Dzięki , już mi nic nie potrzeba i przepraszam za zamieszanie. Sam sobie poradziłem z pomocą przyjaciół , Mani oczywiście i przy Twojej pomocy też , no bo jak by nie. Trochę naprodukowałeś odpowiedzi i podpowiedzi. Poszperałem tu i tam i już gram , mam jeszcze malutki problem , ale nie będę już nikomu zawracał głowę. Dziękuje ci Mani
c.d.
Niestety po kilku godzinach gry chciałem zadokować do centrali TERRACORP i kiszka , nie da się, coś sknociłem , a tak na uwadze to zacząłem grę od nowa. Trudno jeszcze raz przeinstaluje , uparty ze mnie gość i nie podam się.
Misiu, spokojnie... Jeżeli faktycznie tak robisz (acz wątpię, bo widzę tu inną kwestię, ale nie chcę się wychylać), że reinstalujesz grę po napotkaniu jakiegoś małego problemiku, to nie dziw, że się zniechęcasz. Sam przez siebie, przez swoją upartość?
Po pierwsze, jak piszesz, że masz problem, to OPISZ go dokładniej. A nie, że "MAM PROBLEMA POMUśCIE !! "
Opisz dokładniej jakim statkiem leciałeś, o jaką centralę chodzi (bo wydaje mi się, że mieszasz Centralę ze Stocznią Terracorp, do której faktycznie nie da się zadokować...). Trochę spokoju, więcej treści i mniej "swojego ego" w tym wszystkim, a wyjdzie to nam i tobie na dobre.
Dobra opisze całą instalke , mianowicie robie to tak. Wyciągam oryginalną grę z szuflady (tylko takie gry mam , bo potępiam piratów) i zaczynam roboty , czyli instaluje. Po instalacji gry ,wgrywam patch 1.4 do 2.5. Następnym mój krok to doinstalowuje Bonus Package 3.1.07 , oraz wklejam spolszczenie BP 3.1.O7 do katalogu t. Odpalam grę i wszystko śmiga jak marzenie. Żadnych problemów i dostaje wiadomość o dodatkach itp , wszystko w rodzimym języku , czyli że jest wsio pięknie. Potem wgrywam dodatek XTM , (tak jak opisałeś w jednej odpowiedzi jak to sie robi) potem wchodzi do akcji manager V2.12 i wgrywam XtendedModScripts+Patch-0.7.3.spk. Odpalam nową grę bez fabuły czyli obiecującym odkrywcą i tu zaczynają się problemy. Podczas gry na samym starcie dostaje wiadomość o XTM i 3 sekundy po wiadomości dostaje następną wiadomość , która powoduje zawieszenie gry na 6 sekund. Po ruszeniu gry lecę do LIGHT HOME i spoko dokuje do każdej stacji nie ma problemu , dopóki nie zechce zadokować do stacji TERRACORP , oczywiście następuje zemsta gry i nigdzie nie mogę zadokować . Dziwi mnie tylko to , że da rade do niej zadokować poleceniem zadokuj , z innego sektora ale i tak zaraza potem się mści i znowu nie można do nikogo zadokować. Może to tak musi być , nie mam pojęcia. Jeżeli możesz to odpisz co o tym myślisz. Proszę pomóż mi w wyjaśnieniu tej zagadki i nie nazywaj mnie Misiu , to tyle hee.
1) albo zapomniałeś, albo nie napisałeś o spolszczeniu do XTM. Sprawdź to bo możesz mieć readtexty.
2) Do stoczni terracorp nie da się zadokować. Kupić stamtąd statki można poprzez zdalny system kupiecki. Możesz natomiast zadokować do doku zaopatrzeniowego Terracorp. Dok i stocznia są w tym samym miejscu więc może być je trudno zaznaczyć (szczegulnie dok).
Dzięki , był ten problem jak robiłem przerwę z X3 i XTM , ale myślałem ze to do tej pory poprawili. Szkoda bo 4 godzinki gry poszły do kosza. Ciekawe jakie jeszcze niespodzianki na mnie czekają.
Opisz dokładniej jakim statkiem leciałeś, o jaką centralę chodzi (bo wydaje mi się, że mieszasz Centralę ze Stocznią Terracorp, do której faktycznie nie da się zadokować...). Trochę spokoju, więcej treści i mniej "swojego ego" w tym wszystkim, a wyjdzie to nam i tobie na dobre.
Pozdro
Złośliwość czy nieuwaga?
Odpisałem ci na twój problem, jedynie domyślając się, o co może tak naprawdę chodzić, gdyż sam tego nie sprecyzowałeś.
Przepraszam za nie uwagę , niezamierzona skleroza. Moje nieszczęście zaczyna sie od rozpoczęcia gry Obiecującym Odkrywcą. Standardowo , gra mi przydziela statek , odkrywce i parę kredytów i ta zaczyna się mój problem. Lece sobie do sektora LIGHT HOME zamiarem zadokowania do CENTRALI TERRACORP ( nie do stoczni ) i tu zaczyna się zemsta faraona. Mianowicie jak zadokuje do niej , to znika mi interfejs z handlem i nie mogę nic kupić ani odlecieć. Korzystając z klawisza Y dostaje się jednak do poleceń statku i mogę mu rozkazać zadokować w innej fabryce i tu działają już siły nadprzyrodzone. Po wydanym poleceniu zadokuj gra teleportuje mnie poza układ z 50 kilometrów od najbliższej stacji i już nie mogę zadokować do żadnej stacji. Oczywiście przelot przez bramę i znowu mogę wszędzie zadokować Kombinowałem na rożne sposoby , jak chciałem zadokować do centrali , to i owszem zadokowałem do niej ale po 4 sekundach znikał mi interfejs stacji i znowu kiszka. Myślę sobie zobaczę co da się zrobić przez menu z sektora i o dziwo znajdowałem się w menu stoczni i mogłem kupić statek. Nadal nie mogę zrobić żadnych zakupów. Pół roku temu zrobiłem sobie przerwę z X3. Owszem były tam jakieś nie dorobione części gry XTM , jeśli ktoś próbował grać na starych sejwach . Pamiętam taki jeden feler stacje zaopatrzeniowe były czasem podwójne. Myślałem że przez pół roku poprawiono trochę wad . Jeżeli to jest tajemnica poliszynela i można z tym grać , to będę grał jak wszyscy , możesz mnie doinformować co jest nie tak i czy to musi tak być ???
No oczywiście, postaram się pomóc, jak tylko mogę.
Po pierwsze, wywal XTM ze swojej instalki. Robi się, to tak:
wywalasz 10.cat 10.dat, lub 11.cat, 11.dat, zależy jakie pliki kopiowałeś i czy zmieniałeś ich nazwy, następnie Managerem Cycrowa wywalasz zbędne skrypty 0.7.3 Xtended.
Jak "odinstalujesz XTM", to odpal grę, podstawkę, może być w wersji 2.5 i powiedz mi, czy nadal będziesz mieć problemy z dokowaniem do Centrali Terracorp, znajdującej się w HOME OF LIGHT.
Przed instalką Xtm odpalałem grę i nie było problemu z dokowaniem do CENTRALI TERECORP. Dobra wywalę te pliki i i odinstaluje dodatek 0.7.3 Xtended. Zobaczę co z tego będzie , a na pewno będę instalował wszystko od nowa.
c.d.
Zrobiłem tak jak chciałeś ręcznie wykasowałem pliki 10.cat i 10. dat , potem odinstalowałem XtendedModScripts+Patch-0.7.3.spk i odpaliłem grę i chodzi jak marzenie , bez żadnych zgrzytów i zacięć. Po prostu buczy jak ul na wiosnę , chodzi jak nasmarowane trybiki. Domyślasz się co może być powodem ??? , Przypadkiem nie jest to wina starych sterowników do karty ??? Jeżeli możesz to proszę o pomoc z Twojej strony w wyjaśnieniu taj zagadki.
c.d.
Niestety ponowna próba doinstalowania odinstalowanych plików skończyła się ReadText i tyle , zostałem z ręką w nocniku i od nowa rozpoczynam instalke.
marmur: rzucasz się jak ryba w sieci na oślep... jedyną przyczyną readtextów jest brak plikow tekstowych w katalogu t. Doinstaluj spolszczenie i bedzie po sprawie.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Dokładnie, po co instalować grę n-ty raz. Wystarczy raz, jeśli masz ReadTexty podaj ich numer to pomogę ci znaleźć ich przyczynę i podam rozwiązanie i będzie po kłopocie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Dzięki koledzy za podpowiedzi i pomoc. Read Texty pojawiły sie po propozycji MANIEGO z wykasowaniem plików , ale ponowna instalka przywróciła normalny stan gry. Gra mi nie pokazuje Read Texty , tylko mam ten powtarzający się problem z dokowaniem do niby stacji i stoczni TERRA CORP w systemie LIGHT HOME. Fabułę mam już dawno za sobą i chciałem się pobawić dodatkiem XTM. Jeszce się nie dorobiłem i nie mam floty , jak czegoś się dorobię , to zobaczę czy z innymi statkami jest podobnie , bo M5 nie mogę zadokować. Napisze tak , gra bez XTM zachowuje się świetnie i nic jej nie jest , dopiero po doinstalowaniu Xtm , dostaje takiej przypadłości. Mimo wszystko i tak wam dziękuje za Wasz pomoc.
Deady:
Czy ta poprawka misji soneńskich już jest? Bo właśnie mi każą lecieć do sektora 137...
I jeszcze jedno. Po sektorze borońskim gonił mnie Włócznik. Włócznika też kupowałem w stoczni. Ale leciałem już Miecznikiem...
MARMUR243: naprawdę podziwu godna jest Twoja cierpliwość i wytrwałość w dążeniu do celu . Nie wiem, czy mi by sie chciało tyle razy przeistalowywać grę i dążyć do jej udoskonalania, pewnie wcześniej odłożyłbym na półkę i wgrał coś innego .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Ciężko tak nie było , zająłem się innymi zajęciami w czasie instalacji. Mani pisał że wie co może być przyczyna moich kłopotów , ale pewnie nic nie wie bo się nie odzywa , chyba że urlopuje razem z Donaldzikem. Nadal mam obiekcje do tej kolejności wgrywania , jest coś nie tak. Problem występuje w sektorze HARUNA , mianowicie w doku zaopatrzeniowym spotkałem takie urządzenie , które można kupić i nie wiem co to może być ??? Jeśli może mi ktoś pomóc i napisać że to normalna nazwa , to proszę o pomoc , nazwa tego czegoś to :
SS_WARE_SW_NEW2
Więcej mam problemów , ale innych tematach je poruszę.
To anty skaner policyjny, to normalna nazwa, każdy taką ma.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Dzięki za podpowiedz nie wiedziałem że , to cacko można kupić w doku. Myślałem , że ten anty skaner można kupić tylko w stacjach BBS. Będzie się przyjemniej dalej grało.
Wirus włamań systemowych dostępny jest w Habitatach Pirackich w opcji handlu, to anty skaner można było kupić w X3 z ofert BBS. W XTM-ie można go dodatkowo kupić właśnie w DOK-u zaopatrzeniowym YAKI.