[X3 XTM] 0.7.3 MOD i SPOLSZCZENIE JUŻ JEST v1.4
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Sau - prześlę ci moją wersję 7212 - nie powinieneś miec takich bugów - Civ M0 - to Faunus!!! Poprawiałem.... Deady przegapił??
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Nie przegapil, przeciez w trakcie chata na skype zesmy to ustalali. Chyba ze jeszcze w innym miejscu sie to ustrojstwo znalazlo.
Eh, next time bedzie trza sie bardziej przylozyc, ewentualnie samemu zrobic. Fakt faktem juz mnie zaczynaja irytowac te "glupie" bledy. De facto - w najblizszym czasie nic nie bedzie.
Eh, next time bedzie trza sie bardziej przylozyc, ewentualnie samemu zrobic. Fakt faktem juz mnie zaczynaja irytowac te "glupie" bledy. De facto - w najblizszym czasie nic nie bedzie.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
-
-
Sau - a napewno zciągnołeś wersje 1.4 tekstów do XTM ??
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
-
Z braku czasu na chwilę obecną jestem zmuszony zarzucić robienie korekty plików xtm. Jestem w trakcie intensywnych poszukiwań nowej pracy i to jest dla mnie teraz najwyższym priorytetem.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Zatem zaczynam zabawe od nowa - z braku ciekawszej pozycji.
Jesli komus by sie chcialo zebrac do kupy wszelkie niedociagniecia... (ktos kto gra w xtm caly czas) i je podac - bylbym dzwieczny - poprawilo by sie juz wszystko i wsio.
Samych tekstow merytorycznych nie bede zmieniac. I tak sa zrozumiale. Sau chcial to zrobic - ale widac ma wazniejsze zajecie.
Jesli komus by sie chcialo zebrac do kupy wszelkie niedociagniecia... (ktos kto gra w xtm caly czas) i je podac - bylbym dzwieczny - poprawilo by sie juz wszystko i wsio.
Samych tekstow merytorycznych nie bede zmieniac. I tak sa zrozumiale. Sau chcial to zrobic - ale widac ma wazniejsze zajecie.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
-
Ja to co znalazłem, zgłaszałem Sau na czacie. Część pewnie znajdziesz w archiwum, jak zaglądniesz.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
No to ja od razu, zwłaszcza, że ostatnio właśnie po raz kolejny zaliczyłem tą misje...
Chodzi o Borońskiego Kraita. Zaraz na początku napotkany Split wysyła nas od Doku Zaopatrzeniowego, żeby eskortować Orkę. Tyle tylko, że Orka czeka w stoczni a nie w doku...
Mam wersję PL zatytułowaną zrobione 1.4 więc jeśli jest jakaś nowsza i jest to poprawione, to przepraszam...
Chodzi o Borońskiego Kraita. Zaraz na początku napotkany Split wysyła nas od Doku Zaopatrzeniowego, żeby eskortować Orkę. Tyle tylko, że Orka czeka w stoczni a nie w doku...
Mam wersję PL zatytułowaną zrobione 1.4 więc jeśli jest jakaś nowsza i jest to poprawione, to przepraszam...
-
-
art.pl jakbyś choć trochę uważnie poczytał, a przede wszystkim CHCIAł, bo nie da się nikogo zmusić do niczego, to, byś wiedział, że po zainstalowaniu moda Xtended, stare sejwy, z podstawowej wersji gry, nie będą w PEłNI działać z tym modem.
By wykorzystać jego pełnię możliwości, należy od początku rozpocząć rozgrywkę.
By wykorzystać jego pełnię możliwości, należy od początku rozpocząć rozgrywkę.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Sorki
Faktycznie sie doczytalem
Szkoda , ze nie dzialaj:(
Tyle grania na darmo
edit
No coz skoro nie mozna wykorzystac starych save,
postanowilem zagrac od nowa
Zaczolem jako poczatkujacy kupiec i tutaj nastapil zgrzyt................
W sektorze Herrons Nebula nie ma zadnych stacji , na mapie istnieja a w rzeczywistosci pustka:(
Troszke mnie to podlamalo
Moze wykonalem instalacje ?
XTM skopiowalem bezposrednio do katalogu gry
Zasinastalowalem x plugin menager , zeby za jego pomoca zainstalowac
XtendedModScripts+Patch-0.7.3.spk , ktory rozpakowal mi sie do folderu
Nastepnie owe pliki przenioslem do X3 i oczywiscie spolszczenie 1.4
Cos zle moze robie???
A moze takie bledy sa na porzadku dziennym w XTM ?
Faktycznie sie doczytalem
Szkoda , ze nie dzialaj:(
Tyle grania na darmo
edit
No coz skoro nie mozna wykorzystac starych save,
postanowilem zagrac od nowa
Zaczolem jako poczatkujacy kupiec i tutaj nastapil zgrzyt................
W sektorze Herrons Nebula nie ma zadnych stacji , na mapie istnieja a w rzeczywistosci pustka:(
Troszke mnie to podlamalo
Moze wykonalem instalacje ?
XTM skopiowalem bezposrednio do katalogu gry
Zasinastalowalem x plugin menager , zeby za jego pomoca zainstalowac
XtendedModScripts+Patch-0.7.3.spk , ktory rozpakowal mi sie do folderu
Nastepnie owe pliki przenioslem do X3 i oczywiscie spolszczenie 1.4
Cos zle moze robie???
A moze takie bledy sa na porzadku dziennym w XTM ?
C2D 2800 mhz /2Gb Ram /x1950Pro /Tagan 480W
-
Napisze tak , gra jest świetna , ale dodatki i kolejności wgrywania !!! Boże mniej mnie , dyletanta nie znającego sie na kompach w opiece. Koledzy zainteresujcie się tym problemem. Wierzcie mi , wciąż przybywa nam fanów i co im proponujemy , dam sobie spokój z grą , bo nie mam sił tego rozgryźć???
Dziś pozwoliłem sobie wejść na forum i odpalić grę i wierzcie do tej pory nie odpaliłem ja w połowie bo nie wiem jak wgrać dodatek XTM , naprawdę i mam dosyć wgrywania od nowa gry , to ponad moje siły. Czyli odpada nam nowy FAN gry. Dlaczego ??? Dlaczego ????
Dziś pozwoliłem sobie wejść na forum i odpalić grę i wierzcie do tej pory nie odpaliłem ja w połowie bo nie wiem jak wgrać dodatek XTM , naprawdę i mam dosyć wgrywania od nowa gry , to ponad moje siły. Czyli odpada nam nowy FAN gry. Dlaczego ??? Dlaczego ????
-
Dodatek XTM jak zainstalować???
To tak:
1) tu
2) dokładniej od punktu 4b (powinno być 5
):
- kopiujesz pliki 10.dat i 10.cat do katalogu z grą (tam gdzie masz inne pliki tego typu) z pliku 0.7 Główny MOD
- instalujesz program Xscript
- otwierasz go i w nim instalujesz rozpakowany plik z paczki 0.7.3 Łatka ( po ściągnięciu nazywa się jakoś inaczej, nie pamiętam jak)
- zgrywasz spolszczenie z pliku zrobione 1.4 do katalogu t w folderze z grą
Edit: W pierwszym poście wszystko jest i uwierz można z tego zainstalować. Ja jak po raz pierwszy zaczynałem grę to sobie z tamtym opisem poradziłem, chociaż też 2 razy próbowałem
To jak z linuxem, trzeba spróbować dokładnie czytając fora 
Edit2: teraz dopiero się doczytałem
To tak:
1) tu
2) dokładniej od punktu 4b (powinno być 5

- kopiujesz pliki 10.dat i 10.cat do katalogu z grą (tam gdzie masz inne pliki tego typu) z pliku 0.7 Główny MOD
- instalujesz program Xscript
- otwierasz go i w nim instalujesz rozpakowany plik z paczki 0.7.3 Łatka ( po ściągnięciu nazywa się jakoś inaczej, nie pamiętam jak)
- zgrywasz spolszczenie z pliku zrobione 1.4 do katalogu t w folderze z grą
Edit: W pierwszym poście wszystko jest i uwierz można z tego zainstalować. Ja jak po raz pierwszy zaczynałem grę to sobie z tamtym opisem poradziłem, chociaż też 2 razy próbowałem

Edit2: teraz dopiero się doczytałem

-
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 30#2180930
Marmur, daj spokój już, proszę.
Litości...
Fanów przybywa i bardzo dobrze. Wśród nich (a nawet zdecydowana większość) są osoby, którym się po prostu CHCE. Jeżeli się chce, to się zrobi (prawie) wszystko. U ciebie natomiast widzę brak tego CHCE, niestety tutaj ci nawet młotek nie pomoże...
Zmień swoje podejście, spójrz na to z normalnej strony i spróbuj wszystko od początku, tak jak jest to opisane w wielu momentach. A i jeszcze jedno, jak idziesz zgodnie z instrukcją, to WYłąCZ swoje "a może tak, a ja wiem lepiej itp.". Znam osoby, którym się tłumaczy, jak krowie na rowie, a dalej siedzą po ciemku i nie potrafią wyjść. Dlaczego? Ano dlatego, że znają się lepiej...
Apropos, widziałem niegdyś zawieszkę w sklepie/serwisie komputerowym u mnie w mieście, bardzo mi się spodobała, napisze, to co pamiętam:
Regulamin korzystania z usług naszego serwisu. Drogi kliencie, pamiętaj:
1. Jeżeli chcesz być przy naprawie swojego kompa - 50 złotych ekstra.
2. Jeżeli chcesz być przy naprawie kompa i na dodatek powiesz choćby 1 słówko - ekstra 100 złotych.
3. Jeżeli natomiast chcesz być przy naprawie swojego kompa, powiesz choćby 1 słówko i będzie ci się zdawać, że ZNASZ się lepiej od serwisanta - ekstra 150 złotych.
Dziękuję za uwagę.
Marmur, daj spokój już, proszę.
Litości...
Fanów przybywa i bardzo dobrze. Wśród nich (a nawet zdecydowana większość) są osoby, którym się po prostu CHCE. Jeżeli się chce, to się zrobi (prawie) wszystko. U ciebie natomiast widzę brak tego CHCE, niestety tutaj ci nawet młotek nie pomoże...
Zmień swoje podejście, spójrz na to z normalnej strony i spróbuj wszystko od początku, tak jak jest to opisane w wielu momentach. A i jeszcze jedno, jak idziesz zgodnie z instrukcją, to WYłąCZ swoje "a może tak, a ja wiem lepiej itp.". Znam osoby, którym się tłumaczy, jak krowie na rowie, a dalej siedzą po ciemku i nie potrafią wyjść. Dlaczego? Ano dlatego, że znają się lepiej...
Apropos, widziałem niegdyś zawieszkę w sklepie/serwisie komputerowym u mnie w mieście, bardzo mi się spodobała, napisze, to co pamiętam:
Regulamin korzystania z usług naszego serwisu. Drogi kliencie, pamiętaj:
2. Jeżeli chcesz być przy naprawie kompa i na dodatek powiesz choćby 1 słówko - ekstra 100 złotych.
3. Jeżeli natomiast chcesz być przy naprawie swojego kompa, powiesz choćby 1 słówko i będzie ci się zdawać, że ZNASZ się lepiej od serwisanta - ekstra 150 złotych.
Dziękuję za uwagę.
-
4. Jeżeli okaże się że miałeś rację serwis płaci extra 300 złotych.Mani_ wrote: Regulamin korzystania z usług naszego serwisu. Drogi kliencie, pamiętaj:
Bywa i tak, ale nie w tym przypadku. Mani ma rację, chcieć to móc.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-
Dobra zgadzam się , że potrzebna jest CHĘĆ CHCIEĆ , ja chciałem chcieć i przebrnąłem instalke. Mani nie denerwuj się , bo i po co , masz się denerwować. Napisałem swoją uwagę bo miałem do niej prawo. Napiszę tak , wparowałem na forum i powoli przekopywałem się w wiadomościach , co i jak i z skąd pobrać pliki. Prawda Mani że napisałeś łopatologicznie jak wgrać XTM , nie omieszkam Ci za to bardzo podziękować. Wierzcie mi instalacje całej gry i dodatku XTM pochłonęło mi 8 godzin. 3 razy od nowa wgrywałem od początku grę z szukaniem patcha b itp. Odpaliłem grę i mam problem , boje się napisać teraz do kolegów (chyba nie chce chcieć ) , jak sprawdzić czy dobrze mam wszystko wgrane , nie wiem jak tą całą grę teraz zweryfikować. Zacząłem od początku grę i co po miechu okaże się że mam wszystkie sejwy do kosza wywalić ??? Koledzy każdy orze jak może i ja chce mieć wszystko dobrze , czy moje chcieć mieć grę , wypasioną z XTM się nie liczy ? Mani nie każdy musi mieć pojęcie jak grzebać w bebechach aplikacji i kompie. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem gruboskórnością. Liczy się efekt i nie ważne jak do niego doszedłem , ważne ze gra mi buczy , hee ,to tyle.
Pomoże mi ktoś z tą weryfikacją gry z dodatkiem XTM ???

Pomoże mi ktoś z tą weryfikacją gry z dodatkiem XTM ???

-
Ehh.
Więc, ja proszę o jedno. Powiedz o co ci tak naprawdę chodzi? Chcesz, by ktoś przyszedł do ciebie do domu i ci zainstalował grę? Proszę, określ CEL, do którego zmierzasz pisząc to wszystko.
I jak ktoś ma ci zweryfikować grę? Jak wszystko ci działa, nie ma readtextów, to znaczy że jest dobrze.
Jak savy z podstawowej wersji gry nie chcą łazić na XTM, to już nie jest nikogo wina!, a najmniejsza twórców XTM. Jeszcze ich karać i karcić, za to, że stworzyli niesamowity dodatek?
Konkrety, konkrety proszę...
Więc, ja proszę o jedno. Powiedz o co ci tak naprawdę chodzi? Chcesz, by ktoś przyszedł do ciebie do domu i ci zainstalował grę? Proszę, określ CEL, do którego zmierzasz pisząc to wszystko.
I jak ktoś ma ci zweryfikować grę? Jak wszystko ci działa, nie ma readtextów, to znaczy że jest dobrze.
Jak savy z podstawowej wersji gry nie chcą łazić na XTM, to już nie jest nikogo wina!, a najmniejsza twórców XTM. Jeszcze ich karać i karcić, za to, że stworzyli niesamowity dodatek?
Konkrety, konkrety proszę...