[X3] Instrukcja PL w PDF - potrzebna

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Remx

Post by Remx »

:P
Ja mam X3 w wersji 1.0 :D
tez nie mam instrukcji :P ale nie potrzebuje jej chyba :)

+do tego patch 2.0.2pl bodajże 179mb czy coś takiego.

no ale mniejsza o to :) ja mam swoja grę z Irlandi :)

Wiecie moze czy da się zakupić jescze ten odcinek Play z X3 ?

Pozdrawiam :)
Azazell

Post by Azazell »

Remx wrote::P
Ja mam X3 w wersji 1.0 :D
tez nie mam instrukcji :P

Pozdrawiam :)
hm a gdzie jego kupowałeś ? ja mam bodajże 2.0 ale nie jestem pewien bo dopiero wchodzę w świat X3.

Jesli przez Allegro to juz jest wszystko jasne.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Azazell wrote:
hm a gdzie jego kupowałeś ? ja mam bodajże 2.0 ale nie jestem pewien bo dopiero wchodzę w świat X3.

Jesli przez Allegro to juz jest wszystko jasne.
Czytaj uważnie:
Remx wrote: ja mam swoja grę z Irlandi
Azazell

Post by Azazell »

RAFIO wrote: Czytaj uważnie:
Remx wrote: ja mam swoja grę z Irlandi
aa ja przeczytałem źle .. bo przeczytałem "mam swoją gre w Irlandii" :) .
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Azazell
Z tej dyskusji niezbicie nasuwa się wniosek, - masz dobre motto pod kreską, ale o nim zapomniałeś.
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Azazell wrote:okej zrobię screenshota .. tylko naprawdę nie mam pojęcia co wam to da ale ok .. jutro wstawię. bo dziś raczej nie dostanę się do swojego komputera;) ale jutro macie jak w banku.
Obiecanki-cacanki? ;) Jutro było wczoraj, a wstawki jak nie było tak nie ma.
Azazell wrote:hm a gdzie jego kupowałeś ? ja mam bodajże 2.0 ale nie jestem pewien bo dopiero wchodzę w świat X3.
Jak nie jesteś pewien, to uruchom grę i na stronie tytułowej masz podaną wersję gry. Jest ona też podana w ekranie przedwstępnym, przed uruchomieniem gry (jak klikniesz na ikonce X3 na pulpicie ;) ).
Remx wrote:Wiecie moze czy da się zakupić jescze ten odcinek Play z X3 ?
Polecam wysłanie maila z pytaniem do redakcji, czy mają egzemplarze archiwalne i jaka jest procedura zakupu. Poza wszystkim, jeśli kupiłeś swoją X3 1.0 w Irlandii z legalnego źródła, to powinna mieć ona instrukcję zarówno papierową jak i na płytce. O ile dobrze pamiętam, to pierwsze wydania X3 wszystkie miały manuale papierowe, dopiero niektóre późniejsze od 2.0 wzwyż miały tylko na płycie.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Remx

Post by Remx »

Tak tylko gra jest po angielsku i te instrukcjie :P
a ja wowczas jak pracowałem tam napaliłem sie tak ze tam kupiłem w promocji zamiast w Polsce :(

oczywiscie nie przeszkadza mi to bo lang 48 i jest PL
tylko pomyslalem ze moze jak w Playu jest odrazu X3 2.0 to moze ma wiecej dziur połataych :) no i nie trzeba patcha :)

a co jeszcze idzie wersja 1.0 ma zabezpieczenie co nieraz dziwnie dziala bo plytka w napedzie a on mowi ze niema plyty ze niby nie orginalna ale to czasami tak sie dzialo ale teraz z patchem 2.0.2 niema tego czegos :)

Ok nie ważne :) najlepiej samemu dochodzic co gdzie i do czego :) a nie na gotowca czekac :)
Azazell

Post by Azazell »

Sauron11 --> ok dzięki wielkie za pomoc - piątek ide do MegaStore po archiwalny numer Play :) bodajże on kosztuje 6zl ? :) to nie tak drogo.. więc naprawdę warto

przepraszam za problem i można śmiało zamknąć ten wątek :)
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

Remx wrote:...a co jeszcze idzie wersja 1.0 ma zabezpieczenie....
A wersja 1.0 nie miała czasem kodu rejestracji na forum 8)
Co do lang 48 to też wątpię że 1.0 miało polskie pliki rok przed premierą wersji PL :P

Pozdrawiam
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Azazell
Ośmieszasz się, dwa posty wyżej reprymenda Saurona a ty mówisz, że to tylko deszcz pada.
Eh, szkoda słów.
Tym razem nie pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Azazell wrote:Sauron11 --> ok dzięki wielkie za pomoc - piątek ide do MegaStore po archiwalny numer Play :) bodajże on kosztuje 6zl ? :) to nie tak drogo.. więc naprawdę warto
przepraszam za problem i można śmiało zamknąć ten wątek :)
Tu nie ma za co przepraszać i tym bardziej nie ma co zamykać wątek. Zrób co jest napisane w cytacie poniżej. To nie jest nic, czego użytkownik internetu nie może zrobić. Jeśli dalej będziesz unikał tego okazania, nabiorę pewności, że użytkujesz nielegalną (piracką) wersję X3, za co grozi na tym forum ban (podstawa w regulaminie forum).
Sauron11 wrote:Azazell: jak napisałem wcześniej, potrzebny mi obraz tego co masz fizycznie na tej płytce, dokładnie taki jak ja zaprezentowałem dla swojej płytki. Nie pytaj po co jest mi potrzebny, tylko zrób o co proszę. W tej chwili robisz to, aby udowodnić, że to co kupiłeś to legalna wersja X3. Możesz mi przesłać linka na PM.
Tak jak napisał Yacek - wystarczy zrzuta ekranu i wrzuta na imageshack
Azazell

Post by Azazell »

ale ok zrobie .. tylko jesli faktycznie to jest pirat ? i dostalem piracką kopie to dostane bana? dlatego chce tego uniknac bo to nie moja wina ze taki syf za przeproszeniem dostalem.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Jeśli weszłeś w posiadanie pirata nie z własnej woli bądź winy, to nikt ci tutaj problemów robić nie będzie. (Oczywiscie jeśli szybko naprawisz swój błąd, i nabędziesz orginalną kopię gry) ;)
bufi
x4

Post by bufi »

RAFIO wrote: (Oczywiscie jeśli szybko naprawisz swój błąd, i nabędziesz orginalną kopię gry) ;)
Orginalną to on ma w tej chwili ;) Niech lepiej kupi oryginalną ;)

Pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RAFIO wrote:Jeśli weszłeś w posiadanie pirata nie z własnej woli bądź winy, to nikt ci tutaj problemów robić nie będzie.
Na Twoim miejscu nie byłbym tego taki pewny i dodałbym, że piszesz to tylko w swoim imieniu. Sprawa Azazella przechodzi na priv i będzie załatwiona przez moderatorów.
Wątek zostaje zamknięty.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Sprawa Azazella została rozwiązana - po konsultacjach z adminem uznajemy, że jest legalnym użytkownikiem.

Nie sposób ustalić i nie wie też tego Egosoft, jakie wersje X3 zostały dotąd wydane i są na rynkach światowych i czy miały one manuale na płycie/papierze, czy też nie.

Tak więc od teraz podejrzenie kogokolwiek o piractwo z powodu braku manuala na płycie czy okazania nieznanej wcześniej nikomu wersji gry - mija się z celem i nie powinno mieć miejsca ze strony innych użytkowników.

Edit1: powyższe oczywiście nie dotyczy polskiego manuala. Ponieważ jego udostępnianie osobom użytkującym angielską (czy jakąkolwiek inną niż polska) wersję X3 pozostaje sprzeczne z interesem dystrybutora polskiego, firmy TOPWARE, która zakazała jego umieszczenia online, tenże manual nie powinien być przekazywany takim osobom. W interesie polskiego dystrybutora jest, aby gracz zakupił wersję polską gry, niezależnie od tego, czy ma ją juz w innej wersji językowej, czy też nie.

Edit2: wątek pozostaje zamknięty, temat już wyczerpany :).

Return to “Polskie / Polish X-Forum”