[X3] Uwaga, X3 - Reunion Za 10 ZŁ !!!!

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

MacLean1
x2

[X3] Uwaga, X3 - Reunion Za 10 ZŁ !!!!

Post by MacLean1 »

Witam wszystkich forumowiczów !!!! Podaje informacje, która może poruszyć wszystkich a nawet nimi wstrząsnąć :) w sposób niewyobrażalny!!!! Nasza wspaniała gra została sprofanowana w sposób NIEWYOBRAŻALNY!!! Jak jakieś nędzne pismo o grach komputerowych śmiało wydać pełną wersje X3 za niecałe 10 zł :D. Dla zainteresowanych aby nie zostać posądzony o kryptoreklamę na stronach tego szanownego forum w spojlerze zamieszczam nazwę tego szmatławca 8).

[PLAY]

W związku z tą sytuacją proponuje wysłać ekipę do siedziby redakcji tej niby gazety i w sposób dosadny pokazać co o tym myślimy :D .

Ps. A tak na poważnie mam nadzieje, że osoby, które mają pełne wersje demo pokuszą się na zakup tej gazetki i dołączą do Naszego szanownego grona [/spoiler]
Kosmos jest pełen zagubionych dusz.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Nowość to nie jest. Wydawca gazetki jest wydawcą X2 ... :twisted:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
RAFIO
x3ap

Re: Uwaga, X3 - Reunion Za 10 ZŁ !!!!

Post by RAFIO »

MacLean1 wrote:pełne wersje demo
Hummm, ciekawe :]
BOSS75
x2

Post by BOSS75 »

Dzieki za info MacLean1 :wink: Przekonam... kolege niech kupi X3 tzn. chlopak juz od jakiegos czasu robi przymiarki do zakupu naszej ukochanej... :roll: gry :) Dodatkowym bodzcem dla niego bedzie niewatpliwie bardzo atrakcyjna cena :)
MacLean1
x2

Post by MacLean1 »

Nie ma problemu. Lubie pomagać :wink: .
galthar
x3tc

Post by galthar »

Dodatkowo gazetka powiedzmy ma 150 000 nakładu. Umowa przewidywała powiedzmy 3 zł za sztukę. Więc firma i tak zarobi na czysto. 450 000 zł dodatkowego obrotu. Poprostu zyskują na 100% dodatkowych 150 000 klientów. pomimo mniejszej ceny napewno zarobią więcej niżeli miałoby kupić powiedzmy jeszcze 10 000 klientów po 29,99.

To się opłaca wszystkim.

Dodatkowo więcej osób zobaczy co to za gra i stanie się bardziej popularna. Co zaoowocuje większą sprzedażą X4? I innymi korzyściami.

Tak ja to widze.

Więc proponuje pójść do redakcji i podziękować że wysilili się i wstawili grę jako pełną wersje do ich gazetki. Bo dzięki nim Egosoft zyska.
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz

Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
MacLean1
x2

Post by MacLean1 »

Golthar, nie bierz sobie mojej informacji zbyt byt poważnie ponieważ tylko sobie żartowałem :D . Ja osobie, która zgodziła się na dodanie pełnej wersji X3 w cenie 10 zł postawiłbym dobre piwo bezalkoholowe na spirytusie :) .
galthar
x3tc

Post by galthar »

spoko :D
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz

Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

PLAY długo czekało na sposobność wydania także X2 w takiej cenie, że już o X3 nie wspominając :). To jest zgodne z polityką cenową tej firmy - lepiej większą ilość za mniej niż mniejszą za więcej. O mały włos X2 tez tyle by kosztowała w chwili premiery. Ale nie doszło do tego... :roll: .

Też uważam, że X3 w tej niskiej cenie to dobre posunięcie, więcej graczy i nasze forum też zyska nowych czytaczy ;). No i problem z pirackimi wersjami też jest rozwiązany. Teraz byłby to już kompletny wynik złej woli, gdyby ktoś nadal chciał piracić na X3.

---------

Edit:
cos mi nie grało ;), poszperałem, wszedłem na stronę wydawcy X2, a tam nadal cena około 37 zł. Szukam dalej i co znajduję - wydawcą pisma nie jest "nasz" Play, ale Axel Springer Polska, PLAY to prawdopodobnie jedno z ich nowych czasopism, mających zawojowac rynek growy :). Info tutaj i tutaj :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Z tym, że takie wydanie gry wraz z gazetą zaowocuje masą postów "made by DN".

PS. Wiecie jakie 3 wyrazy są obecnie najczęściej spotykane na świecie?
Spoiler
Show
"Made in china"!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Urban
x4

Post by Urban »

DN? Hmmm tak swoją drogą to faktycznie widzę napływ świeżej krwi... I zastanawiam się czy w reedycji uwzględniono instrukcje :roll: Pewnie tylko w formacie .pdf :x ale zawsze coś.... (tylko że ludzie do tej zaglądają jeszcze rzadziej niż do wydrukowanej :roll: )
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Urban ma racje. Nawet pewnie nie wiedzą że na płycie z PLAY-a mają jąw PDF-ie.
Co do Forum, to ilość wzrośnie, tylko boję się że jakość spadnie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Yacek wrote:Co do Forum, to ilość wzrośnie, tylko boję się że jakość spadnie.
I masz rację. Już powracają do nas topice z serii "Pomorzcie, jestem n00bem", i "spoilery". ;)
AdiJager
x4

Post by AdiJager »

Kupiłem... i szlag mnie trafił :evil:
przy instalacji pojawia mi się błąd kopiowania pliku – próbowałem ręcznie przerzucić całą instalkę na dysk, ale niestety setup-3.bin daje mi CRC error... :cry:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Yacek wrote:Co do Forum, to ilość wzrośnie, tylko boję się że jakość spadnie.
Każdy nowy gracz jest tutaj mile widziany. O jakość i wzajemną kulturę obsługi na forum dbamy wszyscy, od nas zależy czy jakość spadnie czy wzrośnie :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Deady
x2

Post by Deady »

O forme proponowalbym sie nie martwic na zapas. Gdzie jak gdzie - ale na tymze forum (nie wiem - moze z racji skomplikowania gry) nie jest ona najgorsza. Ba... mozna by rzecz iz jest na calkiem przyzwoitym poziomie.

A co do tresci... niech ta nie do konca spojna i celna (skoro ktos nie potrafi korzystac z Extra szukaj*) bedzie wyznacznikiem dla stalych bywalcow - z przypomnieniem im coz znaczy definicja "Forum".

* - Extra szukaj ... nie dziala jak powinno, o czym wie kazdy kto probowal choc raz dzieki tej opcji znalezc interesujacy temat, bez wzgledu czy ma chec i czas okreslenia przydatnosci tej funkcji.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Deady wrote: * - Extra szukaj ... nie dziala jak powinno, o czym wie kazdy kto probowal choc raz dzieki tej opcji znalezc interesujacy temat, bez wzgledu czy ma chec i czas okreslenia przydatnosci tej funkcji.
Zawsze wtedy też można użyc... google. Serio! Ono bardzo ładnie wszystko z forum ma pozbierane. Wystarczy do frazy dopisac "egosoft.com" ;)
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Yacek wrote:Urban ma racje. Nawet pewnie nie wiedzą że na płycie z PLAY-a mają jąw PDF-ie.
Co do Forum, to ilość wzrośnie, tylko boję się że jakość spadnie.
Jeśli chodzi o instrukcję- jest w PDF'ie i instaluje się od razu z grą. Można ją znaleźć w nawet menu start :-)
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Return to “Polskie / Polish X-Forum”