[X3 XTM] - opinie i rady
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Witam
Jednak zainstalowalem xtm i gram od poczatku
Wybralem strone-ziemian jezeli mam tak powiedziec:)
Mam pare pytan:)
-Czy zawsze musze odpalac XTM przez plugin menager?--Run game
-Czemu nie dziala X3 map by Scorp ,nie moge odnalezc w opcji -interfejs ,komendy odpowiedzilanej za zrzut danych do pliki 00001 txt
-czemu nie moge zadokowac do stoczni ziemian , pokazuje stocznie na mapie ale jak ja zatwierdzam pasek oslon i kadluba jest na zero i nie moge zadokowac
Jednak zainstalowalem xtm i gram od poczatku
Wybralem strone-ziemian jezeli mam tak powiedziec:)
Mam pare pytan:)
-Czy zawsze musze odpalac XTM przez plugin menager?--Run game
-Czemu nie dziala X3 map by Scorp ,nie moge odnalezc w opcji -interfejs ,komendy odpowiedzilanej za zrzut danych do pliki 00001 txt
-czemu nie moge zadokowac do stoczni ziemian , pokazuje stocznie na mapie ale jak ja zatwierdzam pasek oslon i kadluba jest na zero i nie moge zadokowac
C2D 2800 mhz /2Gb Ram /x1950Pro /Tagan 480W
-
Jestem kompetentny do odpowiedzi tylko na część twoich pytań. Też ostatnio gram jako ziemianin. Po 1) nie musisz odpalać XTM przez plugin manager'a. Normalnie uruchamiasz grę a XTM już tam będzie
. Co do twojego 2 pytania to nie mogę Ci pomóc. A ze stoczniami ziemian to i ja mam problem. W XTM dość często doki zaopatrzeniowe połączone są ze stoczniami. Tyle, że z tymi ziemskimi mam największe problemy. Nawet fabryk nie mogę tam kupować
. Wydaje rozkaz TL żeby zadokował do stoczni a on i tak dokuje do doku zaopatrzeniowego. Więc dałem sobie z tym spokój i kupuje fabryki u Argonów

"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
-
Witam
Znowu dostane opieprz ale trudno
Mam handlowca wielosektorowego na poziomie 10 za cholere nie chce przeskoczyc wyzej i caly czas porusza sie w tym samym sektorze
Mam wszystkie niezbedne bajery zeby uruchomic UT
Czy to jest jakis blad gry , czy zamierzone przez tworcow XTM?
Znowu dostane opieprz ale trudno

Mam handlowca wielosektorowego na poziomie 10 za cholere nie chce przeskoczyc wyzej i caly czas porusza sie w tym samym sektorze
Mam wszystkie niezbedne bajery zeby uruchomic UT
Czy to jest jakis blad gry , czy zamierzone przez tworcow XTM?
-
Jeżeli już uruchomiłeś wszechświatowego (a to sugeruje twoja wypowiedź) to powinien latać. Może po prostu nie ma aktualnie dobrej oferty i czeka. Poza tym kupcy zaczynają skakać do sąsiednich sektorów od pewnego lvl (nie pamiętam od którego), więc trochę jeszcze będzie musiał nabić level w sektorze w którym jest. A to, że trwa to trochę dłużej... po prostu cierpliwie poczekaj.
I upewnij się, że kupiec jest uruchomiony, czy nie przyszła ci informacja, że nie może wystartować itp.
I upewnij się, że kupiec jest uruchomiony, czy nie przyszła ci informacja, że nie może wystartować itp.
-
W zwyklym X3 momet to szlo
W XTM szybciutko dobil do 10 i............................koniec , zyski lichutkie , wiecej czeka niz handluje.
A jezeli juz zacznie to zyski bardzo slabe
No nic puszcze go jeszcze do innych sektorow
W XTM szybciutko dobil do 10 i............................koniec , zyski lichutkie , wiecej czeka niz handluje.
A jezeli juz zacznie to zyski bardzo slabe
No nic puszcze go jeszcze do innych sektorow
Last edited by art.pl on Fri, 8. Feb 08, 11:59, edited 1 time in total.
-
Handlowcy zaczynają skakać po innych sektorach dopiero na 12 poziomie.
Puść go do innego sektora, być może faktycznie w tym nie ma obecnie okazji do zarobienia, wszak gospodarka X rządzi się swoimi prawami i bywa różnie, raz jest hossa, raz bessa, jak na giełdzie.
Puść go do innego sektora, być może faktycznie w tym nie ma obecnie okazji do zarobienia, wszak gospodarka X rządzi się swoimi prawami i bywa różnie, raz jest hossa, raz bessa, jak na giełdzie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Jak moje stoją to puszczam do sektora lub dwa obok....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
Moje jak stoją i nic nie robią, to podlatuję do nich cichaczem, puszczam Moskita, albo dwa. Od razu ruch się zaczyna. 

[ external image ]
[ external image ]
-
art.pl nie napisałeś, czy próbowałeś uruchomić go w innym sektorze.
Ja radziłbym puścić go w jakimś Shore of Infinity, albo w Power Circle na sektorowym traderze. Poczekaj aż dmuchnie mu 12 lvl i wtedy puść mu UT.
Ja radziłbym puścić go w jakimś Shore of Infinity, albo w Power Circle na sektorowym traderze. Poczekaj aż dmuchnie mu 12 lvl i wtedy puść mu UT.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Puszczalem na Shore of Infinity i na innych sektorach ,nic.................caly czas na 10 poziomieMani_ wrote:art.pl nie napisałeś, czy próbowałeś uruchomić go w innym sektorze.
A moze w tym jest problem , ze uzywam SETAx10?
-
A co ma złego SETAx10 do tego? Ja też latam na SETAx10.
Inna sprawa że im wyższy poziom to dłużej trwa zdobycie kolejnego poziomu,wymagania rosną, a że okazji akurat ma mało na dobry zarobek to i poziom stoi na 10.
Inna sprawa że im wyższy poziom to dłużej trwa zdobycie kolejnego poziomu,wymagania rosną, a że okazji akurat ma mało na dobry zarobek to i poziom stoi na 10.
[ external image ]
[ external image ]
-
Zainstalowalem jeszcze raz X3+XTM
Sprawdze , moze jakis blad byl
edit.
Zakupilem nowy statek handlowy.................i to samo , momet dochodzi do poziomu 10 i koniec:(
Fakt , ze handluja ale nie moga przekroczyc owego nieszczesnego poziomu
Zauwazylem tez , ze niektore obiekty nie maja nazwy , tylko puste pola na mapie sektorow
Sprawdze , moze jakis blad byl
edit.
Zakupilem nowy statek handlowy.................i to samo , momet dochodzi do poziomu 10 i koniec:(
Fakt , ze handluja ale nie moga przekroczyc owego nieszczesnego poziomu
Zauwazylem tez , ze niektore obiekty nie maja nazwy , tylko puste pola na mapie sektorow
-
-
-
Tak jest po prostu.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Niezgodność nazw polskich i angielskich.Maliniak wrote:...większość sektorów mam szare, jedynie sektory Yaki, Xenonów i Khaa'k są oznaczone emblematami.
Otwórz pliczek z mapą (log00001.txt) w jakimś edytorze txt i zmień Argoni na Argon itd.
Swoją drogą kiedyś Scorp poszukiwał ludzi do lokalizacji.
Pozdrawiam
-
-
Maliniak, a otwierałeś go w notatniku i zapisywałeś go ponownie po zmianie w formacie *.txt ?
Ja zmieniłem te nazwy ras, na Argon, Bron, Split, Paranidian itp i wszystko działa jak mercedes SLR
Ja zmieniłem te nazwy ras, na Argon, Bron, Split, Paranidian itp i wszystko działa jak mercedes SLR

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam