkiej bitwie z khakami i przylotem ziemian?? bo wykonaniu tej misji nie pokazaly mi sie nowe opcje startowe...
jesli dotarles tak daleko zeby przeczytac ten tekst - gratuluje jestes naprawde cierpliwym czlowiekiem:D

pzdr Krzysiek :D
Last edited by odslon on Sat, 23. Feb 08, 00:17, edited 1 time in total.
Urban
x4

Post by Urban »

Czwarte pytanie radzę dać w spoiler i oto odpowiedź
Spoiler
Show
Tak, to już koniec.
2. Hmm a próbowałeś dać mniejszym okrętom polecenie ochrony M6? Powinny wtedy latać za nim i niszczyć to co niszczy M6.
3. raczej nie bez dodatkowych skryptów, choć teoretycznie sam powinien wiedzieć od pewnego lvl gdzie jest wróg i tam nie lecieć... (a i część tego pytania też może w spoiler :roll: )
Yacek
x3tc

Re: [x3] automatyczny manager stacji i HQ + inne

Post by Yacek »

odslon wrote: 1 czy HQ moze byc sterowane przez managera stacji (automatycznego)?? bo u mnie niby sie uruchamia manager, dodajee statki i nic... statki siedza w HQ nie kupuja towarow potrzebnych do budowy statkow, ktore sa zakolejkowane...
No u mnie latają, kupują, sprzedają i HQ kasę zarabia. A tak apropos kasy, to przelałeś jakąś gotówkę na konto HQ?
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
odslon
x3tc

Post by odslon »

spoilery wpisane:))

tak dalem okolo 5mln na konto HQ od razu jak ja postawilem i nic

Urban - patrole dzialaja - dzieki a co do wrogiego sektora - czy mam ustawic stosunki z nimi na wrogosc??

Return to “Polskie / Polish X-Forum”