[X3] Zaginiony statek Eclipse

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sirepox

[X3] Zaginiony statek Eclipse

Post by sirepox »

Szukałem kilka godzin na forum i znalazłem sporo ciekawych informacji ale mimo to postanowiłem popytać.
Mam kłopot ze zdobyciem upragnionego statku Eclipse, polegający na tym, że pomimo prawidłowej konfiguracji w stoczniach argońskich nie ma eclipse. Widzialem jeden taki statek w Home of Ligt, pojawiły się też LX'y ... a ja nadal latam w nova ...

Moja instalacja:
1. X3 PL
2. X3Update1.4.03_to_2.0.01.exe - oryginalny, niespolszczony patch
3. X3Update2.0.01_to_2.0.02_PL.exe - spolszczony patch
4. Zero skryptów !

Pytania:
1. Czy problem może się "rozwiązać" po instalacji BP ?
2. Czy po instalacji BP (i oczywiście spolszczenia) zadziałają moje sejwy
3. A może atakować argonów i zdobyć eclipse ale co wtedy z reputacją ?

Nie wiem już co robić. Poluje oczywiście na LXa ale do tej pory trafiłem dopiero 2. Ktoś pisał że jemu udało się po 15 wiec uzbrajam się w cierpliwość. Zdobyłem juz ponad 40 statków więc i LX się kiedys trafi. Wolałbym jednak patrolować mój wszechświat hot-dogiem ... ;) nova wdzięczna jest ale progres jest wskazany

Proszę o pomoc albo zacznę szukać eclipse na Allegro ;)

Przekopałem forum jeszcze raz i znalazłem info na temat eclipse ...
Ponoć pokazuje się w stoczni dopiero po otrzymaniu misji BalaGi, a żeby ja dostac trzeba mieć 5 000 000 kr oraz przynajmniej jedną stację ... i tej właśnie nie mam bo nie ukończyłem jeszcze fabuły a i reputacji jeszcze trochę brakuje.Zobaczymy.
Last edited by sirepox on Thu, 29. Nov 07, 14:26, edited 1 time in total.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Zainstaluj scrypt mercenaries guild Cycrowa i bierz misje obrony sektora. Eclipsów, Nów będziesz miał pod dostatkiem. Po prostu nie naprodukowali tyle ile trzeba :)
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja po instalacji patcha 2.0.02 Bala Gi Eclipsa miałem dostępnego od razu w stoczni Argonów w Argon Prime. Z reszta jest to jedyna stocznia w której jest on dostępny w grze. To że go nie ma u Ciebie to może zbyt niska reputacja u Argonów? Ja w momencie instalacji patcha miałem już u nich bardzo wysoką.
Instalacja BP nic nie pomoże, mozesz go oczywiście zainstalować, ale nie będzie to miało wpływu na pojawienie się Ecplipsa w stoczni.
Sejwy oczywiście zadziałają bez problemu po instalacji BP.
jeśli zaatakujesz Argoński statek to oczywiście reputacja u nich Ci spadnie. Możesz poszukać Eclipsa u pilotów innych ras, ja spotkałem Paranidiańskiego handlarza bronią w Eclipsie i kiedy go zaatakowałem (też chciałem mieć Eclipsa za darmo) to co prawda nie wyskoczył, ale jak go zniszczyłem to dostałem jeszcze podziękowania od Paranidian i wzrosła mi u nich reputacja. Pewnie trafiłem na jakiegoś przemytnika.
Co do LX-a to tez jestem jego fanem. Po instalacji XTM-a i rozpoczęciu nowej gry długo polowałem na zdobycznego LX-a i tak samo jak w wersji bez XTM-a udało mi się zdobyć takiego dopiero po zniszczeniu 18 LX-ów. Nie wiem czy to przypadek, czy tak jest zawsze.

//EDIT
Mała poprawka, właśnie pojawił mi się w stoczni Argonów w Argon Prime Eclips, czy jednak musi upłynąć trochę czasu zanim pojawi się w stoczni i reputacja nie ma znaczenia, bo w tej chwili ja mam Straznika Federacji, a Eclips jest do kupienia dla Marszałka Federacji, więc trochę mi jeszcze brakuje, gdybym chciał go kupić.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
sirepox

Post by sirepox »

Ja też mam u Argonów Strażnika Federacji, zaczekam więc cierpliwie ... może Eclipse się pojawi chociaż martwi mnie, że nawet argonów w eclipse nigdzie już nie widzę.

Jeśli chodzi o LX'a to dopiero cztery ubiłem. W ogóle dochodzę do wniosku, że sposób rozwalania wrogiego statku nie ma chyba specjalnego znaczenia w kwestii zmuszenia pilota do porzucenia pojazdu. Może to wyłącznie statystyka? Np Nova 1 na 20, Sokół 1 na 10 ... LX 1 na 18 ?

W każdym razie 24 mln kr leży sobie na koncie i czeka i tak się zastanawiam czy nie sprawić sobie korwety ... eeeeh muszę to przemyśleć - najlepiej przy szklaneczce gwiezdnej wódki ;)
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

sirepox wrote:W każdym razie 24 mln kr leży sobie na koncie i czeka i tak się zastanawiam czy nie sprawić sobie korwety ... eeeeh muszę to przemyśleć - najlepiej przy szklaneczce gwiezdnej wódki ;)
Hmmm... a po co korweta, nie lepiej sobie polatać "siódemką"(m7)? :P Fajny stateczek i w ogóle ful wypas jeżeli się go ma :) Trzeba jednak wpierw ją zdobyć, a do tego najlepsza będzie... M6 - oups :P

Ja tam zawsze jak leciałem po M7, miałem już zakupionego i oblatanego Centaur'a. Jakoś tak do Argońskiego M6 jestem przyzwyczajony :P

Aktualnie zbieram reputację u Splitów, aby móc wypróbować ich Smoka.
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
sirepox

Post by sirepox »

Pisząc korweta miałem na myśli właśnie centaura czy hydrę ;) (może mi się pomieszało) W każdym razie o takim cacku myślę ale mam wątpliwości bo centaur piękny jest ale powolny ! Hydra strasznie brzydka ! A może tak Splickiego smoka ? Czy osłony 2 x 125 nie wystarczą ?
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Sokół strażnik ma 2x125MW osłony.....

Dla ciekawych polecam złapać Statek eXperymentalny posiada działo przeciwlotnicze :D a to tylko M3....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
_RA
x4

Post by _RA »

A gdzie można znaleźć ten statek eXperymentalny :?: :?
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No upolować jak to w X3 bywało.....
Przydaje sie Mercenery Guild z zadaniami obrony sektora. Latają tam wtedu różne stateczki, część wyskakuje. eXperimental ma sporo osłon 25MW, no a Sokół mnie zadziwił tymi osłonami 2x125mw tylko ta szybkość... .78 m/s max
XTC+XRM | Albion Prelude
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Lewar, temat dotyczy X3, nie XTM :P.

Chyba te experymentalne nie latają w Bala Gi ?

To tak, tylko, by nie zamieszać nowego kolegi :).
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No to może zacznie?
:)
PS. faktycznie nie zauważyłem....
XTC+XRM | Albion Prelude
sirepox

Post by sirepox »

Może i zacznę w XTM bo nudno mi się lata ciągle Novą.
Eclipsów nie mam nigdzie. Ani w stoczni ani w powietrzu.
Szkoda mi tylko mojego dorobku ... 9 x UT, 6 x M3 ...
Może lepiej pobawie się na początek w skrypty które polecaliście.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”